TOP 5 geurtjes van het moment

Top 5 geurtjes van het moment

TOP 5 geurtjes van het moment

Ahhh, parfum. Als er iets is waar je mij – en menig ander meisje, I promise – blij mee kan maken, is het dat wel. Een heerlijk geurtje opspuiten in de ochtend voelt als een verfrissing, als het afmaken van je look du jour, als een boost voor je zelfvertrouwen. Ik vind het heerlijk om tijdens de dag door herinnerd te worden aan de heerlijke geur die aan m’n lichaam kleeft en kan daarnaast ook intens genieten van mooie parfumflesjes – het oog wil ook wat! Vroeger kocht ik de goedkoopste parfum die ik kon vinden, nu ben ik juist fan van een beetje luxe. Of een luxegevoel door je parfum zelf up te graden!  Vandaag deel ik met jullie mijn 5 favoriete geurtjes van het moment!

TOP 5 geurtjes van het moment

Allereerst deel ik met jullie graag een nieuwe geur in mijn collectie, eentje van L’Occitane. De naam? Fleurs de Cerisier – L’eau. Een frisse geur die 100% past bij de aankomende lente, met een touch van kersenbloesems. De geur is fris en verkwikkend, maar lichtjes zoet en fruitig door de geur van kersenbloesem die duidelijk maar tóch subtiel aanwezig is. Een perfect geurtje voor overdag, heel luchtig en licht! De basisnoot is muskus, de hartnoten zijn kersenbloesems, viool en roos en de topnoten zijn citroen, zwarte bes en watermeloen. Ik ben trouwens fan van het flesje, dat een bijzondere vorm heeft en versierd is met eenvoudige en elegante bloesems. Past bij de geur!

TOP 5 geurtjes van het moment

Deze L’Oréal Professionnel Mythic Oil – Le parfum is in feite een geur voor je haren (maar kan je ook als . Het is een verleidelijk parfum om je haren, verzorgd met de Mythic Oil producten, die laatste finishing touch en glans te geven zonder te verzwaren. Ik ben sowieso fan van de Mythic Oil producten, maar dit exemplaar is toch mijn grootste favoriet. In eerste instantie omwille van de mooie en chique verpakking – heel stijlvol, zo dat donker met goud – maar daarnaast (en vooral!) omwille van de HEERLIJKE geur. Die is erg zwoel, een tikkeltje mysterieus en blijft heerlijk lang hangen. Het is wat mij betreft wel echt een winterse geur, lekker sensueel ook. De basisnoten zijn vanille, tonkaboon en karamel, de hartnoten zijn oranjebloesem, jasmijn en meiklokje en de topnoten mandarijn, bosbes en viooltjesblad. Niet per se een heel typische geur, maar juist daarom echt gewéldig. Hmm.

TOP 5 geurtjes van het moment

Je merkt het misschien aan de hoeveelheid die er nog maar inzit (SNIF!), maar deze Acqua di Gioia van Giorgio Armani is een geur die ik werkelijk onweerstaanbaar vind. Een heel contrast met de geur hierboven, die zoet en zwoel is, want Acqua di Gioia is ontzéttend fris en ‘waterachtig’. Deze geur is heerlijk verkwikkend voor elke dag, maar daar bovenop ook zeer elegant en vrouwelijk. Het is geen standaard fris geurtje, er zit een bloemig randje aan dat de geur niet te vergelijken maakt met andere parfums die ik al uitprobeerde. De basisnoten zijn ceder, labdanum en suiker, de hartnoten zijn jasmijn, pioenroos en roze peper en de topnoten amalfi citroen en munt. Een perfecte geur voor wie fan is van fris, maar toch heel vrouwelijk en een tikkeltje bloemig. Voor mij dus, ha ;)! Er bestaat overigens ook een mannengeur – Acqua di Gio – en die is al even heerlijk fris. Echt een aanrader om cadeau te doen! (En dan ben je matchy-matchy qua geuren, hoe awesome!)

