Retro beautyproducten van Kruidvat

Retro beautyproducten van Kruidvat

Retro beautyproducten van Kruidvat

Even geleden kreeg ik een persbericht over de nieuwe beautyproducten van Kruidvat, kort daarna staken ze al in onze brievenbus. Retro, in leuke verpakkingen: die moést ik proberen. Alleen al omdat ze zo geweldig matchen met ons nieuwe huis en interieur (ja, dat ga ik wellicht in elke post aanhalen) ;-). Dat uitproberen is inmiddels gebeurd, dus tijd voor een kort en krachtige review!

Retro beautyproducten van Kruidvat

We beginnen met een klassieker (heel toepasselijk bij de style van de items) in beautyland: rozenwater. Sommige celebs zweren erbij om hun gezicht te reinigen en gebruiken het consistent na het weghalen van make-up. Bij mij zal het niet zo snel zover komen (mede omdat ik al een poos 100% make up free ben), maar ik vind het wél een aangenaam product. Ik maak mijn huid ‘s avonds schoon met micellair water (holy grail!) maar wissel dat nu af en toe eens met dit rozenwater. Dat voelt net wat verfrissender aan, maar ook iets minder mild. Mijn huid wordt er lichtjes trekkerig van, dus ik werk graag af met een fijne nachtcrème. Al bij al een prima product, maar zeker geen onmisbaar item. De prijs mag je in ieder geval niet tegenhouden: €1,99!

Retro beautyproducten van KruidvatRetro beautyproducten van Kruidvat

Waar ik érg benieuwd naar was, is dit kleimasker met ‘dead sea minerals’. Het zou een hydraterend masker zijn op kleibasis. Ik ben héél erg fan van klei voor de huid omdat het altijd zo grondig ‘schoonmaakt’, dus uiteraard hoopte ik bij dit masker op hetzelfde effect. En hoewel het masker naar mijn gevoel niet heel intensief was (bij het verwijderen dacht ik niet: ‘yes, nu is alle dirt uit mijn gezicht’), vond ik het zeker wel een lekker exemplaar. Ik kreeg er een ontspannen gevoel van (ook belangrijk) en mijn huid voelde niet droog na gebruik. Yas! De crème ziet er trouwens ook lekker fancy uit, zo met die mintachtig blauwe kleur. Het masker bestaat ook in de ‘dragon fruit’ of ‘shea butter’ variant en kost €1,99.

Retro beautyproducten van Kruidvat

Een lichaamsproduct dat ook ontspannend werkt, is de massageolie. Hij zou een verzachtend en verzorgend effect geven. Ik moet even meegeven dat ik de retro/nostalgische look van de items heel leuk vind, maar het wel jammer vind dat de flessen niet écht van glas zijn. Dat had zoveel cooler gestaan in m’n badkamer! (En ook duurder aangevoeld.) Over de olie zelf ben ik wel heel tevreden. De geur is ZO lekker, sowieso ben ik dol op alles met amandelgeur, en de olie voelt fijn en voedend aan. Qua snel intrekken is het geen toppertje, maar ik weet ook niet of dat per se de bedoeling is van een massageolie. En voor €3,39 ben je er ook niet zo veel aan kwijt. Er bestaat ook een eucalyptus variant van deze olie, wat heerlijk moet die zijn! Perfect voor deze snotter-herfstperiode ;-).

Retro beautyproducten van Kruidvat Retro beautyproducten van Kruidvat

Last but not least is er nog deze huidolie op dezelfde fijne amandelbasis. Deze zit wel in een stevig flesje met een hele coole pipet. Ik heb ‘m al een paar keer gebruikt wanneer mijn huid ‘s avonds erg droog aanvoelde en de volgende ochtend was mijn gezicht altijd heerlijk zacht en gevoed. Plus, de geur is echt geweldig om rondom je te hebben! Deze huidolie kost €1,99 en je hebt ‘m ook in de evening primrose / baobab en argan variant. Ik raad deze van alle items het meeste aan!

De Kruidvat retro beautyproducten zijn goedkoop en zien er leuk uit. Hoewel ik écht stevig materiaal (en een iets chiquere, retro uitstraling) meer had gewaardeerd, vind ik de kwaliteit van de inhoud best behoorlijk en al helemaal voor de prijs. Vooral de huidolie kan ik aanraden, maar ook het masker zal nog vaak op m’n gezicht zitten. Of leuk uitgestald in m’n badkamer staan, want dat telt ook. ;-) Heb jij deze items al getest?

Er zijn overigens nog veel meer producten: van dagcrèmes tot tea tree olie, reinigingsproducten en handcrèmes … Hoogtijd om ze te leren kennen! Met prijzen tussen €1,99 en €3,99 kan je overigens geen heel grote miskopen doen, so just give it a try! xo

8 Comments

  1. Irene

    Die huidolie heb ik ook en ik vind em helemaal geweldig! En inderdaad, die geur! Jammie. Het rozenwater gebruik ik ook na mijn reiniging. En daarna de olie. Ik wou graag de massage olie kopen maar bij ons in de Kruidvat hebben ze die helaas niet :( ga kijken of ik hem online kan bestellen. Ik vind de vormgeving ook prachtig!

  2. Eva

    Oeh die look is echt heel tof! Ik zag dat Etos laatst ook zijn hele lijn ook een nieuwe vintage uitstraling had gegeven, kan dat zo waarderen als merken wat meer moeite doen voor de verpakkingen :)

Geef een antwoord