Try out & review: Remington Pearl Wand krultang

Try out & review: Remington Pearl Wand krultang

Try out & review: Remington Pearl Wand krultang

Zie je bovenstaande coupe vol krullen? Daar ben ik zó ontzettend blij mee! Helaas beschik ik niet van nature over deze springerige haardos, maar ik kan je wel toevertrouwen hoe ik ‘m heb ‘gemaakt’: met een Remington Pearl Wand krultang! Een toestel dat al een tijd op m’n wishlist stond, maar sinds m’n switch naar kort haar ook effectief in m’n winkelmandje is beland :). Vandaag een review en try-out!

Try out & review: Remington Pearl Wand krultang

Dit is ‘m, de Remington (Ci95) Pearl Wand. In de doos komt een handschoen die tegen de hitte van je krultang kan (hoewel, je moet er ook geen 10 seconden mee tegen de tang zitten want dan voel je het wel degelijk héél erg!), de krultang zelf (gelukkig) en een leuk opbergzakje om je tang mee te nemen of op te bergen. Je betaalt voor deze tang trouwens ongeveer €35,-.

Try out & review: Remington Pearl Wand krultang

Deze Pearl Wand is heel anders dan een ‘gewone’ krultang, want ‘ie heeft geen klep. Je moet je haar dus niet ergens tussen klemmen en vervolgens oprollen, maar met de hand (vandaar ook de handschoen) wikkel je een lok om de staaf heen. Die is trouwens breder vanboven (13,3cm diameter) en loopt in een dunnere punt uit. De krultang heeft een schermpje die de temperatuur weergeeft, die loopt van 130° – 210°C. Pluspunten zijn dat de tang keramische coating (beter voor je lokken) heeft, en dat je de temperatuur kan vergrendelen. Met mijn lompe handelingen is dat héél welkom, haha.

Try out & review: Remington Pearl Wand krultang Try out & review: Remington Pearl Wand krultang

Dit is mijn haar zoals het van nature zit. Er steekt wat volume in en het golft een beetje op sommige plekken. De krullen die ik vroeger had zijn helaas helemaal uit de structuur van m’n haar verdwenen, haha! Hoewel ik eigenlijk prima tevreden ben met deze coupe, is het ook wel leuk om eens te kunnen variëren met veel krullen!

Try out & review: Remington Pearl Wand krultang

En dat begint er al op te lijken! Hier heb ik mijn haar net volledig gekruld, wat prima ging. Ik heb de plukken om de beurt naar mijn gezicht toe en van mijn gezicht weg gekruld, voor een nonchalanter effect. De krultang is gemakkelijk in gebruik, al moet ik wel nog goed oefenen met hoe ik m’n tang het beste kan houden om alles er netjes omheen te wikkelen. Mijn pluk krult vaak tijdens het wikkelen, waardoor ik dus niet echt perfecte krullen krijg (zie je bijvoorbeeld helemaal in het midden van de foto linksonder!). Ik vind het geen probleem, maar merk wel dat ik nog een beetje een krultang-noob ben.

Try out & review: Remington Pearl Wand krultang

De krultang werd wel heel snel heet én mijn krullen bleven na een aantal seconden om de tang ook al prima zitten, dus dat is fijn! Ik droeg overigens aan beide handen een hittebestendige handschoen, want ik ben echt extreem lomp en onhandig haha.

Try out & review: Remington Pearl Wand krultang

Uiteindelijk heb ik even alles laten afkoelen en daarna mijn handen een paar keer door de krullen gehaald, om een nonchalanter en minder strak effect te krijgen. Dat was nog zo gemakkelijk niet: de krullen blijven echt goed zitten! In het vervolg ga ik er dus nog doorheen als de krullen warm zijn. Maarrrr ik vind het effect wel echt ontzéttend mooi geworden! Deze coupe heeft zo een hele dag perféct gezeten, na het slapen was het meeste wel verdwenen en bleef het bij nog wat golven. Ik ben dus zeker enthousiast over deze krultang! Zowel voor strakke krullen als nonchalante exemplaren, de Pearl Wand doet het super!

15 Comments

  1. Tea

    Ah wat een mooi effect! Ik vind het helemaal niet te zien dat je een krultang nood ben. De prijs van die tang is ook fijn zeg, maakt het aantrekkelijker om hem ook te halen!

  2. Renate

    Ik vind jouw eigen haar echt prachtig, maar de krullen staan je zeker ook fantastisch! Het klinkt echt als een fijne krultang. Ik heb van mezelf wel wat krullen, maar ik wil ook weer is wat meer gaan variëren met mijn haren. Altijd hetzelfde is ook maar saai haha!

  3. Shifra

    Ik ben GROOT fan van deze krultang. Dit is de krultang die ik het meeste gebruik, hij is geweldig. <3 Zo snel warm, hij kan op een hoge temperatuur, de krullen blijven lang zitten en heel gebruiksvriendelijk! Ik heb deze ook in de dikkere variant (Geen idee hoe dik hij eigenlijk is), en die vind ik iets minder. Werkt ook goed, maar ik gebruik hem minder vaak omdat je er toch wat minder kanten mee op kan en de krullen snel te slag-achtig worden. Overal op internet las ik goede verhalen over deze krultang, daarom heb ik hem gekocht. (Sterker zelfs, Hans heeft eigenlijk al die reviews gelezen HAHA. En heeft hem vervolgens voor kerst gegeven).

Geef een antwoord