Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen

Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen!

Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen

De slaapkamer. Een plek die ik sinds onze verhuizing ZO enorm ben gaan waarderen en waar ik elke dag (ok, nacht) met plezier vele uurtjes doorbreng. Een plaats in ons huis die best snel ingericht was naar onze smaak én die ook al bijna volledig af is – daarom ook dat we ze vandaag aan jullie gaan laten zien.

Over een slaap’kamer’ op zolder

Maar eerst a trip down memory lane… In Gent woonden Arne en ik in een duplexappartement. Top huisje en we hebben er graag vertoefd, maar als er één ding was dat ik NIET fijn vond, was het wel de slaapkamer. In een duplex woon je namelijk onder het dak en bij ons bestond de bovenverdieping uit één grote ruimte, gescheiden door een muur tussen het ene gedeelte en de badkamer. Het woongedeelte boven splitsten we op in een slaap’kamer’ en bureau. En dat zullen we nooit meer doen! Wanneer je in bed lag, keek je namelijk uit op een drukke (en voor mij ook veel te mannelijke, want het was die van Arne ;-)) bureau. Altijd werd je wakker met een computer, to do prikbord, mappen e.d. als eerste aanblik. Niet bepaald romantisch en al helemaal niet rustgevend! Daarbovenop kon je niet tegelijkertijd werken aan de bureau en slapen (of dat was in ieder geval niet bevorderlijk voor de nachtrust) en werd je ook wakker zodra de ander wakker was, want er was één (luidruchtig) licht voor badkamer en slaapkamer samen.

Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen

Je begrijpt dat we dat in onze nieuwe woning vollédig anders wilden. Vereiste één: de slaapkamer moest een aparte, afgesloten ruimte zijn waar je supergoed tot rust kan komen. Geen drukte, geen kleedkasten, bureaus of andere verstorende elementen. Gewoon een bed, nachtkastjes en een relaxte sfeer. Daardoor viel de zolderkamer (die overigens heel romantisch ingericht had kunnen worden) af, want die is a) te groot en zou dus vol komen met onnodige zaken b) niet afgesloten met een deur c) ‘s zomers vast echt warm want hoog gelegen. We kozen de meest eenvoudige kamer van ons huis uit en besloten die als slaapkamer in te richten.

En dit is dus hoe ze eruit ziet als je in de deuropening staat! Als je het mij vraagt is dat echt de perfécte slaapruimte. Rustig, zachte kleuren, toch gezellig, een beetje romantisch en helemaal onze stijl. Heerlijk! De grote eyecatcher in onze slaapkamer is – best logisch – het steigerhouten bed. Dat kochten we bij Livengo en we zijn er nog elke dag verliefd op. Steigerhout is best wel ons ding (check onze eetkamer!) en een groot, breed (180cm) bed met houten hoofdeinde leek ons dan ook een perfecte match voor onze slaapkamer. Geen spijt van!

Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen

Verder is de slaapkamer ZO simpel aangekleed dat we er eigenlijk niet heel veel over kunnen vertellen. We hebben een rustig schilderij met tinten van onze kamer opgehangen dat we kochten bij Leen Bakker (olifanten zijn mijn lievelingsdier haha) en een klein beetje decoratie neergezet, maar niks dat ons opjaagt of stress bezorgt. En zo hoort het! De kamer is overigens volledig wit …

Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen

… op de muur achter het bed na! Die gaven we dezelfde kleur als de accentkleur van onze woonkamer: Levis Eucalyptus. Een prachtige, gedempte groenblauwe kleur die echt prachtig afsteekt tegen hout en wit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf bang was dat het too much zou zijn – ik wilde alle muren gewoon wit, echt rust – maar Arne had dit als ‘verrassing’ geschilderd en ik vind het resultaat toch wel erg leuk. De kleur is ook heel rustgevend.

Een za-li-ge eve matras

Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen

Worth mentioning is dat we met onze keuze voor een nieuw bed ook meteen een nieuwe matras moesten bestellen. In Gent sliepen we namelijk in een twijfelaar, maar dat is niks voor twee woelende slapers als wij. Met ons breed bed kwam dus ook de zoektocht naar een nieuwe matras. We belandden bij eve, een matrassenmerk dat eigenlijk vrij nieuw is hier maar in Engeland supergoed wordt aangeschreven. De matrassen van eve herken je meteen aan de hippe gele rand (en gaf voor mij ook de doorslag, want I looovvvee yellow).

Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen

Wat wij belangrijk vonden is dat onze matras net perfect zou zijn qua hardheid. Onze matras in Gent was namelijk veel goedkoper maar daardoor ook veel zachter en minder kwalitatief, wat niet bevorderlijk is voor de nachtrust. Nu hebben we eindelijk een fijne kamer vol rust, dan moeten onze ruggen en lichamen even goed kunnen bekomen van de dag. De eve matras bestaat uit een aantal lagen. Helemaal onderin zit een ondersteunende onderlaag van 15cm dik die de matras haar stevigheid geeft, een 5cm dikke ademende en verkoelende laag zodat je niet badend in het zweet wakker wordt en bovenaan vormaanpassend traagschuim van 4cm dik. Die bovenste laag is de magische, want het traagschuim neemt de vorm van je lichaam aan en verlicht drukpunten zodat je altijd goed ligt. Pluspunt – en een heel belangrijk voor ons – is dat je lekker kan ronddraaien in je slaap maar je partner daar niks van voelt (omdat de matras jouw bewegingen enkel plaatselijk ‘opvangt’). Echt zalig!

Links op de foto hierboven zie je trouwens het effect van even je hand in de matras drukken. Je merkt echt dat enkel die vorm erin staat. Bij onze vorige matras zou de hele matras dan een stukje doorbuigen, veel minder lekker voor je lichaam! De eve matras is verder heel netjes en luxueus afgewerkt, wij hebben nog een matrasbeschermer erbij besteld die als extra laag dient tussen onze matras en ons hoeslaken. Inmiddels slapen we alweer enkele maanden op de matras en we hebben nog helemáál geen spijt, onze nachtrust is niet alleen door de kamer maar ook door de matras vooruitgegaan. Overigens betaal je wel een flinke duit voor zo’n luxe matras (je moet altijd denken: je spendeert er bijna de helft van je dag en een goede nachtrust is essentieel voor een frisse dag, dus hoe dan ook is het het waard!), onze maat kost bijvoorbeeld €850. Voor meer info over de eve matras kan je een kijkje nemen op de website.

De aankleding van onze slaapkamer

Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen

Zoals al gezegd besloten we de slaapkamer bewust lekker rustig te houden. Wat we er qua meubels hebben in geplaatst, bleef dan ook beperkt tot twee kleine houten nachtkastjes. Die matchen leuk bij het bed en zijn net subtiel genoeg. Wat we wél hebben gedaan, is planten in onze slaapkamer geplaatst. Ik had daar altijd over gehoord dat het ongezond zou zijn, maar dat blijkt completen nonsense te zijn (want een plant verbruikt helemaal niet veel zuurstof als je het in verhouding bekijkt). Hellooo jungle! We plaatsten een grote drakenplant naast het bed op een houten krukje, wat echt een leuk sfeertje geeft.

Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen

De vensterbanken hebben we lekker rustig gehouden. Een paar boeken die ik nog wil lezen of al heb gelezen (boeken geven ZO veel sfeer!), wat kleine plantjes en enkele kaarsjes. Simpel, maar gelijk heel romantisch en lief. Ziet er ook langs buiten leuk uit, trouwens :-). Ik ben ook hélemaal dol op de plant die je hierboven ziet onderin, ik ben compleet vergeten welke soort het is maar I love it. De bladeren zijn zo mooi van vorm en lekker stevig. En ik vind het heel leuk om planten in manden te zetten, haha.

Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen

Voor een nonchalante maar knusse uitstraling hebben we veel kussens in bed (met verschillende texturen en formaten) en drapeerden we ook enkele zachte plaids over het dekbed heen. Verder legden we een superzacht schapenvelletje op de grond voor het bed, waarop onze prachtige Marokkaanse poef staat te pronken. Het is trouwens crazy hoeveel uitstraling die meegeeft aan de kamer, de warme cognackleur klaart echt alles op.

Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen

Onze nachtkastjes houden we eigenlijk altijd rustig. Zo ligt er langs mijn kant van het bed meestal een boek, kleedde ik het nachtkastje aan met een foto van Arne en mij en staat er bijna permanent een warme mok thee klaar.

Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen

Arne zweert bij zijn Wake Up Light van Philips (ik geef toe, het is een topding) en is ook fan van een slaapspray van Rituals die heeel relaxerend werkt. Op de rand van het bed hebben we een fotokader gezet met zalige foto van onze dikkerd Fleur, met een polaroid eraan geclipt van lieve Rosie. En er ligt een random klem omdat die er cool uitzag :-)

Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen

Onze lamp is ook één van de zaken in de slaapkamer waar we dol op zijn. De vorm is heel cool en modern, wat in contrast staat met de retro lamp die erin steekt. Die geeft trouwens niet veel licht, maar dat is ook niet nodig in een slaapkamer. Lekker knus zo!

