Recept: suikervrije mueslicookies

Recept: suikervrije mueslicookies

Recept: suikervrije mueslicookies

Het was tijdens de examenperiode dat ik het recept voor deze mueslicookies bedacht en aangezien ik zowat elk moment van de dag zin had in een lekkere snack, heb ik ook voldoende porties gemaakt om het te finetunen. Ik zocht naar een gezonde maar toch vullende snack voor tijdens het leren, liefst suikervrij. Na wat gepuzzel kwam ik bij deze suikervrije mueslicookies uit en ik vind het resultaat heerlijk! Hoewel Arne normaal niet zo van de muesli e.d. is (nog minder dan ik, eigenlijk), kon ook hij deze cookies wel smaken. En dus delen we vandaag graag het recept van deze knapperige en smakelijke cookies!

Recept: suikervrije mueslicookies

Je hebt nodig:

– een banaan (hoe rijper, hoe beter)
– een mueslimix die je graag lust (wij gebruikten suikervrije crunchy muesli van Delhaize, met appel)
– afwerking naar smaak: hawaïmix, gedroogd fruit, rozijntjes, …
– kaneel (en eventueel een beetje agavesiroop)

Recept: suikervrije mueslicookies

Eerst prak je de banaan en maak je er een vrij glad mengsel van. Daarom dus dat het verstandig is een zo rijp mogelijk exemplaar te gebruiken ;). Doe dit met een vork en ga door met prakken tot er enkel nog kleine stukjes over zijn. Daarna voeg je telkens wat muesli toe en meng je dit goed met de banaan, zodat elk beetje muesli kleverig wordt. Blijf muesli toevoegen totdat je mengsel nog nét aan elkaar plakt, maar niet te smeuïg meer is.

Recept: suikervrije mueslicookies

Hierna kan je ‘decoratie’ toevoegen: wij kozen voor lekker zoet gedroogd fruit (rozijnen of gedroogde veenbessen zijn echt aanraders!) en flink wat kaneel. Als je van een iets meer plakkerig koekje houdt, kan je ook siroop toevoegen. Dat maakt het direct wat zoeter!

Recept: suikervrije mueslicookies Recept: suikervrije mueslicookies

Met twee eetlepels vorm je nu de koekjes. Schep een lepel uit de kom, druk aan met de andere lepel, verplaats het naar die lepel en druk opnieuw aan. Nu zijn je cookies stevig en kan je ze zachtjes op een ovenrek met bakpapier plaatsen. Uit dit mengsel komen meestal ongeveer 10 tot 12 cookies. Je kan ze ook juist heel groot maken natuurlijk!

Recept: suikervrije mueslicookies

Hierna plaats je ze in een voorverwarmde oven van 190°C. Eerst 20 minuutjes op de ene zijde, vervolgens draai je ze voorzichtig om (de onderkant zal nog wat slap zijn) en daarna verwarm je ze nog ongeveer 5 minuten langs die zijde. De cookies zullen dan heerlijk knapperig zijn langs de buitenkant, maar nog licht smeuïg langs de binnenkant.

Recept suikervrije mueslicookies (8 van 10)

Deze snacks zitten vol smaak en zijn tóch heel gezond, ik wist bijna niet dat het mogelijk was. Normaal kies ik tijdens het studeren vaak voor een ongezonde koek of een stuk fruit, maar beiden vullen helemaal niet zo goed. Deze cookies geven al snel een verzadigd gevoel en aangezien ze gezond zijn mag je er gerust wat meer van eten! Je kan ze zelfs als ontbijt smullen. Ik vind de toevoeging van zoet gedroogd fruit wel echt een hele waardevolle toevoeging, anders zijn de cookies nogal droog en saai van smaak. Maar op deze manier zou je niet eens geloven dat de cookies suikervrij zijn!

Recept: suikervrije mueslicookies

Voor wie net als ik op zoek is naar een meer gezonde snack, hopen we dat dit recept een oplossing biedt! Je kan er uiteraard mee spelen tot de cookies exact smaken zoals jij het graag hebt, maar dit is hoe wij ze het lekkerst vinden. Het wordt in ieder geval mijn go-to snack om mee te nemen naar school en om op te peuzelen wanneer ik een goestingske heb. Nom! Bedankt dat we dit recept met jullie mochten delen, eet smakelijk! xo

11 Comments

Laat een antwoord achter aan Babette Antwoord annuleren