Recept: tagliatelle met roodbaars

Recept tagliatelle met roodbaars

Gisteren aten we iets onwijs lekkers: tagliatelle met roodbaars, champignonroomsaus en broccoli. Wauw, wat hebben wij hiervan genoten! Het is een súper gemakkelijk recept om te maken en in no time klaar, maar het resultaat is echt geweldig! Heb je zin in een romig, eenvoudig en tikkeltje winters gerecht met een heerlijke smaak? Try this!

Recept tagliatelle met roodbaars

Je hebt echt belachelijk weinig nodig voor dit gerechtje: broccoliroosjes, champignons, roodbaars (of een andere vis die je lekker vindt! Dit is mijn favoriet – Arnes favoriet is pangasius – omdat ‘ie zo lekker doorsmaakt, mjam!), tijm, pijnboompitten, (light)kookroom, eventueel wat citroensap, peper en zout en tagliatelle.

Recept tagliatelle met roodbaars

Snijd eerst alle champignons in schijfjes.

Recept tagliatelle met roodbaars

Breng dan een grote kom met water aan de kook en voeg er, wanneer het water kookt, de broccoliroosjes aan toe.

Recept tagliatelle met roodbaars

Laat dit vervolgens staan tot het water opnieuw kookt.

Recept tagliatelle met roodbaars

Nu kan je er de tagliatelle aan toevoegen! Doe het deksel op de pan en laat koken tot de tagliatelle en broccoli perfect gaar zijn (de broccoli mag een beetje slap/creamy zijn).

Recept tagliatelle met roodbaars

Doe in één kom een flink stuk bakboter en in een pan een wat kleiner stukje. Laat warm worden.

Recept tagliatelle met roodbaars

Wanneer de boter gesmolten is, kan je de vis op de pan bakken. Zet het vuur eerst hoog en bak beide kanten even aan, maar laat de vis vervolgens gaar worden op een lager vuurtje. Zo voorkom je te donkere stukken.

Recept tagliatelle met roodbaars

Wanneer de grote klomp boter in de kom is gesmolten, voeg je er alle champignons aan toe.

Recept tagliatelle met roodbaars

Kruid intussen de vis met peper en zout, en eventueel andere kruiden die je lekker vindt bij je vis.

Recept tagliatelle met roodbaars

Hmm!

Recept tagliatelle met roodbaars

Intussen roer je de champignons goed door, zodat ze stuk voor stuk lekker mals en boterig worden. Doe dit op een hoog vuur.

Recept tagliatelle met roodbaars

Wanneer alle champignons gaar zijn, voeg je het flesje (light)kookroom toe. Zet het vuur nu flink wat lager.

Recept tagliatelle met roodbaars

Kruid je champignon-roommengsel met flink wat tijm, peper, zout en eventueel een scheutje citroensap. Dille is hier ook erg lekker bij!

Recept tagliatelle met roodbaars

Wanneer je vis ongeveer klaar is, kan je op de pan nog snel wat pijnboompitjes roosteren.

Recept tagliatelle met roodbaars

Giet de tagliatelle en broccoli af en schep deze in een diep bord. Vervolgens giet je er flink wat champignonroomsaus overheen, leg je er de roodbaars op en bestrooi je met geroosterde pijnboompitten. It’s easy as that!

Recept tagliatelle met roodbaars Recept tagliatelle met roodbaars Recept tagliatelle met roodbaars

Je kan eventueel meer groenten aan de tagliatelle toevoegen, zoals worteltjes of zelfs prei, maar eigenlijk heeft dit gerechtje zo wel alles wat nodig is. Lekkere groente, creamy saus met een heerlijke champignonsmaak, wat textuur door de champignons en pijnboompitten en de vis maakt het geheel helemaal af. ZO GOED! Wij vinden dit echt een aanrader – zeker voor wie niet al te veel tijd heeft – en gaan dit zeker nog maken. Probeerde jij al eens tagliatelle op deze manier? Eet smakelijk!

12 Comments

  1. Wendy

    Dit ziet er heerlijk uit! En ook niet AL te moeilijk…hoop ik! Ik heb het idee dat ik dit recept eens ga uitproberen deze week! Als het zo lekker smaakt als het er uit ziet, dan wordt dit vast een nieuwe favoriet! Dank je wel!

Geef een antwoord