Als je voor Arne moet koken en je weet niet wat je maken zou: ga voor macaroni. Altijd goed, want het is zijn lievelingsgerecht! Ook ik eet het graag én het is gemakkelijk om te bereiden, dus regelmatig pruttelt hier een kom vol heerlijke macaroni. Sinds we een oven hebben doen we er ook nog eens een lekker korstje bovenop, wat de macaroni nóg lekkerder maakt! We delen dan ook heel graag ons recept.
Je hebt nodig:
– ananas op siroop in blokjes
– paneermeel
– pasta, wij gebruiken fusili
– bakboter
– melk
– bloem
– hesp
– geraspte kaas, wij gebruiken altijd emmentaler
Eerst en vooral breng je water aan de kook met daarin de pasta en eventueel een klein beetje olijfolie. De hoeveelheid pasta kies je uiteraard zelf, dit is bij ons een royale portie voor twee personen.
Intussen verhit je in een andere kom op hoog vuur een flinke klont boter. Wij doen dit in feite altijd op gevoel!
Terwijl de boter smelt, snijd je alvast de sneetjes hesp in kleine blokjes.
Eens de boter gesmolten is, gaan we aan de slag met de roux. Voeg daarvoor een schep bloem toe aan de gesmolten boter en meng dit goed door. Voeg meer bloem toe tot wanneer alle boter geabsorbeerd is en je een soort van halfvochtige brokjes krijgt. Laat dit even al roerend verhitten tot je een koekjesgeur ruikt.
Hierna zet je het vuur wat lager en voeg je beetje bij beetje melk toe. Melk zeer goed om en blijf melk toevoegen tot je een volledige, gebonden saus krijgt. Maak ze lopend genoeg (als je je klopper opheft moet het er vanaf druppelen), want de kaas zorgt straks voor nog meer stevigheid.
Hierna giet je de pasta af en doe je die in een ovenschaal. Dan voeg je ongeveer 3/4 van het pakje kaas toe aan de saus en roer je die saus heel goed door tot alle kaas versmolten is. Voeg er ook de hesp en uitgelekte blokjes ananas aan toe.
Giet die saus over je pasta heen en verspreid goed. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Daarna doe je de laatste hoeveelheid kaas over het geheel, samen met wat paneermeel. Verwarm je oven alvast voor op 200°C.
Plaats de schotel voor een half uur in de hete oven op een laag rekje. Daarna hebben we nog 5 minuutjes de grill opgezet en kwam deze heerlijke schotel eruit!
Deze macaroni gratin is niet bepaald het meest fotogenieke gerecht, maar de smaak is des te beter! We konden jullie dit recept dan ook niet onthouden :). De combinatie van de creamy en cheesy saus met de frisse ananas en hesp is ontzettend heerlijk en het korstje bovenaf zorgt écht voor de finishing touch. Een heerlijk comfortabele maaltijd waar je maar blijft van smullen … Eet smakelijk! Laat ons gerust weten wanneer je eens een receptje van ons uitprobeert, vinden we superleuk! Dankjewel :).
Het gerecht lijkt me zo lekker.
Dit recept bewaar ik zodat ik het eens zelf kan koken.
Ik ben al aan het watertanden!
Leuke toevoeging (mijn moeder maakt het altijd zo, iedereen is er altijd eerst heel verbaasd over, maar nadien zweren ze er allemaal bij): een gekookt eitje (of twee,…) Gewoon samen met de hesp, in stukjes, mee in de kom gieten, echt heerlijk!
Macaroni en gratin (of beide) zijn echt het perfecte comfort food voor mij.
Yummie! Ziet er lekker uit! :)
Aaaah, dit is echt alles wat ik lekker vind bij elkaar! Dit word mijn nieuwe lievelingsgerecht denk ik. Eventjes mijn moeder lief aankijken :)
Fotogeniek is het zeker niet, maar dat zijn de meeste lekkere gerechten haha. Ziet er toch nog heerlijk uit!
Ah ziet er lekker uit! Ga dit sowieso proberen te maken :) Hou altijd ontzettend van crispy kaas op de bovenkant haha. Jullie blog ziet er vet uit trouwens, ik ga even op m’n gemak alles bekijken!