Topcombo: cactussen in weckpotten

Topcombi: cactussen in weckpotten

Topcombo: cactussen in weckpotten

Neem twee echte gehypte interieuritems van de afgelopen tijd en voeg ze bij elkaar. Voilà súperleuke decoratie! Zowel cactussen als weckpotten worden tegenwoordig heel vaak gekocht en verkocht (logisch, ze zijn allebei awesome!), maar wist je dat ze ook samen ontzettend vet zijn? Wij verpotten twee cactussen in weckpotten en zijn dolgelukkig met het hippe resultaat.

Topcombo: cactussen in weckpotten

Je hebt nodig: weckpotten en cactussen. Oh, en wat potgrond om de boel op te vullen. Hélemaal niet veel dus! Houd er wel rekening mee dat je cactussen kleiner zijn dan de opening van je grote weckpot (zodat ze er gemakkelijk in kunnen), óf dat je weckpot klein genoeg is om als bloempot gebruikt te worden.

Topcombo: cactussen in weckpotten

Vul je pot in eerste instantie met potgrond. Als je een grote weckpot wil vullen met een kleine cactus kan je best een flinke laag potgrond gebruiken, als je een grotere cactus in een kleine weckpot wil verpotten, gebruik je beter niet teveel.

Topcombo: cactussen in weckpotten

Plant daarna de cactus simpelweg in de weckpot. Gebruik hiervoor zéker goede handschoenen, want het was bij ons een nogal pijnlijk project. Note: simpele dunne plastic handschoentjes beschermen niét tegen cactusprikkers. En cactusprikkers kunnen je handen heel erg irriteren! (Ja, we spreken uit ervaring.)

Topcombo: cactussen in weckpotten

Schattig hè: groot en klein. Een kleine pot met een huge cactus, een grote pot met een mini exemplaartje. Vult elkaar perfect aan! We probeerden overigens ook een te grote cactus in de hoge pot te doen, maar dat paste niet. Een hand vol prikkers en een afgrijselijk resultaat later hebben we de cactus moeten versnijden om ‘m in de vuilbak te kunnen gooien. May he rest in peace.

Topcombo: cactussen in weckpotten Topcombo: cactussen in weckpotten

Het resultaat is heel schattig, stijlvol en een beetje vintage. Cactussen geven een hele knusse uitstraling aan je huis, en ze vragen niet zo veel onderhoud. Maar toch: regelmatig wat verse grond en toch wel frequent water is zeker nodig. Wanneer de cactus niet meer prikt, is er bij ons meestal een tekort aan water! Hopelijk vonden jullie deze leuke en súpersimpele interieur DIY de moeite! Have a nice day! xo

19 Comments

 1. Annelies

  Dit is echt zó leuk! Ik heb helemaal zin om naar de Intratuin te gaan en even wat cactusjes te kopen. Glazen potten heb ik (veeeeel) te veel. Die spaar ik allemaal op zonder te weten wat ik er mee ga doen. Mooi doek voor gevonden!

 2. Anna

  Ohhhh, dit is zo awesome. Cactussen zijn geweldig, maar weckpotten ook. Helaas ben ik echt net bij de Ikea geweest vrijdag (maar daar heb ik wel cactussen gekocht met het idee om ze in kleine potjes/bekertjes te doen – ook leuk natuurlijk haha!). Ik ga deze blogpost noemen in mijn rubriek Blog love Tuesday, die dinsdag online komt :)!

 3. Britt • Annebrittures

  Zo zonde dat je een cactus hebt moeten weggooien doordat ‘ie er niet tof in pastte! :(( Ik hoop maar dat ik zoiets nooit zal moeten doen bij mijn cactusjes. En ik vind dit idee echt geweldig trouwens! Want mijn potjes vallen steeds om, echt irritant! Dat ga ik eens proberen! Dit komt perfect uit, want ik ben een cactus aan het stekken en er liggen echt nog 4 van dit soort potjes op me te wachten. Dankje dankje dankje! Bespaart me weer wat geld uit! (: Fijne zondag Frauke en Arne!

  1. Frauke + Arne

   Whaha ja, ik had ook wel even een sip momentje hoor! Maar ik kreeg ‘m er niet uit zonder mijn hand vollédig stuk te prikken, dus dan ging mijn eigen huid even voor hahaha. Succes en graag gedaan :D! X

Geef een antwoord