Recept: groentecurry met couscous

Recept: groentecurry met couscous

Recept: groentecurry met couscous

Couscous: het was alweer héél lang geleden dat ik het nog een keertje at. Ik vind het onwijs lekker en je kan er heel veel kanten mee op, maar op de een of andere manier grijp ik meestal toch naar pasta, rijst of aardappelen. Voor Arne was het zelfs één van de eerste keren ooit dat hij couscous at – de moeite om te proberen dus! We maakten er allerlei lekkere warme groenten bij met een heerlijk sausje. Check hieronder het recept!

Recept: groentecurry met couscous

Nodig:

– 2 zoete uien (in smalle stukjes)
– 2 relatief grote wortels (in blokjes)
– 1 gele paprika en 1 groene (in blokjes)
– 1 courgette (in iets grotere blokjes)
– couscous
– kruiden zoals peper, chilipoeder, cajunkruiden (wij gebruikten ‘kip pikant’ van AH, dit is een pittige mix)
– een groentenbouillonblokje
– rode currypasta

Recept: groentecurry met couscous

Omdat wortel en paprika even nodig hebben om zacht en gaar te worden, stoom ik deze altijd eerst in de microgolfoven. Doe ze in een microgolfbestendige schaal, voeg één eetlepel water toe en laat dit voor ongeveer 15 minuten warm worden.

Recept: groentecurry met couscous

Eens de groenten bijna goed zijn, is het tijd om de ajuin glazig te bakken in een klontje boter. Ik deed dit in onze wokpan (ben er écht verliefd op: je kan er álles in maken en het is lekker groot!).

Recept: groentecurry met couscous

Vervolgens is het tijd om de courgette erbij te doen en deze warm te laten worden (deksel op de pan) tot hij lekker zacht is geworden.

Recept: groentecurry met couscous

Intussen zijn de groenten in de microgolf ook al lekker gegaard en dus kan je deze ook toevoegen aan het geheel. Roer alles goed om en laat even warm worden met het deksel op de pan.

Recept: groentecurry met couscous

Kook een halve liter water en voeg daar de groentenbouillon aan toe.

Recept: groentecurry met couscous

Giet dit over de groenten en kruid het geheel flink.

Recept: groentecurry met couscous

Voor het sausje gebruiken we normaal rode currypasta. Hiervan heb je één à 2 theelepels nodig (naar smaak). Toen ik bezig was met het koken bleek echter dat de rode currypasta over datum was en helaas was het zo niet op 1-2-3 mogelijk om een nieuw potje te halen. Ik heb er dan maar tomatenpuree en nog wat provençaalse kruiden aan toegevoegd. Ook niet slecht, maar wel een stuk fletser. Probeer dus echt de rode currypasta!

Recept: groentecurry met couscous

Nu de groenten in de saus staan te pruttelen, kan je de couscous bereiden. Doe dit volgens de instructies. Ik kookte ongeveer 500ml water waar ik 200 gram couscous aan toevoegde (af het vuur) en dit moest een tweetal minuten wellen. Op laag vuur voeg je nog wat boter toe en roer je de couscous lekker door.

Recept: groentecurry met couscous

Serveer een flinke schep couscous met de groenten en een royale hoeveelheid saus. Die is namelijk écht heerlijk (met de rode currypasta dan!). De couscous is stevig en smaakvol en de groenten zijn perféct gegaard en een heerlijke combinatie hierbij. Deze maaltijd is vegetarisch, maar vult eigenlijk evenveel als een vlees/visgerecht aangezien je behoorlijk gevuld wordt door de couscous. Eet smakelijk! En héél erg bedankt voor het lezen :)! X

15 Comments

    1. Frauke + Arne

      Super! Laat je weten of het lekker was? Eet smakelijk! (En vergeet de rode currypasta niet, want da’s toch lekkerder dan de tomatenpuree!) :D X

  1. Karlijn

    Okee, dit klinkt dus echt goddelijk! Ik ben echt gek op couscous, zou het het liefste elke dag eten. En al deze groentesoorten vind ik ook heerlijk. Ik weet al wat ik vanavond ga maken!

Geef een reactie