Recept: gezonde, caloriearme pizza op groentebroodjes

Recept: pizza op groentebroodjes (low-cal)

Recept: gezonde, caloriearme pizza op groentebroodjes

Ik merk dat de caloriearme gerechtjes en recepten die ik op de gezondere momenten in m’n leven (lees: zoveelste dieetpoging) maak, hier best vaak worden aangeklikt of opgezocht. Leuk, want die deel ik ook graag! Daarom vandaag nog ééntje om aan je must-try lijstje toe te voegen en meteen ook een van mijn persoonlijke favorieten: pizza op groentebroodjes! 🍕

Ik ben grote fan van (gewoonlijk vrij high carb) producten waarin stiekem groenten worden verwerkt. Niet alleen ben ik dol op de No Fairytale wraps bestaande uit 45% groenten (bijvoorbeeld voor gezonde quesadilla’s!), maar ook Albert Heijn heeft fijne producten met verstopte groenten in het assortiment. Deze pizza’s kan je maken op de eerder genoemde tortilla’s, maar ik vind ze nog lekkerder op een (stevigere) bodem van paprika groentebroodjes. Die zijn van AH eigen merk en bevatten 35% paprika en zijn trouwens vegan!

Recept: gezonde, caloriearme pizza op groentebroodjes

Soit, groentebroodjes dus. De ideale basis voor lekkere en gezonde (mini-)pizza’s! Ik zet ze zelf sowieso wekelijks eens op tafel, want een caloriearm gerecht dat toch als fastfood en een feestje smaakt, doet het uiteraard altijd goed. Je kan de broodjes beleggen met ingrediënten naar keuze en compleet variëren qua smaakpalet: van zoet en Italiaans tot hartiger en exotisch. Vlees of vega, kaas of een vegan alternatief, alles is mogelijk. Ik deel één van mijn favorieten: met kip en ananas. Klik dus maar snel weg als je tegen ananas op pizza bent 😬

Recept: gezonde, caloriearme pizza op groentebroodjes

De ingrediënten voor deze pizza’s op groentebroodjes

Ik geef hier de ingrediënten voor twee mini-pizza’s, gemaakt van één groentebroodje. Het totaal aantal calorieën bedraagt dan ongeveer 350 kcal. Zelf eet ik dit met een salade erbij, maar ik kan me inbeelden dat je voor twee groentebroodjes gaat. Kan prima, alsnog heel gezond!

  • Je groentebroodjes zelf, dûh (er bestaan trouwens meerdere varianten, leuk om ook eens te proberen!)
  • 1 el hummus (ik neem altijd de klassieke van AH)
  • 1 sneetje gebraden kipfilet
  • 40 g mozzarella
  • Enkele kerstomaatjes
  • 1 schijfje ananas op sap
Recept: gezonde, caloriearme pizza op groentebroodjes

Zo maak je deze gezonde mini-pizza’s

🍕 Verwarm je oven of Airfryer voor op 180 °C.

🍕 Snijd je groentebroodje doormidden om zo twee gelijke bodems te verkrijgen.

🍕 Time to top! Besmeer beide bodems met een halve eetlepel hummus. Trek de kipfilet in stukjes en verspreid over de pizza. Snijd de kerstomaatjes en ananas in partjes en leg die ook weer op je pizza. Werk af met mozzarella die je in ‘plukjes’ over de pizza verspreidt. Kruid met peper, zout en andere kruiden naar keuze: ik kies hierbij graag voor wat peterselie en rode paprika.

🍕 Bak in de oven tot je kaas gesmolten is en de broodjes lichtbruin worden. Ze zijn dan lekker krokant en klaar om opgesmuld te worden!

Serveer warm, eventueel met een lekkere salade erbij. De pizzaatjes zelf doen het trouwens ook heel goed als partysnack of hapje wanneer je gasten hebt!

Eet smakelijk! Laat het zeker weten als jij dit recept hebt geprobeerd én aarzel niet om te delen wat jij graag op je pizza legt! XX

4 Comments

  1. Jessica

    Wat een tof en super makkelijk recept! Humus in de oven, is dat lekker? Ik moet precies dringend eens langs de AH want die oven broodjes en de wraps uit het andere recept klinken heerlijk.

Geef een antwoord