We hebben nu al een flink aantal recepten met jullie gedeeld voor de heerlijkste avondmaaltijden, maar uiteraard is dat niet het enige wat wij eten! Het is dat we geen oven hebben, of er kwamen hier al talrijke zoete hartigheden voorbij, en ook van onze lunch maken we soms graag iets bijzonders. Of … We vervangen ‘m door een soepje! Dat gaat er altijd in, maar al helemaal als het buiten guur weer is en we nood hebben aan extra vitamientjes. Deze kippensoep kan doorgaan als maaltijd, geeft je een flinke boost en smaakt heerlijk. Plus: het is een héél gemakkelijk recept om te maken! Succes!
Je hebt nodig: kippenreepjes, een stengel prei, twee blokjes kippenbouillon, twee aardappelen, een winterpeen, een handvol champignons en lichte kookroom.
Het enige echte werk dat in dit lekkere soepje kruipt, is het klaarmaken van de groenten en aardappelen. Je snijdt alles in hapklare, kleine brokjes en de prei doe je in halve ringetjes.
Verhit een flinke klomp boter in een soepkom.
En los intussen de blokjes kippenbouillon op in kokend water.
Eens de boter gesmolten is, doe je alles in de kom en roer je goed door. Dit doe je net zolang tot alles even verhit en een beetje boterig is.
Dan giet je de bouillon over de groenten en aardappelen heen. Roer even goed door en zet het vuur iéts lager, maar alsnog wel hoog genoeg zodat het water goed blijft koken.
Voeg dan de kippenreepjes toe. Dit geheel moet nu ongeveer een half uur sudderen en hier geldt: hoe langer, hoe zachter de groenten! Als je van een papperig soepje houdt, kan je ze een uurtje laten borrelen. Zorg in ieder geval wel dat de kip gaar is!
Na een half uurtje voeg je een half flesje light kookroom toe.
Je kan de soep dan ook kruiden naar wens. Wij voegden een flinke hoeveelheid dille, een theelepel tijm en wat peper toe. Zout was niet nodig, want bouillon an sich is al bijzonder zout! Dit laat je nog een vijftal minuutjes borrelen.
En dan is je soepje al klaar! Ha, it’s easy as that! Deze soep vult lekker dankzij de kip en aardappel, geeft je gelijk een boost aan vitaminen en is daarnaast ook gewoon enorm lekker. De combinatie van groenten met de bouillon en de dille, is verrukkelijk! Serveer met beschuit of pistoletjes, of bak croutons op de pan en voeg die eraan toe. Je maaltijd is zó klaar!
Veel gemakkelijker dan dit zal het maken van een soepje niet worden, op het snijden van de groenten na hoef je eigenlijk gewoon even te wachten en dan kan je na een dik half uurtje genieten van deze heerlijke maaltijdsoep! De hoeveelheid is ruim voldoende voor 4 porties, dus je kan er nog meer dan één keertje van genieten. Ideaal voor als je eens niet veel tijd hebt! Wij zijn dol op dit eenvoudige kippensoepje. Zo zie je maar: lekker moet niet altijd ingewikkeld zijn! Eet (drink?) smakelijk!
Hmmmm delicious! Superlekker en heerlijke inspiratie!
Heerlijk! DIt ga ik ook eens proberen.
Mmmmm dat lijkt me zo lekker.
Ziet er heel lekker een romig uit! Ik zei pas nog tegen mijn man, ik maak zoveel soepen maar kippensoep is een van de soepen die ik vrijwel nooit maak. Ik zie er altijd een beetje tegenop, omdat zo’n soep zolang moet trekken.. Maar deze niet! Leuk:)
Klinkt lekker! Ik zocht nog een goed recept voor kippensoep dus dat komt mooi uit :-)
Kippensoep is een van favoriete soepjes :D Deze manier van klaarmaken ziet er wel heel snel uit en vooral heel lekker. Ga ik eens proberen :D
Mooi bordje!
Lijkt me een fijn receptje! Mooie foto’s ook, van die groentjes op die snijplank, zo kleurrijk! :)