ThrowbackThursday

#ThrowbackThursday: oude maar gouden DIY’s!

The Life Factory bestaat inmiddels alweer 3 jaar. Hoe snel gaat de tijd! The Life Factory begon als gemeenschappelijk project van Arne en mij, omdat we (pas) in Gent woonden en ons appartement met een miniem budget wilden opfleuren. We wandelden toen echt nét de DIY-wereld binnen en ontdekten veel nieuwe tips & tricks of leuke projecten, die we hier ook deelden. Inmiddels wonen we groter, mooier (eerlijk is eerlijk) en vergezeld van twee schatten van poezen; Iets wat het DIY-en minder in de hand werkt want sinds onze verhuizing vertik ik het om ‘goedkoop ogende’ DIY’s uit te voeren. Dus ik wil of grote projecten (maar die zijn dan weer heel tijdsintensief), of kleine DIY’s die toch luxueus ogen. Nu was ik onlangs aan het scrollen door oude DIY’s en hoewel ik bij sommigen graag even m’n ogen bedek, zitten er ook wel echt toppers tussen! In deze #ThrowbackThursday laat ik ze dan ook graag zien.

Animal jars

Deze DIY animal jars zou ik nooit meer in deze vorm maken (zo’n cheap ogende IKEA potten!) maar het concept zelf vind ik nog steeds heel leuk. Ik zou nu voor iets strakkere, glazen potten gaan en ook wat meer kwalitatieve spray paint gebruiken (dit was nogal flets goud). Maar dan oogt het ook meteen heel wat leuker! Check het voorbeeld hieronder:

(bron); Ziet er toch supervet uit? Ook een leuk ideetje voor een cadeautje bijvoorbeeld.

Kussenslopen met vilt

Deze kussenslopen met vilt maken heeft flink wat bloed, zweet en tranen gekost. Alles heb ik manueel genaaid en dat nam flink wat tijd in beslag! Maar het resultaat mocht er dan ook zijn, want ik ben nu nog steeds echt fan van deze kussens. Op de een of andere manier ademen ze echt ‘nacht’ en ‘rust’ en ze passen ook erg leuk bij elkaar. Ik zet deze graag neer in ons bed wanneer ik het in hotelstijl opmaak!

Juten opbergers

Ik weet nog dat ik op een bepaald moment enkele jaren geleden echt hé-le-maal fan was van jute. Ik vind het nog steeds een geweldige stof, door de textuur, look & feel en de geur. Het geeft zo’n ‘handmade’ effect en past ook in een wat natuurlijke/landelijkere woonstijl. Deze juten opbergers maakte ik nadat ik ontdekte hoe je jute mooi kan doen opstijven (ik paste het toe bij deze DIY juten placemats) en ik gebruik ze vandaag nog steeds. Love em!

Winterse potpourri

Ik ben GROOT fan van (stove top) potpourri. In de winter zo’n heerlijke, warme geur in huis hebben, vind ik geweldig. Het maakt thuiskomen een pak aangenamer en geeft ook gewoon zo’n winters gevoel. Bij de geur van deze homemade potpourri wil ik in de zetel kruipen met dikke sokken aan, een Kerst-outfit en chai tea latte. Love it! Stiekem verlang ik nu alweer naar de koudere dagen om de potpourri te kunnen maken. Maar dat heb ik niet gezegd hoor, want ik houd ook echt van de zomer ;-). Het leuke hieraan is ook dat het zo heerlijk ‘artisanaal’ is, echt een geurtje zoals je ‘m vroeger zou maken.

(bron); Als ik de stovetop potpourri opnieuw ga maken, zal ik ‘m wel in een leukere pan of pot proberen serveren. Zo’n metalen kookpotje op je vuur ziet er toch maar vreemd uit. Zo’n vintage/tin kookpan ziet er al een pak cooler uit! Nu nog ontdekken hoe de katten ermee zullen omgaan, het is namelijk niet de bedoeling dat ze ervan gaan drinken of ermee gaan spelen haha. Ik kom er over enkele maanden op terug ;-).

Naast deze DIY’s vind je vast nog wel andere leuke en oude DIY’s terug in het uitgebreide archief! Laat ons gerust weten welke DIY’s jij nu (niet meer) inspirerend vindt, dat helpt ons om richting te geven aan onze toekomstige projecten. Ik ben even benieuwd als jullie! X

2 Comments

Geef een antwoord