Gisteren aten we iets onwijs lekkers: tagliatelle met roodbaars, champignonroomsaus en broccoli. Wauw, wat hebben wij hiervan genoten! Het is een súper gemakkelijk recept om te maken en in no time klaar, maar het resultaat is echt geweldig! Heb je zin in een romig, eenvoudig en tikkeltje winters gerecht met een heerlijke smaak? Try this!
Je hebt echt belachelijk weinig nodig voor dit gerechtje: broccoliroosjes, champignons, roodbaars (of een andere vis die je lekker vindt! Dit is mijn favoriet – Arnes favoriet is pangasius – omdat ‘ie zo lekker doorsmaakt, mjam!), tijm, pijnboompitten, (light)kookroom, eventueel wat citroensap, peper en zout en tagliatelle.
Snijd eerst alle champignons in schijfjes.
Breng dan een grote kom met water aan de kook en voeg er, wanneer het water kookt, de broccoliroosjes aan toe.
Laat dit vervolgens staan tot het water opnieuw kookt.
Nu kan je er de tagliatelle aan toevoegen! Doe het deksel op de pan en laat koken tot de tagliatelle en broccoli perfect gaar zijn (de broccoli mag een beetje slap/creamy zijn).
Doe in één kom een flink stuk bakboter en in een pan een wat kleiner stukje. Laat warm worden.
Wanneer de boter gesmolten is, kan je de vis op de pan bakken. Zet het vuur eerst hoog en bak beide kanten even aan, maar laat de vis vervolgens gaar worden op een lager vuurtje. Zo voorkom je te donkere stukken.
Wanneer de grote klomp boter in de kom is gesmolten, voeg je er alle champignons aan toe.
Kruid intussen de vis met peper en zout, en eventueel andere kruiden die je lekker vindt bij je vis.
Hmm!
Intussen roer je de champignons goed door, zodat ze stuk voor stuk lekker mals en boterig worden. Doe dit op een hoog vuur.
Wanneer alle champignons gaar zijn, voeg je het flesje (light)kookroom toe. Zet het vuur nu flink wat lager.
Kruid je champignon-roommengsel met flink wat tijm, peper, zout en eventueel een scheutje citroensap. Dille is hier ook erg lekker bij!
Wanneer je vis ongeveer klaar is, kan je op de pan nog snel wat pijnboompitjes roosteren.
Giet de tagliatelle en broccoli af en schep deze in een diep bord. Vervolgens giet je er flink wat champignonroomsaus overheen, leg je er de roodbaars op en bestrooi je met geroosterde pijnboompitten. It’s easy as that!
Je kan eventueel meer groenten aan de tagliatelle toevoegen, zoals worteltjes of zelfs prei, maar eigenlijk heeft dit gerechtje zo wel alles wat nodig is. Lekkere groente, creamy saus met een heerlijke champignonsmaak, wat textuur door de champignons en pijnboompitten en de vis maakt het geheel helemaal af. ZO GOED! Wij vinden dit echt een aanrader – zeker voor wie niet al te veel tijd heeft – en gaan dit zeker nog maken. Probeerde jij al eens tagliatelle op deze manier? Eet smakelijk!
Ik hou van pasta en zal dit gerecht eens snel koken ;-)
Vis is zo gezond.
Xoxo
Dit lijkt me inderdaad heerlijk!
Oh dat ziet er lekker uit! Prachtige foto’s ook weer!
Hmmm dit ziet er zo lekker uit! Ik zou het wel klaarmaken zonder champignons :)
Oh, mmm, té lekker gewoon!
Mooi bordje weer! En de portie is ook oke deze keer ;-)
Leuk en mooi om te zien, wel een gerecht voor mij waarvan ik maar één ingredient lust ;)
Ohhh dat ziet er heerlijk uit! Ik eet helaas geen vis, maar mis het af en toe toch wel echt! Super lekker <3
Dit ziet er heerlijk uit! En ook niet AL te moeilijk…hoop ik! Ik heb het idee dat ik dit recept eens ga uitproberen deze week! Als het zo lekker smaakt als het er uit ziet, dan wordt dit vast een nieuwe favoriet! Dank je wel!
Haha nou ik verzeker je dat het érg lekker is (en Arne ook!) :D Eet smakelijk! Wij zijn blij dit met jullie te kunnen delen! X
Dat ziet er echt heel erg lekker uit! Ga ik zeker een keertje maken!
Ik ga deze morgen eens uitproberen, heb kabeljauwhaasje gekocht, ben benieuwd! :)