Uitgetest: Kruidvat plaknagels

Uitgetest: Kruidvat plaknagels

Uitgetest: Kruidvat plaknagels

Mijn handen – en meer concreet mijn nagels – zijn nu niet bepaald een lichaamsdeel waar ik trots op ben. Ik ben helaas ‘gezegend’ met korte, dikke én kromme vingers die ook nog eens voorzien zijn van véél te korte en slappe nagels. Klinkt nu alsof ik serieuze issues heb – hey, het zijn máár nagels hoor – maar ik vind het soms wel storend. Nagellak op korte stompjes ziet er niet heel aantrekkelijk uit en ik moet toegeven dat ik dat soms wel jammer vind. Ik ben héél vaak met m’n handen bezig waardoor mijn eigen nagels altijd wel kort zijn: is het niet dat ik ze afknip, dan scheuren ze vanzelf kapot door (alweer) ergens tegen te stoten. Anyways, ik wou wel een keertje weten hoe het zou zijn om wél mooie nagels te hebben. Vriendinnen raadden me plaknagels aan: super easy (ha! must!) en met een instant leuk resultaat… Nou, dat heb ik geweten! Ik deel vandaag met jullie mijn ervaring met de Kruidvat plaknagels!

Uitgetest: Kruidvat plaknagels Uitgetest: Kruidvat plaknagels

Deze Kruidvat plaknagelset kost normaal gezien €5,99 maar was in de aanbieding voor €5. Er zitten in één pakje 24 nepnagels in 10 verschillende maten. Prima prijs, vind ik zelf! Uiteraard zal je hier maar één keer mee kunnen doen (want alle overige maten zijn vast niet goed) maar alsnog heb ik dat er zeker voor over.

Uitgetest: Kruidvat plaknagels

Zo zagen mijn nagels er eerst uit. Ik deed een poging tot ze laten groeien, maar ik vond het er helemaal niet mooi uitzien. Mijn nagels zijn een beetje grauwig van kleur, met witte stipjes en oneven randjes. Helemaal niet zo aantrekkelijk! Voor de feestdagen wou ik toch graag eens weten of zo’n plaknagels geen oplossing zouden bieden.

Uitgetest: Kruidvat plaknagels

Ik knipte eerst en vooral mijn nagels kort.

Uitgetest: Kruidvat plaknagels

Hierna zocht ik de nagels uit die het best zouden passen.

Uitgetest: Kruidvat plaknagels

Het enige wat je dan hoeft de doen is de nagel op je eigen nagel te leggen, ‘m perfect op z’n plek schuiven en vervolgens goed aandrukken. Je moet ervoor zorgen dat de lucht er allemaal vanonder is (hiervoor kan je er wat op wrijven) en toch zeker 20 seconden goed duwen op je nagels.

Uitgetest: Kruidvat plaknagels

Tadaa! Het verschil. Op deze foto zien de nepnagels er best luik uit! mooie witte randjes en een hele nette vorm!

Uitgetest: Kruidvat plaknagels

Maar hier zie je de nagels wat meer in close-up … oef, toch niet zo netjes! Ik heb gekozen voor de lengte ‘medium’ en eerst en vooral was dat al een slechte keuze. De nagels leken eerst helemaal niet zo lang, maar bij m’n wijsvinger, middelvinger en ringvinger vooral zie je pas hoe véél te lang ze zijn. Daarnaast schijnen mijn eigen nagels erdoor, waardoor je héél duidelijk ziet dat het nepperds zijn. Als derde minpunt heb ik ontdekt dat de randjes van de nagels vrij snel loskomen en je dus gauw met een semi-losse nagel opgescheept zit! Ik heb mezelf uitgedaagd de nagels op te houden tot wanneer ze er vanzelf af zouden vallen (wat niet fijn zo was om te doen want ik vond het resultaat behoorlijk gênant!) maar tegen de avond heb ik ze er toch maar (heel gemakkelijk) vanaf getrokken. Over hoe lang ze blijven zitten kan ik dus geen uitspraak doen, maar ik gok dat dat niet veel langer dan 3 dagen zal zijn (als je heel voorzichtig bent, want bij een stoot of het openen van iets met je nagels, komen ze snel los)!

