Recept: risotto met asperges

Recept: risotto met asperges

Recept: risotto met asperges

Al een tijdje hadden we zijn in risotto, maar konden we niet bedenken welke smaken we ermee zouden combineren. Zo ben ik dól op champignons, maar is Arne daar totaal niet voor te vinden. Uiteindelijk gingen we aan de slag met een recept van Libelle Lekker: risotto met asperges. Héérlijk!

Recept: risotto met asperges

Je hebt nodig:
– 350g Arborio rijst (risottorijst)
– 3 blokjes groenten- of tuinkruidenbouillon
– 3 sjalotten
– 1 citroen
– een 200g doperwten
– 100g grana padano of Parmezaanse kaas
– een bussel groene aspergetips

Recept: risotto met asperges

Eerst en vooral snij je de aspergetips in kortere stukken (en haal je er de harde uiteinden vanaf), versnipper je de sjalotten en rasp je de schil van de citroen.

Recept: risotto met asperges

Breng dan 1,5 liter water aan de kook en los er de 3 bouillonblokjes in op. Zet het vuur nu laag.

Recept: risotto met asperges

In een pan met dikke bodem – of wat wij deden: in een wokpan! – doe je een scheutje olijfolie en daarin bak je de sjalot glazig.

Recept: risotto met aspergesRecept: risotto met asperges

Dan voeg je de rijst toe en die meng je even flink onder de olijfolie.

Recept: risotto met asperges

Zet het vuur nu lager. Vervolgens voeg je een pollepel bouillon toe aan de rijst en al roerend laat je die verdampen en absorberen. Dit herhaal je gedurende zo’n 10 minuten.

Recept: risotto met asperges

Goed roeren!

Recept: risotto met asperges

Na de 10 minuten voeg je de asperges toe. Ook nu doe je nog steeds verder met bouillon opscheppen en omroeren.

Recept: risotto met asperges

Na 5 minuutjes voeg je ook de erwtjes toe. Nu blijf je bouillon toevoegen tot de rijst volledig mals en dik is. Dit duurt nog ongeveer 10 à 15 minuutjes.

Recept: risotto met asperges

Nu voeg je de kaas toe en ook dit schep je continu om. Zet intussen het vuur uit en/of plaats de pan van het vuur.

Recept: risotto met asperges

Voeg een klont boter en roer flink door.

Recept: risotto met asperges

Als laatste meng je de geraspte citroenschil onder het geheel en voeg je naar smaak citroensap, peper en zout toe.

Recept: risotto met asperges Recept: risotto met asperges

Laat het geheel nog een vijftal minuutjes in de pan staan alvorens op te dienen. Hierna is je maaltijd klaar! Serveer met wat extra citroen voor de smaak.

Recept: risotto met asperges

Deze risotto is écht een aanrader, wat een fijn gerechtje. De smaak is ongelooflijk vol en romig en combineert perfect met de erwtjes en asperges. De kaas maakt het geheel zeer creamy en een tikkeltje pittig, al had Parmezaanse kaas nog nét wat beter gepast (denken we). Met de frisse touch van citroen krijgt het gerechtje de afwerking die het nodig heeft! Lekker! De smaak is wel een beetje eentonig, dus eventueel zou je nog wat extra groente toe kunnen voegen (ik denk dat wortel wel lekker zou passen) of iets van vlees/vis/noten. Desalniettemin een héérlijke maaltijd! Eet smakelijk!

13 Comments

  1. Anne-Sophie

    Hmmm!
    Altijd als ik risotto maak is hij super zout door de bouillonblokjes en de parmezaanse kaas, maar ik ga deze toch nog eens proberen :)
    Van waar komen die super schattige kommetjes?

Laat een antwoord achter aan Frauke + Arne Antwoord annuleren