The reveal: mijn vernieuwde kamer!

The reveal: mijn vernieuwde kamer!

The reveal: mijn vernieuwde kamer!

Ik gaf meer dan genoeg teasers de afgelopen tijd, over mijn kamer die een grondige make-over zou krijgen. Zo deelde ik mijn inspiratie en schetste ik later mijn meer concrete kamerplannen, die inmiddels realiteit zijn geworden. Na enkele tripjes naar de IKEA, een héle grote opkuis en vele dozen met spullen die weg mochten en een eerste poging tot decoreren, kan ik nu trots zeggen: mijn kamer is min of meer af. Tenminste: aan de muur moet nog gewerkt worden, decoratie moet nog gefinetuned worden en hier en daar zijn er wat dingetjes die anders kunnen. Maar omdat dat een voortdurend proces is en ik anders binnen 5 jaar nog geen definitieve update kan maken, hier alvast the reveal!

The reveal: mijn vernieuwde kamer!

Wanneer je de deur van m’n kamer opent en rechts naar binnen kijkt, zie je een aantal schoenen uitgestald. Die zouden er éigenlijk niet moeten staan, gezien we boven een schoenenrek hebben. Helaas heeft IKEA het rek uit het assortiment gehaald en kom ik enkele etages te kort, dus is mijn kamer een tweede opbergplek geworden. En stiekem past het nu nog niet helemaal … De spiegel is ook van IKEA, trouwens.

The reveal: mijn vernieuwde kamer!

Wanneer je rechtdoor kijkt, zie je niet gelijk m’n hele kamer. Je botst namelijk op een groot rek, dat nieuw is. Mijn handtassen kregen er een nieuwe thuis, net als een boel opbergdozen met DIY-spullen. Met jute plakte ik een deel van de achterkant van het rek af. De canvastas die je ziet hangen, zit trouwens vol met … nog meer canvastassen.

The reveal: mijn vernieuwde kamer!

Wanneer je langs de andere kant van het rek gaat staan en richting deur kijkt, zie je een bekende op m’n kamer: het wandrek dat we alweer een tijd geleden maakten. Ik heb nu alle opbergdozen vervangen door witte exemplaren, en plan de bloemetjes nog te overtrekken met een egale tint. Verder staat m’n make-upcollectie nu op deze kast!

The reveal: mijn vernieuwde kamer!

Het rek gezien vanuit m’n badkamer! Hier zie je al meer hoe het is ingericht. Aan de zijkant hangen allerlei jasjes en blazertjes, misschien een beetje slordig maar wel zo handig haha. Ook heb ik het rek aangekleed met leuke lichtballetjes.

The reveal: mijn vernieuwde kamer!

En in de hoek, achter het rek, staat mijn nieuwe bureau! Tenminste, ik had het bureau al maar dan als make-uptafel. Gezien ik niet meer moet studeren en dus geen meters plek meer nodig heb, kan ik het met dit kleine bureautje stellen. Vergezeld van onze iMac en een fluffy aangeklede stoel. Naast m’n bureau staat een kist voor opgestuurde spullen en langs de andere kant vind je een voorraadje Blog Like A Boss boeken. Ook staan mijn backdrops naast het bureautje.

The reveal: mijn vernieuwde kamer!

Girly accessoires! Loooove it. Al wil ik hier en daar nog wel wat finetunen en de decoratie wat meer afstemmen/doortrekken. Werk voor de toekomst!

The reveal: mijn vernieuwde kamer!

Het rek! Alle manden zitten vol met DIY-spulletjes. Het schap erboven is voor persoonlijke administratie en blogpapieren, lekker volwassen ;-). Het bovenste schap staat vol met boeken, al wil ik die collectie eigenlijk nog flink aanvullen.

The reveal: mijn vernieuwde kamer!

Het rek heb ik afgewerkt met wat accessoires of handige dingen, zoals deze héérlijke homemist van L’Occitane.

The reveal: mijn vernieuwde kamer!

Achter m’n bureau staat één van m’n favoriete nieuwe dingen, maar tegelijkertijd is het ook het hoekje waar ik nog het meeste werk aan heb. Ik kocht een prachtige houten kast bij IKEA, met spiegel bovenaan. Daarin zitten nu allemaal frequent gebruikte haar-, lichaams- en gezichtsproducten, parfums en juwelen. Ernaast staat m’n wasmand en langs de andere kant vind je nog meer backdrops en m’n statief. Zoals je ziet, zit er een elektriciteitskast in de muur op die plak, wat er echt vreselijk lelijk uitziet. Dus dat moet ik nog volledig wegwerken ;-).

The reveal: mijn vernieuwde kamer!

Nog een leuke gif met de voor- en nabeelden bij elkaar gemonteerd. Anders, hè?

Ik ben ZO blij met m’n nieuwe kamer! Ten eerste is het bloghoekje héérlijk, ik zit nu echt nog meer in een rustig eigen hoekje en dat werkt inspirerend. Het nieuwe rek is perféct voor alle DIY-spullen en administratie en de ladekast vind ik dan weer geweldig voor m’n lichaamsproducten. Hoewel m’n kamer dus nog wel wat decoratie kan gebruiken, is het verschil al gigantisch. En, het voordeel aan dat m’n grote bureau/tafel weg is: ik drop er niet gewoon dingen op. Opruimen geblazen! X

16 Comments

  1. Anneleen

    Ziet er heel mooi uit! Zo stijlvol ingericht! :) Ik heb die smalle kast met spiegel van IKEA ook, maar dan in het wit. Doet al een paar jaren goed dienst en nog steeds heel blij mee !

Geef een antwoord