Superlekkere éénpanspasta

Recept: heerlijke en snelle éénpanspasta

Superlekkere éénpanspasta

Als wij je vertellen dat het gerecht van vandaag klaar is op 20 minuten, amper afwas veroorzaakt, heel gemakkelijk te maken is en geen vlees bevat, overtuigen we je dan al om het te maken? Zo niet, dan vertellen we er alvast bij dat het ook nog eens héél lekker is! Deze éénpanspasta is een gerechtje dat we à la minute bedachten, maar wel echt heel veel smaak geeft. Ideaal voor als je eens niet veel tijd of zin hebt om te koken, en pasta is hoe dan ook het perfecte comfortfood!

Superlekkere éénpanspasta

Je hebt nodig voor dit recept:
– een groene paprika
– een rode paprika
– een rode peper
– een gewone ui
– een rode ui
– een handvol pasta
– een blik tomatenblokjes (deze is met basilicum)
– olijfolie
– Italiaanse kruiden, peper, zout, chilipoeder
– suiker
– Heinz Hot Ketchup (niet op de foto)

Superlekkere éénpanspasta

Snij eerst en vooral alle groenten in hapklare stukken. Wij houden wel van een beetje grof! De peper ontdoe je van de zaadlijst (tenzij je houdt van meer pit) en snij je in iets kleinere stukjes.

Superlekkere éénpanspasta

Zoals we al zeiden: het bereiden is heel gemakkelijk verder! Je doet de groenten met de spaghetti in één kom, alsook wat flinke scheppen Italiaanse kruiden, een theelepeltje chilipoeder, twee theelepels suiker, peper en zout.

Superlekkere éénpanspasta

Vervolgens overgiet je het geheel met wat flinke scheuten olijfolie, doe je er de tomatenblokjes bij en vul je het lege blik van de tomatenblokjes met water. Ook dit doe je bij het geheel. Breng nu (met een deksel erop) aan de kook op een middelmatig vuur. Niet te heet, want dan brandt alles aan, maar het moet natuurlijk wel pruttelen. Roer constant door zodat de spaghetti onder de saus komt te liggen en gaart, en zodat niks aanbakt! Breng op smaak met wat scheuten hot ketchup. Na een flinke tien minuten zijn je groenten mals en is de spaghetti al dente. Perfect! Haal van het vuur en roer nog een keertje door.

Superlekkere éénpanspasta

Tadaa! Je spaghetti is mals (maar al dente en dus wel nog stevig genoeg!), de groenten zijn nog knapperig maar gaar en je hebt een creamy, tomaterig en tikkeltje pittig geheel.

Superlekkere éénpanspasta

Serveer met een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas en limoen ter afwerking. Súper lekker en verfrissend bij het romige en vrij zoete geheel!

Superlekkere éénpanspasta Superlekkere éénpanspasta

Deze éénpanspasta is heel erg lekker als comfortfood, voor rustig op de bank tijdens een lazy avond. Maar dat neemt niet weg dat de smaak gewoon heerlijk is en je dit ook prima kan serveren aan gasten! Het is een relaxte maaltijd om klaar te maken maar loont zeker de moeite. De smaak is trouwens vergelijkbaar met die van spaghetti bolognese, maar toch zeker niet hetzelfde! De spaghetti is eerst en vooral veel romiger doordat deze in de saus is gegaard en de saus is wat pittiger dan hoe wij onze spaghetti bolognese normaal maken. Aangezien dit receptje amper afwas geeft, verkiezen wij dit zéker doordeweeks! Liefde voor éénpansgerechten! Heb jij al eens een éénpanspasta uitgeprobeerd?

19 Comments

  1. Demi

    Daar had ik echt nog nooit aan gedacht, ik doe altijd best wel moeilijk. Eerst bak ik de groenten ( ongeveer dezelfde als jullie alleen dan met kastanjechampginons) in een pan, daarna het vlees en de pasta kook ik ook apart. Dit is veel makkelijker :p ( ohja, heb je al wel eens cayenne peper en paprikapoeder door de pasta gegooit? Dat is super lekker als je van pittig houd )

  2. Shifra

    Aaaah, ik houd écht van eenpansgerechten! Je kunt zoveel kanten op (zolang het maar gaar en lekker kan worden in warm water) en het is zo easy-peasy! Hij ziet er lekker uit! Ik lust alleen geen ui (heel vervelend, I know! Haha), dus die zou ik weglaten en vervangen met knoflook dan (in mijn geval). Lekker veel groente ook in deze pasta! Mmmm. :)

  3. anna

    Dit ziet er heerlijk uit, echt heel fijn dat het zo makkelijk te maken is. En ook nog zonder vlees! Ideaal voor mij als vegetariër. En maar een pan nodig? Dit ga ik komende week sowieso maken!

    1. Frauke + Arne

      Sorry voor het late antwoord! We hebben hier als het goed is ongeveer 5 porties uit gehaald, natuurlijk wel een beetje afhankelijk van hoe groot je de portie neemt! Het is in ieder geval behoorlijk veel (& vullend) :)! X

Laat een antwoord achter aan anna Antwoord annuleren