Wauw, wat vind ik het ontzéttend fijn dat ik terug vis kan/mag eten. Tot voor kort dacht ik er namelijk nog steeds allergisch aan te zijn, maar beetje bij beetje probeer ik nieuwe vissoorten uit en ontdek ik dat er héél wat vis is die ik gewoon mag eten! Tot Arne en mijn grote vreugde, want vis is héérlijk! Gisteren maakten we een vispannetje met zeewolf en dat smaakte zó lekker dat we het gerecht met veel plezier met jullie delen! Enjoy!
Je hebt nodig (bovenstaande + nog zo’n zak groentemix was genoeg voor 4 personen!):
– aardappelschijfjes
– worteltjes
– broccoli
– bloemkool
– groene aspergetips
– 2 sjalotten
– zeewolffilet
– visbouillon
– room
– tijm, dille en andere kruiden naar keuze
Snij eerst alle groenten fijn. De worteltjes in julienne, de bloemkool en broccoli in kleine roosjes.
Je gaat nu één voor één alle groenten aanbakken in een scheut olijfolie. Doe ze na het aanbakken in één grote kom, straks worden ze toch samen gekookt!
Wanneer dit gebeurd is, snij je de zeewolffilet in niet al te kleine stukken. Grote kans dat hij nog wat uit elkaar valt bij het koken, namelijk.
Intussen kan je alvast de aardappelschijfjes aanbakken in een pan. Doe dit met een klein beetje boter (of olijfolie) en op een niet al te hoog vuur, zodat ze goed kunnen verhitten.
Breng nu een liter water aan de kook en voeg er vervolgens één blokje visbouillon aan toe (eigenlijk goed voor een halve liter). Wanneer dit weer kookt, schep je er flink wat tijm (een tweetal theelepels) en dille (een goed volle theelepel) bij en roer je dit door.
Hierna voeg je de groenten toe aan het mengsel. Probeer alles zo veel mogelijk onder water te zetten.
Voeg ook de stukken zeewolf aan het geheel toe.
Laat dit een tijdje sudderen tot je groenten en vis gaar zijn. Dit zal tussen de 5 en 10 minuten duren.
Schep hierna de groenten en vis uit de bouillon.
Laat de bouillon even inkoken, zodat die nog maar ongeveer uit een halve liter bestaat.
En giet er daarna 200ml room bij.
Schep alles, inclusief de aardappelschijfjes, in de roomsaus en roer even om. Kruid naar smaak. Klaar is je héérlijke vispannetje! Serveer in een diep bord als een maaltijdsoep en voeg wat tijm toe ter afwerking.
Naast dat dit gerecht ontzettend gemakkelijk en behoorlijk snel te maken is, zit de smaak ook helemaal goed. Licht knapperige groenten die goed samengaan qua smaak, lekkere aardappelschijfjes die wat stevigheid geven, héérlijk gegaarde vis en een lekker gekruid sausje dat alles bij elkaar brengt. Een gerecht dat zeker de moeite waard is om een keertje uit te proberen! Je kan experimenteren met andere groenten, kruiden of vis maar hoe dan ook zijn we ervan overtuigd dat het heerlijk zal zijn. Vis is awesome :)! Eet smakelijk!
Dat ziet er lekker uit!
Wat een heerlijk gerecht en zo makkelijk te bereidden.
Jullie eten volgens mij elke dag zo lekker eh :-) Mooi gerechtje weer.
Wat fijn dat je terug vis kan eten nu! Ziet er echt heel lekker uit!
Dit ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens maken, want ik ben dol op vis. Al had ik echt nog nooit gehoord van zeewolffilet, haha!
Oh vispannetjes, my favourite!
Lijkt me lekker! XO
Wauw dit klinkt echt heerlijk <3! Deze ga ik maken vanavond, ik ben heel benieuwd hoe het wordt!
Liefs Rosie
Oeh, smakelijk! :D X