Soep van geroosterde rode paprika

Soep van geroosterde rode paprika

Soep van geroosterde rode paprika

Een lekker soepje, daar zeg ik geen nee tegen! Zeker ‘s zondags heb ik vaak zin om even de keuken in te duiken en een voorraadje te maken voor de week. Dan voel ik me zo’n echte huisvrouw haha, maar het is fijn om te doen. Zo maakte ik afgelopen weekend eens een soep van geroosterde rode paprika en die beviel héél goed! Dus deel ik met plezier het recept met jullie :-).

Soep van geroosterde rode paprika

Wat je nodig hebt voor een kom soep van om en bij een liter (4 personen):

  • 6 rode paprika’s
  • een drietal grote of vijftal kleine knoflookteentjes
  • een witte ui
  • twee blokjes kippenbouillon (voor een liter)
  • Italiaanse kruiden en vooral oregano, peper en zout

Soep van geroosterde rode paprika

Verwarm je oven voor op 200°C en zet de grill aan. Snijd de paprika’s in stukken en ontdoe ze van hun zaadlijsten. Plaats de paprika’s in een ovenschaal en druk ze zo plat mogelijk. De knoflook pel en kneus je, waarna je de tenen over de paprika’s verspreidt. Zet de schotel hoog in de oven onder de grill en laat zo’n 15 minuten (de paprika’s moeten rode strepen hebben) staan.

Soep van geroosterde rode paprika

Haal de paprika’s uit de oven en plaats ze in een pot die je kan afsluiten. Doe die pot dicht en laat nog een vijftiental minuten nagaren.

Soep van geroosterde rode paprika

Je zal nu heel gemakkelijk de schil van de rode paprika kunnen weghalen. Doe dat en snijd je paprika in een paar grote stukken. In de tussentijd versnijd je de ui en bak je die glazig. Voeg de paprika’s, ui en knoflooktenen uit de oven samen in de blender. Laat dit blenden tot je een egale massa krijgt.

Soep van geroosterde rode paprika

Zo dus! Er mogen geen brokjes meer in het mengsel zitten.

Soep van geroosterde rode paprika

Voeg de ‘puree’ toe aan een diepe kom. Maak je bouillon door kokend water over de bouillonblokjes te gieten, en doe die bouillon bij de ‘puree’. Voeg Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat een twintig à dertig minuten pruttelen.

Soep van geroosterde rode paprika

Serveer de soep flink warm met toast of croutons. Giet er eventueel wat room doorheen. Neem een schepje oregano en nijp dit fijn tussen je vingers, meng het vervolgens met de soep. Dit zal een fijne extra smaak geven. Mjam! Deze soep is echt een aanrader. Niet alleen is ‘ie best gemakkelijk om te maken (enkel het pellen en roosteren van de paprika kost wat tijd), de smaak is ook erg fijn. Paprikasoep is misschien niet zo populair als wortel- of tomatensoep, maar dat vind ik helemaal niet terecht. De soep is namelijk heerlijk! Snel maken! xo

3 Comments

Geef een reactie