Upgrade je ladekast met vinyl

Upgrade je ladekast met vinyl!

Upgrade je ladekast met vinyl

Een simpele, witte ladekast – zoals de Malm die wij bij IKEA scoorden voor geen geld – is het perfecte canvas voor creatievelingen als ons. Zo’n kast kan je namelijk op allerlei mogelijke manieren upgraden! Het heeft even geduurd voor we besloten hadden wat we met ons exemplaar wilden doen, maar uiteindelijk gingen we voor een speelse en opvallende touch met behulp van vinyl!

Upgrade je ladekast met vinyl

Hiervoor heb je nodig:
– stevig karton voor het sjabloon
– een lat
– een snijmesje
– een potlood
– een schaar
– vinyl in een kleur/patroon naar keuze (wij bestelden deze matzwarte rol via AliExpress voor slechts $5.99! Sowieso kies je beter voor online bestellen, want hier in de winkel vind je vinyl moeilijk voor een goed prijsje)

Upgrade je ladekast met vinyl

Eerst en vooral teken je je patroon op het karton. Wij kozen voor driehoekjes van 10cm breed en 5cm hoog.

Upgrade je ladekast met vinyl

Daarna snijd je de vorm uit het karton.

Upgrade je ladekast met vinyl

En vervolgens gebruik je die vorm als sjabloon! Je gaat nu net zo veel driehoekjes (of andere vormen, hou er rekening mee dat je tekening in spiegelbeeld moet als het niet symmetrisch is!) tekenen op je vinyl als je nodig hebt. Voor deze kast hadden wij er 9 per lade nodig. Knip of snij ze uit.

Upgrade je ladekast met vinyl

Je hebt nu een heleboel vormpjes! Tijd om ze vast te plakken. Zorg dat je kast vet- en stofvrij is.

Upgrade je ladekast met vinyl

Wij kozen ervoor om de driehoekjes onderaan elke lade te bevestigen. Dit zou in de breedte niet exact passen, maar dat vonden we juist leuk. We vouwden het vinyl telkens om de rand van de lade heen, zodat je geen uiteinden zou zien onderaan je lade. Druk goed aan.

Upgrade je ladekast met vinyl Upgrade je ladekast met vinyl

En dan is dit het eindresultaat! Het is zeker een hele aanpassing, van een onopvallende witte ladekast naar deze eyecatcher. Maar wat zijn we er blij mee! Het staat speels, vrolijk, origineel en matcht ook met de huidige decoratie in onze woonkamer. Een pluspunt: vinyl kan je perfect netjes verwijderen zonder restanten, dus als je het beu bent is dat geen probleem!

Upgrade je ladekast met vinyl

We plaatsten trouwens een nieuwe palmboom-achtige varen in onze zelfgemaakte bloembak op de kast en dat ziet er zó goed uit! Het past helemaal bij de vinylprint die we creëerden. Onze kast heeft nu echt onze stempel gekregen en draagt veel meer persoonlijkheid, daar zijn we superblij mee! En dat zonder er veel geld aan kwijt te zijn – SCORE! Wat vind jij van de print die we op onze kast maakten?

15 Comments

  1. Paulien

    Oh, wat leuk gedaan! En het is bij zo’n dingen inderdaad altijd wel handig dat je het eraf kan halen als je het niet meer mooi vindt, je weet maar nooit :-) Trouwens, hoe cool is die bloembak! Zalig!

Geef een antwoord