Van elektriciteitskast naar zachte muur

Van elektriciteitskast naar zachte muur

Van elektriciteitskast naar zachte muur

Toen ik mijn kamer vernieuwde, kwam er ook een nieuw hoekje aan het raam. Waar eerst mijn huidige bureau stond, dat ik gebruikte als make-uptafel, kwam nu een mooie donkerhouten Malmkast om allerlei verzorgingsproducten en juwelen in op te bergen. Een grote vooruitgang, behalve dan voor de muren. Want de slinger van stof, die er al best lang hing, verdween daarmee ook. En zo kwam de lelijke elektriciteitskast, die ik altijd had verborgen, weer in het zicht. Gelukkig wist ik dat snel te fixen!

Van elektriciteitskast naar zachte muur

Deze foto konden jullie ook al zien in de onthulling van mijn vernieuwde kamer. Ik geef toe, niet direct het kiekje waar ik het meest trots op ben. Maar hey, niet alles kan van de eerste keer perfect af zijn!

Van elektriciteitskast naar zachte muur

Als ik de kast dichtdoe, is dit wat je ziet. Een grote, gelige, lelijke elektriciteitskast die heel hard in de weg zit. Tijd om die te verstoppen en de muur weer mooi te maken!

Van elektriciteitskast naar zachte muur

Ik nam een (nep) schapenvachtje van de IKEA en met witte duimspijkers drukte ik dat in de muur. Door het pluizige vachtje, zie je die duimspijkers zelfs van dichtbij niet zitten. Ideaal! Ik hoefde het schapenvelletje ook alleen vast te maken langs de bovenkant, dus kan ik – wanneer nodig – het nog steeds opheffen om bij de elektriciteitskast te komen.

Van elektriciteitskast naar zachte muur

Ta-daah! Niet alleen is de muur nu mooi bedekt, ze is ook een stuk aantrekkelijker geworden. Geef toe, zo’n fluffy muur, dat ziet er toch geweldig uit?! Zeker in contrast met de warme, donkerhouten kast. Ik wilde er alleen nog een iéts persoonlijkere touch aan geven …

Van elektriciteitskast naar zachte muur

… en dat deed ik met (reuze) polaroids! Onlangs gingen we een workshop geven op een HP event, en in de goodiebag zaten deze Social Media Snapshots fotopapiertjes. Superhandige dingen, hadden we daar maar eerder over gehoord! Je kan namelijk met de HP Social Media Snapshots app gewoon rechtstreeks foto’s vanaf je social mediakanalen afdrukken, op die Polaroid-achtige papiertjes.

Van elektriciteitskast naar zachte muur

De achterkant is sticky, dus daarna plak je ze gewoon zo ergens op! En dat is exact wat ik deed, ik hing ze mooi verspreid op het schapenvelletje. Het is mijn bedoeling dat er alsmaar meer bijkomen, zodat het uiteindelijk een volle, zachte fotowall wordt. Ain’t that cute?!

Van elektriciteitskast naar zachte muur Van elektriciteitskast naar zachte muur

Zo zie je maar dat het helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn om een lelijk stuk muur te verbergen. Een schapenvelletje doet al heel veel, de foto’s maken het extra persoonlijk en gezellig. Ik vind het nu enorm fijn om in m’n kast te snuisteren, parfum uit te zoeken en in de spiegel te kijken, gewoon omdat de achtergrond ook mooi is. Wat een groot verschil met hoe het eerst was! Ik ben in ieder geval superblij met deze oplossing. Wat vind jij? X

11 Comments

Geef een antwoord