Lust je wel een lekkere spaghetti? Met een romig, vullend sausje? Dan ben je met dit gerecht aan het juiste adres! Deze spaghetti met pittige avocadosaus is een perfect gerechtje om op korte tijd klaar te maken, dat niet veel ingrediënten vraagt maar wel héél lekker smaakt. We leggen je uit hoe je dit op tafel tovert!
Wat je nodig hebt (de hoeveelheden kan je op gevoel aanpassen, dit was genoeg voor 3 personen):
- een handvol spaghetti
- twee avocado’s
- basilicum
- olijfolie met knoflook en chilipeper (bij voorkeur)
- geraspte kaas
- cherrytomaatjes
- pijnboompitten
- een sjalot
- twee tenen knoflook
- een limoen
Snijd je sjalot en knoflook in fijne stukjes. Daarna haal je de avocado uit z’n schil en hak je ‘m grof.
Overgiet royaal met olijfolie met chili en knoflook. Een andere olijfolie kan uiteraard ook, maar deze zorgt echt voor een heerlijk pittige en kruidige smaak! Je kan ook 50/50 doen tussen gewone olijfolie en een meer spicy exemplaar, dat maakt je saus ook perfect voor niet-liefhebbers van pittig! Meng dit vervolgens met een staafmixer.
Doe héél veel basilicum in stukjes bij het mengsel, voeg het sap van één grote limoen toe en kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Pureer opnieuw met de staafmixer. Voeg olijfolie beetje bij beetje toe, tot het mengsel lekker glad en loperig wordt. Naar smaak kan je ook meer limoen toevoegen en uiteraard bijkruiden. In de tussentijd kook je je spaghetti volgens de instructies op de verpakking, snijd je de cherrytomaatjes in twee en rooster je pijnboompitten kort.
Warm je saus voor het serveren een minuutje op, zodat die wat lauw is. Voeg er daarna de cherrytomaatjes aan toe en meng goed om. Serveer eerst je spaghetti, doe er het sausje overheen, bestrooi met verse basilicum en de geroosterde pijnboompitten en werk af met wat geraspte kaas.
Dit gerecht smaakt heerlijk op warme en koude dagen, met een wijntje of juist als comfortfood. De saus is pikant maar ook mild dankzij de avocado en maakt je gerecht héérlijk crèmig. Ze mengt ook zo lekker met de spaghetti! De tomaatjes zorgen dan weer voor een frisse, zoete touch en de pijnboompitten geven de nodige crunch. Echt een maaltijd die hélemaal in balans is, en die je elke dag zou kunnen eten. Wij toch in ieder geval ;-)! Eet smakelijk! Deel zeker jouw versie van het gerecht door ons te taggen op jouw social media of de hashtag #TheLifeFactory te gebruiken! xo
Dit ziet er super heerlijk uit.
Ik bewaar het recept.
Xoxo
Oeh dat klinkt lekker, ik begin steeds meer fan te worden van avocado. Moest wel eerst aan het avocado idee wennen, maar kan me nu helemaal voorstellen dat het hartstikke lekker is door spaghetti.
Amai, dat ziet er ECHT goed uit zeg.
Dit lijkt me heerlijk! Ik hou van pasta en lijkt me leuk om eens een ander recept te proberen!
Ik vind jullie gerechtjes altijd superhandig, meer van dat please :D