Uitgetest: Kruidvat plaknagels

Het is leuk om een keer te proberen, maar ik vind deze plaknagels helaas geen aanraders. Misschien als je van jezelf al lange nagelbedden hebt en het lukt om alles goed vast te plakken, maar ik zou deze in ieder geval niet opnieuw kopen! Wel vind ik het effect (zeker van ver) toch wel erg chique en is het heel tof om mijzelf een keertje met vrouwelijke handen/nagels te zien, dus ik ga eens op zoek naar nepnagels met losse lijm die wat smaller en korter zijn. Misschien worden die dan mijn oplossing voor de feestdagen … I’ll keep you posted! Probeerde jij al eens plaknagels uit? 

16 Comments

 1. Michaela

  Het geeft een leuk effect alleen jammer dat je ziet dat het valse nagels zijn. Ik heb ooit valse nagels van Kruidvat getest en erg goed bleven ze niet zitten. Tegen de avond was de helft er al afgevallen.

 2. Sophie

  Ik heb het ook echt heel vaak geprobeerd, maar je sloopt je nagels ermee en het is niet zo natuurlijk als dat je zou denken. Als je echt mooie nagel wilt, moet je het laten zetten. Maar dat is zo duur :’)

 3. Shifra - A Cup of Life

  Ik heb vroeger ook wel eens nepnagels van Kruidvat geprobeerd. Ik was er niet zo’n fan van, ik kon geen nagels vinden die echt zo goed paste dat het lekker zat. Ik heb ze er heel snel weer afgehaald en daarna nooit meer gedaan. Hoelang heb je ze er uiteindelijk op laten zitten? (ik vind dit soort artikelen trouwens heeeel leuk! Leuk om jouw ervaring ermee te zien! )

  1. Frauke + Arne

   Thanks voor je compliment :)! In totaal heb ik ze er een dag op laten zitten, tegen de avond kon ik het echt niet meer aanzien haha. Hopelijk volgende keer beter! X

 4. Nancy

  Ik kan je wel aanraden om nepnagels die je moet opplakken met nailglue te kopen. Die kocht ik vroeger ook en die zagen er altijd heel mooi uit. Ik kan me niet meer herinneren van welk merk dat was maar die kon je ook gewoon bij de Kruidvat kopen. Ik ben zelf gezegend met lange vingers en lange nagels dus ik heb ze niet vaak nodig maar ik heb altijd voor de zekerheid een pakketje liggen.
  Deze nagels mag je er niet aftrekken maar moet je echt met nagellijmremover verwijderen.

  Jammer dat het deze keer niet goed is uitgepakt, maar you never know wat je de volgende keer weer tegenkomt! ;)

 5. Tessa

  Met zo’n dagen maak ik snel een afspraak bij een vriendin of schoonheidsspecialiste die nagels legt. Tips worden geplakt voor de lengte, daarna heel fijn geveild zodat ze net je echte nagels lijken en afwerken doen ze met een laagje doorzichtige gel. Daarna kan je kiezen voor een kleur of eventuele afwerking met steentjes/tekeningen/… . Ik betaal voor gelnagels € 30,00 maar ze gaan 3 weken mee (eventueel langer als je nagels niet snel groeien) blijven heel die tijd mooi en je kan er alles mee doen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze afvallen.

  Love, Tessa.

 6. Veerle

  Hallo hier ff een reactie op kunstnagels van Kruidvat….Ze zijn geen kl waard,zz zijn absoluut niet stevig genoeg en dus slijten ze al heel snel in twee!!!

 7. Pliezhelp

  Ik heb deze ook geprobeerd maar ze vallen er steeds af. Vind ik heel jammer want ze zagen er zo leuk uit! Heb je misschien tips om ze er te laten opzitten?

  1. Frauke & Arne

   Bij mij vielen ze er ook steeds vanaf, dus ik vrees dat het gewoon aan de (slechte) kwaliteit van de nepnagels ligt. Ik hoorde van een vriendin dat zij vaak voor de Primark nepnagels gaan en die wel heel goed bevallen, dus wie weet is dat een idee? Succes! X

Geef een antwoord