Tip: metalen rek make-over met MDF

Tip: metalen rek make-over met MDF

Tip: metalen rek make-over met MDF

Het heeft voor- en nadelen, DIY blogger zijn. Zo krijg je de kans om mooie projecten te realiseren, zijn de reacties en bezoekjes van jullie meer dan geweldig (bedankt!) en is het ook heel fijn om af en toe producten uit te mogen proberen. Alleen is dat laatste ook wel een nadeel (niet dat het opweegt, hoor) want: waar laat je die spullen? Sowieso hebben wij door de jaren heen véél DIY-materiaal verzameld en dat moet natuurlijk ergens een plekje krijgen. Daarom kochten we bij IKEA een rek, dat we met MDF een make-over gaven. Zo gemakkelijk!

Tip: metalen rek make-over met MDF

Het rek dat we kochten heet MULIG en is 1,20 meter breed. Het heeft 5 schappen en is 1,62m hoog, wat het ideaal maakt om véél spulletjes in op te bergen. Verder zitten er 4 haken bij waarmee je bijvoorbeeld jassen opzij aan het rek kan ophangen. Het volledige rek is gemaakt uit metaal.

Tip: metalen rek make-over met MDF

De schappen zijn ook uit metaal gemaakt, maar zitten vol gaten. Heeft wat en er valt ook van alles mee te doen (dingen aan vastmaken, bijvoorbeeld), alleen hadden wij al andere plannen met ons rek.

Tip: metalen rek make-over met MDF Tip: metalen rek make-over met MDF

We kochten 5 MDF planken van 1,20 meter op 30 centimeter (wil je de schappen volledig bedekt, dan moet je ongeveer 34 centimeter nemen). Bij GAMMA lieten we die op maat zagen, super handig want dat kon gewoon gratis. Zo gebeurde dat zeker mooi recht! MDF-planken zijn niet duur, maar geven wel een mooie uitstraling. Voor een opbergrek zijn die ook meer geschikt dan (ruwer) hout, omdat ze je materiaal niet schenden.

Anyways, MDF planken dus. We zaagden er thuis aan één zijde twee hoeken van zo’n centimeter op 2 centimeter (moet je zelf voor de zekerheid echt even afmeten) af, zodat de planken mooi op het schap passen. Je moet de planken sowieso wel even schuin kantelen en door de openingen ‘proppen’ opdat ze in het rek zouden passen. Bovenaan kan je ze niet kantelen (door de afgeronde bovenkant opzij), dus moet je even een zijkant losvijzen en opzij trekken zodat het MDF ertussen kan.

Wil je trouwens het hele schap bedekken en nam je dus een plank van 34 centimeter diep, dan moet je ook langs de andere lange zijde hoeken wegzagen.

Tip: metalen rek make-over met MDF Tip: metalen rek make-over met MDF

En zo gemakkelijk is het om een kast een andere uitstraling te geven! Geen kans dat dingen blijven haperen aan de gaten in het metaal en het hout zorgt ook voor een andere sfeer. Niets strak wit industrieel, maar een pak warmer en gezelliger! Het is natuurlijk maar waar je fan van bent, maar wij zijn hier érg blij mee. Ons ding is het hélemaal ;-). Bedankt voor het lezen! xo

13 Comments

 1. Sarah

  Leuk gedaan! Ben ook al een tijdje met de gedachte aan het spelen om iets ‘string shelf achtig’ zelf te maken als we onze woonkamer opnieuw gaan inrichten. Dit is een leuk alternatief! Eentje om te onthouden. :)

  1. Frauke & Arne

   Oh ja, dat is ook héél mooi! Vind je trouwens ook fijn materiaal voor bij IKEA, of bij HEMA, die verkochten dat een poos! Ik zag zelfs eens iemand die de ‘strings’ gemaakt had van een wasrek. Veel succes! X

 2. Anneke

  Geeft me echt inspiratie voor die lelijke metalen rekken die we in onze kelder staan hebben. Kan ik dan lekker pimpen met een nieuw kleurtje en hout en ergens anders in huis gebruiken ;)
  Thanks!

Geef een antwoord