Recept Italiaanse spaghetti

Recept: Italiaanse spaghetti

Recept Italiaanse spaghetti

Ik hoú van spaghetti bolognese, als het aan mij lag zou ik het elke dag eten. Lekkere tomatensaus met gehakt en groenten, ik val er als een blok voor. En toch zijn er nog véle andere lekkere manieren om je spaghetti te eten! Ik vind deze combinatie met typisch Italiaanse ingrediënten bijvoorbeeld echt heerlijk. Deze Italiaanse spaghetti is niet alleen supersnel te maken, hij vult ook goed én bevat geen vlees! Vooral ‘s zomers vind ik dit gerechtje méga lekker – net als Arne!, en daarom delen wij het vandaag met jullie :).

Recept Italiaanse spaghetti

Nodig voor 2 personen: zo’n 400 gram spinazie (wij gebruikten minder, en achteraf vonden we dat er nog wel wat bij had gemogen!), een handjevol spaghetti, 250g mozzarella (de kant-en-klaar bolletjes zijn té praktisch), een handjevol zongedroogde tomaten, olijfolie en verse basilicum.

Recept Italiaanse spaghetti

Was de spinazie en haal de steeltjes er vanaf, door de blaadjes op de nerf te plooien en vervolgens aan het steeltje te trekken in de richting van het uiteinde van het blad.

Recept Italiaanse spaghetti

Kook je spaghetti …

Recept Italiaanse spaghetti

… en voeg na een tweetal minuten de spinazie toe. (De spinazie had 10 minuten nodig, de spaghetti zo’n 12.) Breng het geheel op smaak met kruiden, ik gebruikte peper, zout en een Italiaanse kruidenmix.

Recept Italiaanse spaghetti

Intussen verhit je pijnboompitten in olijfolie om ze lekker krokant en bruin te maken.

Recept Italiaanse spaghetti

Snij de zongedroogde tomaat in hapklare stukjes.

Recept Italiaanse spaghetti

Eens de spaghetti en spinazie voldoende gekookt zijn, giet je ze af en meng je de mozzarellabolletjes onder het geheel.

Recept Italiaanse spaghetti

Hetzelfde doe je met de zongedroogde tomaat. Meng alles onder de spaghetti + spinazie en sluit de kom voor een vijftal minuutjes. Op die manier wordt de mozzarella gaar en perféct qua structuur om te eten. Voeg op het einde de pijnboompitten toe.

Recept Italiaanse spaghetti

Serveer in een kommetje met verse basilicum en klaar ben je! Dit recept is in 15 minuutjes te maken en smaakt zo ontzéttend lekker! De combinatie van de pasta met de spinazie is super, maar dankzij de ietwat gesmolten mozzarella wordt het geheel nog véél beter. Zo creamy! De zongedroogde tomaten geven een zoete touch aan het geheel en de pijnboompitjes zorgen voor wat bite. Dit gerechtje is echt een aanrader als je eens geen zin hebt in een standaard spaghetti bolognese, en dan vooral ‘s zomers. Ik krijg weer honger nu ik de foto’s bekijk haha! Heb jij dit al eens gemaakt? Lijkt het je wat?

15 Comments

Laat een antwoord achter aan Anne Solveig Antwoord annuleren