We gaven onze tuin een zomerse make-over!

Terug naar buiten: plannen voor mijn tuin

Het zonnetje komt steeds vaker tevoorschijn en mede door de Corona lockdown kan ik NIET meer wachten om lekker naar buiten te gaan voor lange, knusse zomeravonden. Op het strand, in sfeervolle stadsparken, maar ook gewoon in m’n eigen kleine tuintje! Die heb ik het afgelopen jaar nogal verwaarloosd en dus is het hoog tijd voor een opfrisbeurt met leuke accessoires, nieuwe plantjes én daarna natuurlijk top gezelschap om de tijd mee door te brengen. Samen met De Bijenkorf verzamelde ik alvast een heleboel inspiratie — de ‘na’ hebben jullie dan nog tegoed 🙌

Een knus stadstuintje

Laten we eerst even een #ThrowBack doen naar hoe mijn tuin er twee jaar geleden uitzag! Het is geen grote tuin en hij is far from perfect, maar wel gewoon ruim genoeg voor een loungeset, barbecue en open haard dus dat is alles wat ik nodig heb! Door mijn break-up heb ik één zomer ‘gemist’ en bijgevolg m’n plekje nogal verwaarloosd (kussens zijn buiten blijven liggen, planten zijn stuk, veel groen) dus de start van m’n make-over zal dan ook bestaan uit alles opruimen en opfrissen, en zorgen dat de basis weer goed zit. Daarna is het tijd voor de leuke kant: stylen!

Mood: pretty prints & een knusse sfeer

Mijn tuintje gebruik ik het liefste om lekker languit in m’n lounge een boek te lezen, om te aperitieven met vrienden, een laid-back barbecue te organiseren en marshmallows in m’n haard te roosteren. Kortom: om gezellig in te vertoeven! Daarom wil ik ook de huidige setting zoveel mogelijk behouden, maar dan een cosy upgrade geven. Denk: vrolijke prints, Marokkaanse, boho en Ibiza vibes, warme plaids om ‘s avonds onder te gaan liggen, natuurlijke texturen en materialen. Dit is mijn inspiratie:

Essentials inspiratie & wishlist

Terug naar buiten: plannen voor mijn tuin

Normaal ben ik heel erg van het beige, zachte natuurlijke tinten en een sereen kleurenpalet, maar voor een tuin mag dat wat mij betreft wel iets anders. Zo houd ik ervan om met allemaal kleurrijke kussentjes en plaids te werken, maar de basis wel relatief eenvoudig te houden. Door verschillende materialen te combineren, krijg je dan vanzelf een vrolijk en boho effect!

Deze items kan je wat mij betreft niet missen én vind je allemaal bij De Bijenkorf:

Grill it, baby

Of je kookskills zich nu beperken tot lookbroodjes op de grill of je 3-sterrengerechten klaarmaakt met de zotste tools, een barbecue is een dikke must in de zomer. Van een groot fancy toestel tot klassiek model of een leuke meeneembarbecue zoals dit stijlvolle exemplaar (Berghoff Leo, 1): zolang je er maar lekker op kan bakken. Het water loopt mij alvast in de mond!

Outdoor meubelen

Je eettafel en stoelen naar buiten verkassen, lijkt me niet het beste plan met onze onvoorspelbare zomers. Investeer beter in degelijke tuinmeubelen die zomer na zomer meegaan en je gewoon even afspoelt of afdroogt na een Belgisch buitje. Overigens hoef je je niet per se te beperken tot saaie meubelen in simpele kleuren: wat dacht je van groene tuintafels (3) of gele tuinstoelen (5) (beiden van Fermob)? Kleur brengt happiness! Beperk je je zoals mij eerder tot een loungeset om lekker te chillen? Deze Weltevree Fieldchair fauteuil (10) deed mijn hartje sneller slaan!

It’s in the details

Net als dat je eetkamer niet compleet is met enkel en alleen een tafel en stoelen, denk je ook voor je tuin best over accessoires. Je kan er voorzien die je ‘s avonds binnen moet halen, maar er zijn ook genoeg stuks die je gewoon lekker kan laten staan. Mijn favorieten: dit boho windlicht van Urban Nature Culture (8) en de geweldige plantenstandaard van hetzelfde merk (9).

Let’s get cosy

Met kussentjes, plaids en andere zachte materialen zorg je niet alleen voor heel veel sfeer, je drukt meteen ook een stijl op je tuin. Ga je voor strak, naturel, kleurrijk of alles door mekaar? Mijn favorieten lopen heel erg uiteen: van een lila kussen (Urban Nature Culture, 2) tot okergele wollen plaid (Klippan, 7). Andere kussentjes die mijn hart sneller deden slaan zijn die van Malagoon (4), HKLiving (6) en Doing Goods (11).

Welke accessoires zijn jouw favoriet? Heb jij een favoriete stijl voor je (droom)tuin?

Geef een antwoord