Recept: gezonde, low-cal quesadilla's

Recept: gezonde, low-cal quesadilla’s

Recept: gezonde, low-cal quesadilla's

Ik heb een haat-liefde verhouding met koken. Na een lange werkdag heb ik vaak niet meer de fut om uitgebreid in de keuken te staan en kies ik voor een snelle hap. In de weekends wil ik dan weer uitgebreid kokerellen, maar dat past niet altijd binnen mijn gezonde levensstijl (lees: poging tot 5 quarantainekilo’s verliezen). Dit receptje is voor mij daarom een win-win: snel klaar én gezond, maar wel lekker vers en zelfgemaakt. Oh enne, het is ook nog eens lekker natuurlijk. Daarom deel ik het graag!

Laten we even beginnen met het feit dat ik – en voor wie me kent, is dit geen verrassing – nogal graag bij Albert Heijn boodschappen doe. De kant-en-klaar groentemixen zijn exact wat ik als single met drukke levensstijl nodig heb. Bovendien is het aanbod gezonde voeding – denk aan groentebroodjes, pizzabodems van groenten, alternatieven op klassieke deegwaren – er ook volledig op mijn maat. Als je dit recept wil maken, raad ik je dan ook aan daar even te gaan winkelen. Het zijn namelijk de ingrediënten die dit recept gemakkelijk én snel te bereiden, maken. 😉

Dit is een veggie recept, al kan je er wel naar believen vlees aan toevoegen (kip of gehakt werken heel goed hierbij!). Het is bovendien super gezond, want het bevat eigenlijk alleen groenten met een zeer mager sausje, een groentetortilla – dus minder koolhydraten – en kaas. De kaasmix kan je ook nog eens skinny maken door bijvoorbeeld voor (light) mozzarella te gaan. Zelf reken ik voor één portie, wat je hier op de foto’s ziet dus, 350kcal aan. Je kan er dus ook gerust nog iets bij eten!

Recept: gezonde, low-cal quesadilla's

Deze quesadilla’s maak je voor jezelf of in bulk en staan op een kwartiertje op tafel. Je kan er zo gek mee doen als je zelf wil en uiteraard wisselen qua samenstelling, maar dit is hoe ik ze het liefste en vaakste op tafel zet! Ik eet ze zo, warm, maar serveer er ook weleens een frisse salade bij. Ook in de tortilla’s kan je variëren: ik gebruik het liefste een groentetortilla met paprika en chili – past bij de Mexicaanse vibes – maar je hebt ook wortel- of bietentortilla’s met een kenmerkende smaak. Voel je vrij om te customizen 🙌

De ingrediënten voor deze gezonde quesadilla’s

  • Een paprika & chili tortilla (No Fairytales)
  • 50g tomatenpassata
  • 200g Mexicaanse roerbakgroente (kant-en-klaar mix – deze bevat maïskorrels, sperziebonen, rode paprika, witte kool, prei en kidneybonen)
  • 1 tl Sambal
  • 40g geraspte kaas naar keuze (ik kies graag voor een mix met 45+ kaas)
  • Komijn en eventueel andere kruiden
Recept: gezonde, low-cal quesadilla's

Zo maak je ze

Het is éigenlijk bijna te simpel om het recept voor deze quesadilla’s uit te typen. Maar ik doe het lekker toch! 😇

Verwarm de oven voor op 180 °C of voorzie een koekenpan om je wrap op te verhitten.

We starten met de groenten. Neem een pan met dikke bodem en voeg daaraan de roerbakgroenten toe. Schep er meteen de sambal bij – ik kies voor één theelepel wat mild pittig is. Hou je van spicy, doe er dan gerust eentje extra bij! Meng even en zet het deksel op de pan zodat de groenten een beetje gaan stomen. Haal eens dat gebeurt het deksel er weer vanaf en voeg de passata toe, samen met een flinke schep komijn (als je van de smaak houdt), peper en zout. Je kan eventueel nog andere kruiden toevoegen naar wens.

Meng je sausje met groenten tot de groenten gaar zijn en de saus warm. Dat duurt helemaal niet lang! Intussen leg je een tortilla in de oven of op je koekenpan en laat je die warm en krokant worden.

Vouw de krokante tortilla in twee (als je één portie maakt, als je er twee maakt kan je de volledige tortilla behouden) en vul ‘m met de groentenmix. Strooi er meteen kaas overheen, zodat die lekker gaat smelten. (Als je twee tortilla’s gebruikt, leg je er nu de tweede bovenop.) Druk goed aan. Eventueel kan je dit geheel nog even heel kort onder de grill leggen.

Zelf snijd ik de quesadilla – zoals the real deal – vervolgens in punten en snack ik ze als stukken pizza op. Zo. Lekker!

Heb jij weleens quesadilla’s zelf gemaakt? Wat vind je van deze gezonde variant?

Geef een reactie