‘s Zomers is er, naast de ijsthee die we onlangs deelden, een drankje waar wij ontzettend verslaafd aan zijn: ijskoffie! En dan meer bepaald een zoete en extreem ongezonde frappuccino! Arne en ik zijn allebei geen koffiedrinkers, maar in ijskoude vorm en met veel zoetigheid erbij, is het zó verslavend. Vooral tijdens de examens, wanneer een mega energieboost wel welkom is, smaakt zo’n fris en zoet drankje enorm.
Ik ontdekte zo’n frappuccino toen Starbucks in de winkels kwam met de Starbucks Discoveries drankjes: héérlijk, maar een tikkeltje duur. En wat doe je in zo’n geval? Het recept na proberen bootsen, natuurlijk! Na vele keren proberen, vond ik toen eindelijk een recept dat héél erg in de buurt kwam. En dat delen we graag met jullie!
Voor zo’n zoete, ijskoude frappuccino heb je de volgende zaken nodig:
– koffie (normale koffie, wij gebruiken regular pads van Senseo)
– kristalsuiker
– vanillesuiker
– cacaopoeder (Nesquik is lekker zoet)
– slagroom
– melk
Eerst en vooral giet je een grote kop koffie op. Dat doe je zoals je je koffie gewoonlijk zou maken, wij gebruikten de Senseo en maakten een dubbele portie.
Dan voeg je melk toe naar smaak. Je maakt de koffie op de manier waarop je ‘m normaal zou drinken, in ons geval is dat met best wel wat melk.
Zo! Een kleine centimeter melk toegevoegd.
Dan giet je een half zakje vanillesuiker bij het warme geheel.
En vervolgens ook een flinke theelepel kristalsuiker.
Daarna doe je een schep cacaopoeder bij het mengsel. Je doet dit best naar smaak, maar in ons geval is dat ongeveer een kleine eetlepel.
Roer alles even flink door mekaar en laat afkoelen. Eerst aan de open lucht (warme dingen in de koelkast zetten is niet zo goed) en daarna plaats je ‘t in de koelkast om flink ijskoud te worden.
Eens afgekoeld werk je af met een flinke hoeveelheid slagroom en eventueel wat topping. Zo doe ik er graag wat kaneel overheen, lekker zoet en warm van smaak. Je kan ook ijsklontjes toevoegen voor extra frisheid (al maakt dit de koffie wat waterig).
Klaar is je zoete en heerlijk frisse frappuccino! Het is niet gewoon een ijskoffie maar een machtig en zoet drankje dat wel de koffiesmaak draagt, maar tegelijkertijd ook een gevoel van chocolademelk geeft. Het cacaopoeder is een ontzettend lekkere toevoeging, zeker voor wie anders misschien niet zo’n koffiefan is. Mjam!
Deze frappuccino serveer je uiteraard ijskoud en voor ons is het motto: hoe meer slagroom, hoe beter! Maakt het geheel ook lekker creamy. Voor zo’n ijskoffie ben je véél minder geld kwijt dan wanneer je een mini beker Starbucks Discoveries koopt, en je hebt ook dubbel zoveel. Energie- en suikerkick zijn trouwens ook inbegrepen ;). Niet voor elke dag misschien, deze frappuccino, maar wel een heerlijke treat ‘s zomers! Heb jij wel eens zelf (zoete) ijskoffie gemaakt?
Dat ziet er zo lekker uit!
Leuk om dit drankje op zeer warme dagen zelf te maken ;-)
Hmmmm, lekker!
Wat een zoetigheid! Dit moet gewoon lekker zijn :)! Leuk dat het best goed gelukt is om iets van de Starbucks na te maken.
Ik zit hier te kwijlen achter mijn PC! Heeeeerlijk lijkt me dit.
Ziet er heerlijk uit!
Heerlijk!! Deze ga ik snel een keer maken :-)!
Mmm..Heerlijk! Dit ga ik eens proberen maken. Ideaal met dit warm weer :D x
Oh dit ziet er zo lekker uit! Deze week is snel proberen x
Mmmm… Ziet er erg lekker uit. Binnenkort eens proberen.
Ziet er lekker uit! Ik houd niet zo van warm drinken, maar ijskoffie… Lekker!
Mm lekker, daar heb ik nu wel zin in! ;-)
Lekker! Ik heb vanmiddag denk ik iets soortgelijks op bij de Coffee Company. Maar mijn favoriet is banana softserve met koffie, ook echt een aanrader!! :D
Ik maak altijd een espresso met de Dolce Gusto en doe daar een beetje melk en een schepje vanille ijs doorheen, slagroom erop, caramel saus en gaaaan! <3
Opslaan en sooooowieso maken deze vakantie. Zo fijn zulke artikelen haha!