Romige Italiaanse tapenade

Romige Italiaanse tapenade

Romige Italiaanse tapenade

Warme temperaturen betekenen ook: zomers broodbeleg! En daar behoort deze Italiaanse tapenade zeker toe. Romig, vol van smaak en perfect te combineren met een lekker broodje (of een bagel) met bijhorende salade. Of als dip te gebruiken met Bugles of nacho’s! Het geheim? Je hebt maar 3 (DRIE!) ingrediënten nodig. We vertellen jullie meer.

Romige Italiaanse tapenade

De drie magische ingrediënten voor dit zomerse broodbeleg?

  • roomkaas, zoals deze Philadelphia
  • zongedroogde tomaten
  • verse basilicum

Romige Italiaanse tapenade

Versnijd een achttal grote, zongedroogde tomaten en een handvol basilicum zo fijn mogelijk. Velletjes die van de tomaten loskomen kan je er best van tussen halen. Wil je meer textuur in je broodbeleg, dan kan je wat grover snijden.

Romige Italiaanse tapenade

Doe nu de zongedroogde tomaten, mét al de olie die meekwam, in een potje samen met de basilicum. Schep er lepel per lepel roomkaas bij en meng, tot je de voor jou perfecte textuur hebt gecreëerd. De tapenade krijgt nu een rood kleurtje. Proef regelmatig en zorg dat je voldoende tomaat en basilicum proeft – de kaas mag niet overheersen maar is meer ‘bindmiddel’. Kruid af met peper en zout en voeg eventueel nog wat Italiaanse kruiden toe.

Romige Italiaanse tapenade Romige Italiaanse tapenade

Deze tapenade is heerlijk an sich maar combineert ook heel goed met een knapperige afgebakken bagel en wat sla. Of met nóg meer zongedroogde tomaat en basilicum! Wat ook lekker is, is om dit op een ciabatta te smeren en daarna te grillen (en bestrooien met geroosterde pijnboompitten of noten). Je kan er van alles mee doen, maar hoe dan ook zal het lekker zijn. Smakelijk! X

12 Comments

Geef een antwoord