Recept: gezonde yoghurt barks met aardbei

Recept: gezonde yoghurt barks met aardbeien

Recept: gezonde yoghurt barks met aardbei

Ik hou er wel van om een beetje Engels tussen m’n zinnen heen te gooien, maar voor het recept van vandaag weet ik simpelweg niet wat de nette benaming in het Nederlands is. Dus dan maar zo: vandaag deel ik met jullie hoe je gezonde yoghurt barks kan maken, ‘brokjes’ bevroren yoghurt (dat is dus waarom ik het op Engels houd 😅) die een perfecte zomerse snack vormen. Die je ook nog eens in geen tijd maakt!

Recept: gezonde yoghurt barks met aardbei

Het is bijna geen recept te noemen, zo gemakkelijk zet je dit tussendoortje op tafel. Maar omdat de gezonde snacks & gerechten het hier behoorlijk goed doen, deel ik toch graag hoe ik zelf het liefste yoghurt barks maak. En dat is meer bepaald met de volgende ingrediënten:

🍓 Griekse yoghurt
🍓 verse aardbeien
🍓 bloemenhoning

Yes, da’s alles! Deze gezonde snack maak je dus met dingen die je wellicht in huis hebt, en in geen tijd. Tenminste, als je het bevriezen niet meerekent 😉. Anyways, dit is hoe je de yoghurt barks maakt: bekleed eerst een schaaltje met wat aluminiumfolie (of bakpapier). Vul ze vervolgens met Griekse yoghurt (ik neem het liefst van die lekker volle, romige yoghurt — één met een smaakje is ook heel lekker hierbij!) tot op de hoogte die jij wil voor je snack. Ik houd meestal een paar cm aan. Sprenkel er daarna wat bloemenhoning (naar smaak) overheen en roer dit nonchalant door de yoghurt (zo krijg je van die swirls). Snijd je aardbeien in hapklare stukjes en verspreid die ook door het mengsel. Ik zorg dat er genoeg doorheen zitten omdat dit de lekker zoete smaak geeft en werk bovenop af met wat schijfjes.

Recept: gezonde yoghurt barks met aardbei

Uiteraard is dit het stukje waar je creatief kan zijn: je kan nog allerlei andere ingrediënten door het mengsel roeren. Denk maar aan stukjes chocolade (of gesmolten chocolade die je erdoorheen roert), stukjes cookie dough, rozijntjes, noten, kokosschilfers, amandelschilfers enzovoort. Wat jij lekker vind dus!

Plaats enkele uren in de diepvriezer tot je yoghurt barks volledig bevroren zijn. Dankzij de folie kan je ze vervolgens gemakkelijk uit het schaaltje halen en in brokjes breken of snijden (je kan ze even laten opwarmen om ze gemakkelijker te snijden en dan terug los in de vriezer plaatsen).

De barks kan je zo als snack naar binnen werken, of een beetje laten smelten en meer als ijs opeten. Ik hou van de eerste optie, vooral op warme dagen. Zo ben ik as we speak een stukje naar binnen aan het werken! En het fijnste van al: het is alleen maar gezond!

Heb jij al eens yoghurt barks gemaakt of geproefd? Lijkt dit je wat? X

3 Comments

Geef een antwoord