Thee uit envelopjes (Moederdag tip!)

Thee uit envelopjes (Moederdag tip!)

Thee uit envelopjes (Moederdag tip!)

Nood aan een last minute Moederdag DIY? Team The Life Factory to the rescue! Deze Do It Yourself is zó schattig maar tegelijkertijd ook zó makkelijk, dat je er moeilijk aan zal kunnen weerstaan. Het is een leuke manier om iets saai en alledaags (namelijk: een theebuiltje) op te fleuren en zelfs dáár een cadeautje van te maken. We deelden natuurlijk al het DIY dienblad voor Moederdag, maar deze thee uit envelopjes kan je daar perfect bij combineren. Benieuwd? Kijk snel verder!

Thee uit envelopjes (Moederdag tip!)

Wat je nodig hebt, is het volgende:

  • origamipapier, bijvoorbeeld van 20 x 20 cm
  • een schaar en plakband
  • een theebuiltje
  • leuke kleine memoblaadjes
  • stiften/balpennen/markers

Thee uit envelopjes (Moederdag tip!)

We beginnen met de basis van het envelopje. Neem een vierkant blaadje en vouw de twee uiteinden naar het midden toe. Doe dat zo, dat de print naar de buitenkant zit langs beide zijden. Vervolgens kleef je die hele middenrand dicht met behulp van plakband. Daarna vouw je de onderkant naar boven toe, je kan zelf kiezen hoe hoog (dat wordt de hoogte van je envelopje). Dan knip je, naar het midden toe, er een driehoek uit (zoals op de foto).

Thee uit envelopjes (Moederdag tip!)

Dan kleef je de zijkanten vast, zodat je envelopje opzij dicht is. Zie je de vorm al terug? Goed zo! Nu is het nog een kwestie van de bovenflap van je envelop (dus de bovenkant van het papier) ook in een driehoekige vorm uit te snijden. Zorg dat je driehoek ‘steiler’ is dan die die je uit de binnenkant sneed, aangezien hij erover moet komen wanneer je ‘m dichtflapt. Vouw de driehoek naar binnen toe en maak een sneetje op de plaats waar die eindigt. Zo kan je je envelopje netjes en goed dichtmaken en houden!

Thee uit envelopjes (Moederdag tip!)

Vervolgens is het nog tijd voor afwerking. Op de voorkant kan je een leuk opschrift noteren. Dan neem je een theezakje en trek je er het labeltje vanaf. In de plaats van dat labeltje, plak je het theebuiltje vast aan de binnenste bovenkant van het envelopje met een stukje plakband. Als laatste schrijf je een lieve (theegerelateerde ;-)) boodschap op een notitieblaadje en dat stop je dan, samen met het theebuiltje, in het envelopje. Klaar!

Thee uit envelopjes (Moederdag tip!)

Je kan uiteraard variëren met kleuren, soorten papier, notitieblaadjes en … thee! Haha.

Thee uit envelopjes (Moederdag tip!) Thee uit envelopjes (Moederdag tip!)

En zo gemakkelijk is eht dus om een theezakje te pimpen en personaliseren! Het is een fijne manier om een kleine boodschap op een alledaagse manier te verwerken en geeft gelijk ook de gelegenheid om samen gezellig een kopje thee te drinken. Zo’n envelopjes kan je voor vanalles en nog wat gebruiken, maar stiekem vinden wij dit toch het leukste. Thee die uit een envelopje komt, schattiger kan het niet – right?! Wat vind jij van deze Moederdag tip?

6 Comments

  1. Katrien

    Super leuk idee! Ik ga het niet voor moederdag gebruiken want mijn mama lust geen thee ;-) maar ik kan er wel mijn vriend eens mee verrassen want hij is net als ik dol op thee. Ik onthou jullie tip!

Geef een antwoord