Oh, wat hebben wij weer lekker gegeten! We wilden graag een lekkere maaltijd met sperziebonen maken en hebben daarvoor heerlijk geëxperimenteerd met sausjes en toegevoegde smaken. Uiteindelijk ontwikkelden we een geweldige combinatie om de sperziebonen lekker te bereiden, samen met kip en rijst. We delen héél graag het recept met jullie!
Voor deze maaltijd (twee personen, wel royale porties – as usual) heb je nodig:
– rijst (wij kozen voor Basmatirijst uit zakjes)
– tomatenpuree (een klein potje)
– twee teentjes knoflook
– een kipfilet
– een ui
– een rode paprika
– (gebroken) sperziebonen
– chilipoeder en rode paprikapoeder
Eerst snijd je de kip in blokjes, de rode paprika in kleine stukjes, de ajuin in wat grovere stukjes en de knoflook heel fijn.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote (koeken- of wok)pan. Eens heet, voeg je de stukjes kip en de rode paprika toe. Roer continu om totdat de kip gaar is.
In de tussentijd breng je water aan de kook en doe je er de zakjes rijst in.
Eens de kip wit gebakken is, voeg je de ui en het knoflook toe. Verhit tot deze glazig zijn.
Daarna voeg je een flinke hoeveelheid rode paprikapoeder toe en ook chilipoeder naar smaak. Wij voegden best wel wat toe, omdat we houden van flink gekruide kip en een pittige smaak. Ook peper en zout voeg je bij het geheel.
Daarna doe je de sperziebonen bij het mengsel. In de tussentijd kan je de rijst waarschijnlijk afgieten, snijd de zakjes open en hou de kom dicht zodat ze warm blijft.
Roer even om en voeg dan het potje tomatenpuree toe.
Neem vervolgens een klein glaasje water en giet dit over het geheel. Schep om en laat lekker sudderen. Laat het geheel verhitten totdat je sperziebonen zacht en eetbaar zijn. Er moet altijd een bodempje water in de pan staan (anders bakt het aan!) dus voeg steeds water toe wanneer nodig.
Eens de sperziebonen gaar zijn, laat je de laatste hoeveelheid water wat verdampen en kruid je nog één keer extra met paprika- en chilipoeder. Klaar is je maaltijd!
De combinatie van rijst met het zoete en spicy mengsel van sperziebonen en kip, is werkelijk hémels. Je kan het geheel – zoals ik meestal doe – op je bord even flink door elkaar gooien, zodat de rijst de heerlijke smaak van het sausje en de kruiden opneemt. De sperziebonen hou je best wel een tikkeltje knapperig, dat geeft wat textuur aan de maaltijd!
De boontjes hebben even nodig om lekker op smaak te komen en gaar te zijn, maar dan heb je ook wat! De stukjes kip zijn echt doordrenkt van de smaak van kruiden en tomaat, en ze zijn ook lekker mals. Deze maaltijd voorziet je in je *verplichte* hoeveelheid groentjes, is gemakkelijk om klaar te maken en smaakt zó lekker. Een keeper! Eet smakelijk! X
Dit lijkt me zo een heerlijke maaltijd ;-)
Oeeh, dit lijkt me echt heerlijk! & wat een prachtige foto’s!
Liefs Iep
Wanneer werd ik precies verwacht ? :)
Wanneer het u past ;)!
Hmm dit ziet er zo heerlijk uit! Ik hou van sperziebonen x
Ah dit ziet er lekker uit! Toevallig heb ik gisteren ook sperzieboontjes met kip, paprika, ui, knoflook, chilipepers en allerlei kruiden gegeten! Wij hadden de kip nog in ketjap gedaan, gekookt eitje er bij als bijgerecht en het was heerlijk! Denk dat ik deze combi binnenkort ook ga proberen :)
Boontjes in tomatensaus vind ik altijd lekker smaken ;-)
Ziet er heerlijk uit, helemaal mijn smaak! :)