Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Het gerecht dat we vandaag met jullie delen, is er eentje waar we met veel genot van hebben gesmuld! Het vraagt net wat meer tijd dan de meeste gerechten die we hier delen omdat je een oven nodig hebt, maar je kan er ook méga lang van eten. De schotel die we maakten is gerust goed voor 4 personen namelijk! En hij is zo lekker! Het is een soort pasta met mozzarella, spinazie en gehakt in de oven, gecombineerd met heerlijke warme trostomaatjes. Snel, op naar het recept!

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Voor de pasta zelf heb je mozzarella (wij namen twee bolletjes van 125 gram, maar 200 gram volstaat ook), een handvol spaghetti, bladspinazie (deze komt uit een pakje maar heeft veel smaak, je kan natuurlijk ook voor vers gaan!), (varkens/)rundsgehakt (om en bij de 250 gram) en pijnboompitten nodig.

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Eerst en vooral breng je water aan de kook, waarin je de spaghetti al dente bereidt. Doe er na het afgieten een klein scheutje olijfolie doorheen en dek af.

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Terwijl de spaghetti kookt, maak je ook de bladspinazie klaar. Deze moest voor 15 minuten in de microgolfoven. Verse blaadjes doe je gewoon in een grote pan met wat olijfolie en laat je zo slinken.

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Wanneer de spaghetti bijna klaar is, ga je het gehakt rullen. Doe een klont boter in je pan en zorg dat het gehakt flink doorbakken (en lichtjes krokant) is.

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Schep nu deze drie ingrediënten goed door elkaar en laat ze in een afgesloten pan staan tot je trostomaatjes (ongeveer) klaar zijn (zie verder).

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Eens je trostomaatjes klaar zijn, is het tijd om de schotel af te werken. Schep alles op een grote (oven)schaal.

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Spreid er daarna de mozzarella overheen en plaats dit voor zo’n 15 minuutjes in de oven op 200°C. Je moet goed in de gaten houden wanneer de mozzarella mooi gesmolten is, dat is het moment waarop je ovenschotel perféct is.

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

In de tussentijd kan je ter afwerking nog even wat pijnboompitjes bakken in het vet van je gehakt. Weer afwas gespaard ;).

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Eens de mozzarella mooi is gesmolten, doe je nog wat pijnboompitten en peper/zout over het geheel. Zo, je schotel is klaar!

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Mjammie! Op naar het recept van de heerlijke side dish: de warme en gekruide trostomaatjes! Een simpel recept dat bij héél veel maaltijden smaakt.

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Hiervoor heb je trostomaatjes (hoe rijper, hoe beter), Italiaanse kruiden (voornamelijk basilicum), tijm, peper, zout, olijfolie en knoflook nodig.

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Snijd de knoflook in stukjes. Niet té klein.

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Doe de gewassen trostomaatjes in een ovenschaaltje en bestrooi ze met alle kruiden en de knoflook. Hierna giet je er wat olijfolie (ongeveer twee eetlepels) overheen. Plaats dit in de oven voor zo’n 15 à 20 minuten bij 200°C, wanneer de tomaatjes er wat verrimpeld uitzien zijn ze goed!

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Zo dus! Geniet vooral van de héérlijke geur die je vanuit de oven tegemoet zal komen, je hele huis ruikt in no time naar het zomerse Italië!

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

En zo is je heerlijke schotel klaar! De maaltijd is ontzettend stevig maar smaakt heel erg lekker. De ovenschotel is stevig van smaak door de pasta, het gehakt en de spinazie maar de mozzarella zorgt voor wat extra smeuïgheid. De pijnboompitjes voegen net wat meer pit toe en de trostomaatjes zijn dan weer heel zoet en sappig! Samen een ultieme combinatie die wat mij betreft heel erg bij de zomer past!

Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes Recept: ovenschotel met spinazie, mozzarella, spaghetti en trostomaatjes

Hoewel we normaal fan zijn van snelle en heel eenvoudige maaltijden, kan deze schotel ons zeker ook bekoren! Het grote voordeel ervan is dat je er gerust nog een tweede (of zelfs derde) keer van kan eten, want het is best wel veel. Even kort opnieuw in de oven en je smaakvol bordje is klaar. Eet smakelijk! X

16 Comments

  1. Anna

    Hm, wat heerlijk! Eerst dacht ik: huh, waarom moet dit in de oven? Maar dat is natuurlijk om de kaas te laten smelten. En de tomaatjes, die zien er ook echt goed uit!

Geef een reactie