Supersnelle en lekkere wortelsoep

Supersnelle en lekkere wortelsoep

Supersnelle en lekkere wortelsoep

Sinds enkele weken alweer, proberen Arne en ik elke maandag een grote kom soep te maken. Dat is lekker, gezellig én je hebt gelijk een lunch of tussendoortje voor de rest van de week. Als dat niet easy is! Mijn (Frauke) favoriete soep is zonder twijfel alle soep waar veel wortel in zit. Arne is meer van de bouillon met fijne soepgroenten, maar vindt deze soep ook best lekker. En dat wil zeggen dat jullie er misschien ook wel fan van zullen zijn! Het is in ieder geval de moeite om deze wortelsoep uit te proberen, want je maakt ‘m nog voor je er goed en wel aan bent begonnen ;-).

Supersnelle en lekkere wortelsoep

Je hebt nodig (voor twee personen, ongeveer 8 à 10 koppen soep):

  • een zakje fijne soepgroenten à 400 gram
  • kokosvet
  • twee groentebouillonblokjes
  • ongeveer 500 gram wortelen, maar overdrijf daar gerust mee ;-)

Supersnelle en lekkere wortelsoep

En nu: het SUPERsnelle recept! Je doet eerst een theelepel kokosvet op de bodem van een grote kom. Zet je vuur op de hoogste stand en laat het vet smelten. Hierin ga je nu de fijne soepgroenten enkele minuten laten aanbakken. Daarna doe je de wortelen bij de groenten en bestrooi je het geheel met verkruimelde groentebouillon, een schep Italiaanse kruiden en flink wat tijm. Leng aan met 1,5 à 2 liter water (beetje afhankelijk van hoe dik je je soep graag hebt!), breng dit aan de kook en laat minstens een half uur koken. Daarna pureer je de soep met een staafmixer, en ben je klaar!

Supersnelle en lekkere wortelsoep Supersnelle en lekkere wortelsoep

Serveer je snelle wortelsoep met een schepje pesto, een kloddertje kruidenkaas of lekkere vermicelli. Ook broodstengels of toast doen het perfect bij dit soepje. Het is een heerlijk, smakelijk onderdeel van de lunch of de ideale opwarmer tussendoor. En je hebt gelijk al een boel van je dagelijkse essentiële vitaminen binnen. Win, win, win! Eet smakelijk! X

4 Comments

Geef een antwoord