Sleek MakeUP Arabian Nights palette

Sleek MakeUP Arabian Nights + look

Sleek MakeUP Arabian Nights palette

Van Sleek MakeUP mocht ik hun nieuwste limited edition palette genaamd ‘Arabian Nights’ ontvangen en dat maakte mij wel heel erg blij. Ik ben grote fan van Sleek MakeUP palettes, aangezien de kwaliteit altijd zéér goed is voor de prijs en de kleurtjes prachtig en uniek. Zo ook in het geval van het Arabian Nights palette, waarmee ik bovenstaande look maakte. Ik laat jullie het palette én de look graag van dichterbij zien!

Sleek MakeUP Arabian Nights palette Sleek MakeUP Arabian Nights palette

Eerst en vooral een kort woordje over de verpakking: die is typisch Sleek MakeUP! Fleurig, leuk doosje in het thema en een mooi matzwart palette met herkenbare Sleek MakeUP vormgeving. Ik vind de doosjes altijd bijna té mooi om weg te doen, maar uit praktische overwegingen (kuch ruimtetekort kuch) moest het toch gebeuren … anyways, prima verpakking! Het doosje sluit trouwens stevig, heeft een dubbele sponsapplicator (niet eens een slechte!) en een grote spiegel binnenin dus alles helemaal top!

Sleek MakeUP Arabian Nights palette

De kleurtjes op een rij! Het palette bevat mooie lichte en donkere kleuren, zowel matte als shimmery en dat ook nog eens op vele verschillende manieren. De lichte tinten linksboven zijn ideaal als highlighter/basis, de bruintinten voor op het ooglid en de knallende kleuren zoals hocus pocus/simbad’s seas of valley of diamonds zijn gewéldig voor onder het oog. Met name de shimmery finish van de twee groene tinten, het intense ‘black magic’ en de gouden grovere glitters doorheen ‘valley of diamonds’ vind ik práchtig. Echt een héél mooi palette! Hieronder kan je over de kleurtjes gaan om swatches te zien. Mocht dit niet werken, kan je ook hier klikken.

Image Map

Uiteraard wou ik graag met dit palette aan de slag! Ik besloot een Arabisch-achtige look te maken en daarbij vind ik vooral een puntig uiteinde en eyeliner erg typisch en belangrijk. Ik ben niet zo van de héle donkere looks, maar wou de donkergroene shimmery kleur ‘hocus pocus’ toch erg graag gebruiken.

Sleek MakeUP Arabian Nights palette

Ik kleurde mijn gehele ooglid, tot aan de wenkbrauw, eerst in met de mooie gouden highlighter. Die laat zich niet héél gemakkelijk aanbrengen (de structuur is misschien iets te grof/korrelig en de glittters pakken niet súpergoed op de huid dus let op voor fall-out!) trouwens. Vervolgens heb ik op mijn ooglid ‘Sheherazade’s tale’ (wát een leuke namen!) aangebracht, deze rosé-achtige lichte kleur geeft een prachtig highlighting effect! Was ook een pak gemakkelijker om aan te brengen.

In de buitenste ooghoek heb ik de mooie taupebruine kleur ‘genie’ aangebracht (liefde voor de glans hiervan!) en dit uitgeblend naar het midden van mijn oog. Vervolgens heb ik met een beetje make-upremover en een wattenstaafje de buitenkant van de look tot een strakke lijn omgevormd. Dit is in mijn ogen iets typisch Arabisch.

Voor het ‘dubbele wing’ effect bracht ik eyeliner aan iets onder/in een andere richting dan de oogschaduw en om de look af te werken gebruikte ik de donkergroene kleur ‘hocus pocus’ onder mijn oog. Mascara en wenkbrauwpotlood op en kláár!

Sleek MakeUP Arabian Nights palette Sleek MakeUP Arabian Nights paletteSleek MakeUP Arabian Nights palette

Mijn gezicht heb ik eerst egaal gemaakt met foundation, en vervolgens ben ik met flink wat bronzer en highlighting blush aan de slag gegaan om te shapen. Ik vind het altijd een héél mooi en zomers resultaat geven om mijn wangen/jukbeenderen/slapen/zijkant voorhoofd een beetje bruiner te maken en het past ook nog eens perféct bij de look! Afwerken deed ik met een neutrale, bruinachtige lipstick. Hieronder zie je de producten die ik heb gebruikt!

Sleek MakeUP Arabian Nights palette

Wat ik heb gebruikt voor deze look:

– MAC Select SPF 15 foundation in NW20
– Catrice SkinFinish poeder
– E.L.F. Warm Bronzer
– Avril Le Fard blush ‘pêche de vigne nacré’
– E.L.F. mineral eyeshadow primer
– Catrice EyebrowStylist in ‘date with ash-ton’
– Sleek MakeUP palette (DUH!) in Arabian Nights (aangeduide kleurtjes)
– Bourjois Volume 1 seconde mascara
– Gosh Velvet Touch lipstick in ‘161’

Sleek MakeUP Arabian Nights palette

Ik ben héél blij met dit Sleek MakeUP Arabian Nights palette en hoewel ik absolúút geen oogschaduwdrager ben (echt enkel voor feestjes – anders ben ik te lui hihi), zetten deze kleurtjes mij zeker aan om lekker te gaan spelen met mijn oogmake-up. De gouden shimmery kleur is dan wel een lastigerd om aan te brengen, het effect bij mijn ogen vind ik érg mooi – zeker in combinatie met de eyeliner. Het palette kost €9,99 en is te verkrijgen via SleekMakeUp.com. Voor 12 x 1.1g vind ik dat een zeer schappelijke prijs, al helemaal omdat de tinten zeer mooi zijn. De oogschaduws zouden voor mij nét wat minder korrelig mogen, maar ik klaag niet! I’m a fan! Hou jij van SleekMakeUP?

7 Comments

Geef een antwoord