Uitgetest: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive gamma voor de gevoelige huid

Uitgetest: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive gamma voor de gevoelige huid

Uitgetest: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive gamma voor de gevoelige huid

Sinds ik op dieet ben (dit weet je misschien niet als je me niet volgt op Instagram!) probeer ik een drietal keer per week te gaan zwemmen. Dat deed ik ervoor ook wel al regelmatig, maar niet zo vaak als nu. Omdat ik een droge en gevoelige huid heb, moest ik wel op zoek naar een goede behandeling opdat die niet helemaal stuk zou gaan door al het water & chloor. Toevallig genoeg kreeg ik een mailtje met de vraag of ik het nieuwe Skin Science Derma Sensitive gamma van Kruidvat wilde uitproberen, speciaal voor de gevoelige en reactieve huid. Ehhh, yes! Na een maand uitproberen kan ik jullie nu mijn eerlijke mening voorschotelen.

Uitgetest: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive gamma voor de gevoelige huid

Het nieuwe Skin Science Derma Sensitive gamma van Kruidvat bestaat uit 4 producten die beloven de beste ingrediënten te bevatten, om je natuurlijke huidflora te herstellen en je huid optimale bescherming te bieden. De producten zouden een oplossing bieden voor voel- en zichtbare kenmerken die gepaard gaan met een gevoelige en reactieve huid: jeuk, roodheid, schilferigheid, een ruwe huid, een grauwe/doffe uitstraling en een droog en trekkend gevoel. Wanneer je de 4 producten een maand lang zou gebruiken, zou je zichtbaar effect merken!

In het gamma zitten een Skin Recovering Day Cream, een Skin Rebalancing Night Cream, een Instant Calming Serum en een Skin Soothing Oil. Ze kosten elk €5,49. De belangrijkste ingrediënten die het verschil voor je huid zouden maken, zijn:

  • Ectoin®: een krachtig & natuurlijk aminozuur dat beschermt tegen de gevolgen van stressfactoren die huidveroudering & celbeschadiging veroorzaken, plus dat ook hydrateert
  • Ecoskin®: helpt de huidflora die verstoord is herstellen en stimuleert de biologische beschermingsfunctie, met als gevolg een betere weerstand voor je huid wat irritatie en een trekkerige/rode huid zou verminderen
  • Defensil®: een complex met een kalmerende, vochtregulerende & ontstekingsremmende werking

Ik heb de vier producten zelf als volgt gebruikt:

Uitgetest: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive gamma voor de gevoelige huid Uitgetest: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive gamma voor de gevoelige huid

  • ‘s Ochtends na het reinigen van mijn huid, gebruikte ik het Instant Calming Serum om mijn huid voor te bereiden op de dagcrème, zodat die beter zou intrekken. Daarna bracht ik een royale laag van de dagcrème aan.

Uitgetest: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive gamma voor de gevoelige huid Uitgetest: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive gamma voor de gevoelige huid

  • ‘s Avonds na het verwijderen van mijn make-up en reinigen van mijn huid, bracht ik eerst de olie aan en die liet ik ongeveer een uurtje intrekken (intussen keek ik een aflevering Breaking Bad #tradities), vlak voor het slapengaan masseerde ik die samen met een likje nachtcrème in.

Uitgetest: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive gamma voor de gevoelige huid Uitgetest: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive gamma voor de gevoelige huid

Mijn eerste gevoel was dat de producten bijzonder aangenaam qua textuur zijn en de verpakkingen echt top. Een serum in een net pompflacon, de dag- en nachtcrèmes is een tube mét pompje (= je kan alles eruit squeezen) en een olie die luxe aanvoelt door het pipetje. De producten zijn neutraal qua uitstraling en qua geur, wat ze natuurlijk perfect maakt voor wie niet goed tegen parfum kan. Ze laten zich gemakkelijk aanbrengen en voelen zacht en voedend aan. De dag- en nachtcrème voelen aan als een zachte, royale crème zonder vettig te zijn. Ze trekken erg snel in. Het serum trekt zo mogelijk nog sneller in en geeft een licht tintelend gevoel op m’n huid: je voelt dat er iets gebeurt! Het is een goede voorbereiding op de dagcrème. De olie is natuurlijk vettig en legt een laagje op je huid, die trekt niet meteen in. Na een uurtje was ‘ie al minder aanwezig, maar hij verdween pas nadat ik ‘m samen met mijn nachtcrème in masseerde. Toch vond ik dat niet storend: ik ga ‘s avonds telkens zwemmen en erna voelde de olie heerlijk kalmerend aan op mijn droge gezicht, echt zo’n pamper gevoel!

Uitgetest: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive gamma voor de gevoelige huid Uitgetest: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive gamma voor de gevoelige huid

voor

Uitgetest: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive gamma voor de gevoelige huid Uitgetest: Kruidvat Skin Science Derma Sensitive gamma voor de gevoelige huid

na

Na 4 weken merk ik een voelbaar verschil aan mijn huid. Mijn wangen hebben standaard een rode blos, wat ik erg storend vind, en dat lijkt wel afgenomen te zijn! Ik heb ook een maand lang geen schilfertjes of droge, jeukende plekjes gehad. Mijn huid voelde de hele dag lekker zacht en gevoed aan. Zeker ook dankzij de olie had ik ‘s ochtends een huid zo zacht als babybilletjes! Qua uiterlijk merk ik, op de roodheid na, geen gigantisch verschil. Mijn huid heeft nog steeds de nodige plekjes, puistjes en vergrote poriën (al kan dat ook wel samenhangen met mijn cyclus, die nogal verstoord is door het heftige dieet). Maar het feit dat ik al zo’n groot verschil voél, stimuleert me zeker om de producten verder te blijven gebruiken. Dat, en het feit dat ze allemaal samen nog niet het prijskaartje hebben van een high end crème uit de parfumerie of apotheker ;-).

Zouden jullie deze producten uitproberen? Heb je een droge, reactieve huid?

8 Comments

  1. Jessica

    Ik gebruik de olie ook sinds vorige week in combinatie met mijn gewone dag-en nachtcrème. Ik had eerst wat last van een wat schilferige huid op mijn gezicht door de kou, maar door de olie is dat verleden tijd. Als mijn dag- en nachtcrème op zijn, wil ik ze wel vervangen door deze dag- en nachtcrème want iedereen is er zo positief over!

Geef een antwoord