Recept: homemade rode pesto + panini

Recept: homemade rode pesto + panini

Recept: homemade rode pesto + panini

Arne en ik houden nogal van pesto. Het past overal bij: van pasta over toast tot salade. Toch kwam het nooit in ons op om zelf pesto te maken. “Dat is veel te veel werk!”. Ha, wat een uitvlucht. Pesto is namelijk onwijs gemakkelijk en snel te maken! Daarnaast smaakt het stukken lekkerder, fijner én kan je het volledig naar je eigen voorkeur kruiden! Vandaag delen we een lekker recept voor rode pesto én een heerlijk gerechtje dat je ermee kan maken!

Recept: homemade rode pesto + panini

Voor de rode pesto (recept van Solo) heb je nodig:
– 20g pijnboompitten
– 100g geraspte Parmezaanse kaas
– 150g zongedroogde tomaten
– 5cl olijfolie
– 2 tenen knoflook

Recept: homemade rode pesto + panini

Snij de knoflook en eventueel de zongedroogde tomaat even fijn, zodat deze straks gemakkelijk kunnen verwerkt worden.

Recept: homemade rode pesto + paniniRecept: homemade rode pesto + panini

Doe nu alle ingrediënten in een blender en vermaal ze fijn. Leng aan met meer olijfolie als de massa te stug en droog is, voeg meer tomaat toe als je de kaassmaak te overheersend vindt of voeg meer kaas toe om er een ‘papje’ van te maken.

Recept: homemade rode pesto + panini

Breng op smaak naar keuze. Wij gebruikten hier peper, zout en een flinke hoeveelheid Italiaanse kruiden.

Recept: homemade rode pesto + panini

Meng door tot het geheel glad genoeg is naar jouw smaak. Wij houden van een stevige textuur en mixten daarom niet tot het één gladde massa was, maar behielden stukjes pijnboompit en tomaat. Is net wat knapperiger!

Recept: homemade rode pesto + panini

Ennnn … klaar is je rode pesto! Zo eenvoudig is het dus. Serveer op een lekker knapperig stukje stokbrood, bij een salade, verwerk het in een pasta of maak er onderstaande panini mee!

Recept: homemade rode pesto + panini

Dit broodje is zo gemakkelijk om te maken maar tegelijkertijd ook zo smaakvol én vullend. Een perfecte avondmaaltijd! Je hebt nodig:
– paninibroodjes of ciabattabroodjes
– mozzarella
– zongedroogde tomaat
– pijnboompitten
– Italiaanse kruiden

Recept: homemade rode pesto + panini

Schik alles op de broodjes en plaats ze hierna voor een paar minuten onder de grill, tot de mozzarella perfect gesmolten is.

Recept: homemade rode pesto + panini

Klaar zijn je héérlijke, knapperige paninibroodjes! Zo snel om te maken en héérlijk met de verse, zelfgemaakte rode pesto. Zelfgemaakt is écht wel beter ;). Serveer met een lekkere salade en eventueel wat verse blaadjes basilicum. Eet smakelijk! Maken jullie wel eens zelf pesto? 

19 Comments

  1. Lise

    Wauw, ziet er zo heerlijk uit! :) Kijk, waar ik jullie gespot heb, op de site van ELLE :Dhttp://www.elle.be/nl/61048-diy-10-x-originele-kerstdecoratie.html/9 ! Jullie mogen zo trots zijn op jullie site, echtwaar!

Geef een reactie