Hieronder vind je alles uit onze slaapkamer:

Muurverf Levis Eucalyptus | Bed Livengo | Nachtkastjes Action | Matras Eve | Dekbed, donsdeken, hoeslaken & kussenslopen IKEA | Fluffy kussen H&M Home | Plaid lichtbeige IKEA | Plaid donkerbeige IKEA | Rieten mand IKEA | Schapenvacht IKEA | Poef House of Khmissa | Houten krukje Leen Bakker | Drakenplant + pot IKEA | Houten kader Action | Klem Sostrene Grene | Polaroid Instax Mini | Wake up light Philips | Bedmist Rituals | Gouden kader Action | Lamp en lampenkap Leen Bakker | Schilderij Leen Bakker | Klimop + pot IKEA | Cactusje in pot IKEA + zelf geschilderd | Boeken The crossroads of should and must, The Life Changing Magic of not giving A Fuck, Hygge, Love x Style x Life, Shoot! | Wit vaasje Zeeman | Kaarsen H&M Home | Blauwe druifjes + pot Albert Heijn | Plant + pot Eurotuin | Mand rond plant IKEA 

Toekomstplannen

Roomtour van onze slaapkamer! + Plannen

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, zijn er nog een aantal dingen die ‘missen’ aan onze slaapkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van gordijnen? We hebben lang nagedacht over wat voor gordijnen we zouden hangen. Superdonkere rolgordijnen? Vouwgordijnen? Lange of korte gordijnen? Uiteindelijk zijn wij gewoon om volgens het ritme van het licht te leven en kunnen we slapen in een niet 100% duistere kamer, dus hoefde het voor ons niet pikzwart te zijn. Daarom zijn we het afgelopen weekend in IKEA gordijnen gaan kopen en we hebben ze meteen opgehangen. Het zijn semi-verduisterende, lange, crèmewitte gordijnen geworden met een hele romantische en sfeervolle uitstraling. Ze komen tot op de grond en maken onze slaapkamer ZO af! Het spijt me dat ik die niet nog op de foto heb kunnen zetten, maar dat vraagt om een update later uiteraard ;-)

Verder zijn er nog wel wat dingen die ik zou willen veranderen. Een nachtlampje ophangen bijvoorbeeld, nog wat meer vloerbekleding (misschien een groot tapijt?) en “iets” tegen de lege muur recht tegenover ons bed. Sowieso iets dat rust geeft en uitstraalt, gezien je met zicht daarop wakker wordt, maar het lijkt me wel fijn daar nog een persoonlijke touch achter te laten. Verder mogen er wat mij betreft altijd meer planten (en meer boeken ;-)) bijkomen. Daarna houdt het wel weer op, of de kamer wordt alsnog te druk. Maar ik kan nu al zeggen dat we ontzéttend dol zijn op onze slaapkamer en de ruimte volledig beantwoordt aan onze behoeften. Slapen is nu nog leuker!

Wat vind jij van onze slaapkamer? Hoe is jouw slaapkamer van sfeer?

18 Comments

 1. Anna

  Wauw, echt prachtig! Heel fijn dat jullie nu zo’n fijne, rustige ruimte hebben kunnen creëren. Dat moet echt een verademing zijn. Heerlijk! En ik vind het bed echt super mooi <3. Tof, die houten look! En de poef is ook echt prettyyy!

 2. Vany

  Hallo!

  Ik zit nu in mijn eerste huisje en begin eindelijk wat geld te hebben om de meubels van m’n studentenkamer te vervangen. De slaapkamer is natuurlijk het belangrijkst, want daar kom je tot rust. Dus ik zat gister achter de computer en besloot een moodboard te maken zodat ik wat beter wist wat ik wilde… het is bijna precies jouw slaapkamer! Dat bed is prachtig, die plantenbak/mand is heel mooi… echt heel leuk gedaan! Het is zo lekker luchtig en licht en rustgevend. Bedankt voor de extra inspiratie!

  Groetjes!

 3. Ilse

  Hey, welke type is de witte verf die jullie gebruikt hebben? Ik zou ook graag onze slaapkamermuren wit verven, maar ik heb schrik dat het té wit zou zijn. Vandaar dat ik bij jou eens vraag welke kleur jullie gebruikt hebben?
  Bedankt! Ilse

Geef een antwoord