TOP 5 geurtjes van het moment

La vie est belle van Lancôme is een geur die al een tijdlang op mijn verlanglijstje stond, toen ik ‘m van Arne cadeau kreeg. Heerlijke herinnering, want telkens wanneer ik dit luchtje opspuit, denk ik even aan hoe gelukkig ik wel mag zijn met zo’n geweldige vriend :). Het is alweer een geur die niet te vergelijken valt met één van bovenstaande – ik hou wel van afwisseling. La vie est belle is héél vrouwelijk, behoorlijk zoet en ook vrij aanwezig. Ik vind het meer een zomerse geur dan een winterse, al is ‘ie voor (avond)feesten dan weer mijn nummer één keuze, ongeacht het seizoen. Wanneer je deze parfum opdoet, ruik je bloemig en zoet – en dat voor een lange tijd, want de geur blijft heerlijk hangen. De basisnoten zijn patchouli, pralinévulling, tonkaboon en vanille, de hartnoten zijn iris, jasmijn en oranjebloesem en de topnoten zijn peer en zwarte bes. Een pak zwaarder en zoeter dan de geuren die ik gewoon ben, maar oh zo lekker! Pluspunt: de verpakking is écht een pareltje.

TOP 5 geurtjes van het moment

Als afsluiter van mijn top 5 een geur die nog het meeste in de buurt komt van Acqua di Gioia, namelijk Philosophy Eternal Grace. Deze geur is er ook weer eentje waar ik heel erg verliefd op ben, maar die ik sinds het schrijven van dit artikel nóg meer ga koesteren. Ik vernam namelijk dat Eternal Grace niet langer wordt gemaakt, zó jammer! Ik zou ‘m namelijk zeker opnieuw kopen anders. Voor wat ik zag, is ‘ie wel nog hier en daar (met name o.a. op eBay!) verkrijgbaar, maar desalniettemin héél jammer dat juist deze topper er niet meer is. Deze eau de toilette is heel luchtig, verfrissend maar ook wel héél vrouwelijk. Minder waterachtig dan Acqua di Gioia, meer bloemig en citrusachtig. Echt een streling voor de neus! De basisnoten zijn muskus, sandelhout en amber, de hartnoten zijn jasmijn, oranjebloesem en roos en de topnoten zijn bergamot, citrus, oranjebloesem, geranium, lavendel, viool en passievrucht. Een heerlijke combinatie aan geurnoten, die deze parfum erg uniek en onweerstaanbaar maakt. Ook dit is meer een zomerse geur, maar stiekem trek ik me daar niks van aan ;).

Omdat ik het interessant vind om meer te weten te komen over mijn favoriete geurnoten in parfums, heb ik mijn Excel-skills even naar boven getoverd (ik ging zeggen ‘van onder het stof gehaald’, maar dat examen is pas een week geleden …) en een paar interessante vaststellingen gemaakt!TOP 5 geurtjes van het moment TOP 5 geurtjes van het moment TOP 5 geurtjes van het moment

Op basis hiervan heb ik zelfs even rondgezocht naar andere geuren die deze favoriete noten bevatten! Dit heb ik gedaan door te zoeken op combinaties van mijn favoriete geurnoten via Fragrantica. Ik kwam onder meer uit bij Acqua Nobile Magnolia van Acqua di Parma, Tiffany van Tiffany, Lauren Style van Ralph Lauren, Les Secrets de Sophie van Guerlain en Esprit d’Oscar van Oscar de la Renta. Je begrijpt dat ik nu héél nieuwsgierig ben geworden naar deze geuren en de eerstvolgende keer dat ik in een parfumerie ben ga ik ze uiteraard even proberen te vinden en besnuffelen. Op papier zijn dit misschien de ideale geuren voor mij, maar het is natuurlijk de geur in real life die telt! In ieder geval wel een leuk iets om even mee te experimenteren, die geurnoten in je favoriete parfums :)!

TOP 5 geurtjes van het moment

Ik vond het heerlijk om voor jullie een top 5 van favoriete geuren op dit moment te maken en hierbij te genieten van deze prachtige flesjes met een al even fijne inhoud. Ik vind, op het eerste zicht, alle geuren best wel verschillend maar geniet toch van elk exemplaar evenveel. Ik switch parfums gewoon naar gelang mijn mood! Het was ook leuk om als extraatje even te kijken naar de geurnoten en misschien wel nieuwe toekomstige favoriete parfums op het speur te komen. Ik ga in ieder geval binnenkort even naar de parfumerie toe! Wat zijn jouw favoriete geuren? Heb jij je favoriete geurnoten al eens van dichterbij bekeken?

PS: heb jij onze enquête al ingevuld? Je kan een onwijs leuk Blog Boek winnen! Thanks :)

11 Comments

Geef een antwoord