Voor en na: de make-over van m'n bureau(ruimte)

Voor & na: de make-over van mijn bureau(ruimte)!

Het is dat mijn rekening het niet toelaat en een huis ook maar een beperkt aantal kamers telt, anders zou ik hier het liefst elke dag een interieur make-over posten! Dat zijn by far de leukste posts om te maken en de pret begint al bij het fantaseren over hoe ik een ruimte wil gaan aankleden. Na erg lang uitstellen, werden mijn dromen van een eigen girlboss office onlangs realiteit en dat resultaat wil ik jullie niet onthouden!

Zoals jullie wellicht wel hebben meegekregen – en indien niet: volg mij op Instagram voor meer persoonlijke updates! – probeer ik m’n huisje wat meer ‘mij’ te maken en daar ben ik eind vorig jaar (voelt zo bizar om dat te zeggen) flink in geslaagd. Het begon met een verfsessie in het gastentoilet, wat ik al drie jaar uitstelde, en eindigde bij een update van quasi elke ruimte — waaronder dus de zolder / bureau!

Voor en na: de make-over van m'n bureau(ruimte)
De grote kuis – work in progress 😅

Ik had doorheen de tijd héél veel spullen verzameld op zolder, zowel knutsel- en stylingmateriaal als allerlei andere random spullen. Die stonden in dozen verspreid over de hele ruimte, samen met heel veel rommel die naar het containerpark moest en mijn sportspullen. Je raadt al dat ik in zo’n ruimte niet bepaald gemotiveerd of geïnspireerd werd! Vorige maand beet ik eindelijk door de zure appel heen en reed ik met een overvolle wagen richting ‘t stort, om me daarna op de bureau make-over te storten. En het resultaat brengt me elke dag opnieuw aan het lachen! 😍

Voor en na: de make-over van m'n bureau(ruimte)
Voor en na!

De zolderruimte is heel groot en dat liet me toe om echt een vrijstaande bureauhoek te maken. De andere kant van de ruimte is dan m’n sportplekje geworden, met m’n crosstrainer, matje, trampoline en gewichten. Ook heb ik nog een bijkomende bergruimte waar ik rekken heb geplaatst met mijn essentials voor het klussen en styling props. Daardoor kon ik de bureauruimte zelf lekker minimalistisch houden, om extra goed te kunnen focussen!

Voor en na: de make-over van m'n bureau(ruimte)

Ik startte de make-over met een verfsessie waarbij ik de enige gekleurde accentmuur (destijds koos ik voor de kleur ‘Eucalyptus’ van Levis) ook in RAL9010 verfde. Sommigen zouden gek worden van al dat wit in huis, maar ik vind het zo’n frisse en bevrijdende ‘kleur’ en daardoor kan ik losgaan met accessoires. Ik zie wit altijd als een perfect canvas om dan regelmatig te voorzien van een nieuwe look, zonder de basis te moeten veranderen!

Ook is het de bedoeling veel foto’s te maken voor The Life Factory in deze vernieuwde ruimte, dus wilde ik er een heerlijk lichte kamer van maken met veel ruimte voor DIY of flatlay sessies. 🤗

Voor en na: de make-over van m'n bureau(ruimte)

Mijn meubels kon ik grotendeels recupereren (uit andere ruimtes in huis) en verder ging ik langs bij m’n geliefde Zweedse vrienden. Normaal ben ik niet zo’n fan van té veel IKEA maar ik moet toegeven dat hun kantoor- en opbergspullen erg praktisch, degelijk én betaalbaar zijn. Met enkele minder standaard accenten, maak je er bovendien alsnog een unieke en persoonlijke plek van.

Ik koos voor een strakke, sobere witte bureau die ik omringde met natuurlijke materialen en texturen. Zo botste ik heel toevallig in IKEA op de Nilsove stoel (die inmiddels ook nergens meer te vinden is), waar ik meteen verliefd op werd door de witte poten en rotan zitting – handgemaakt! Een perfecte match met het juten tapijt dat ik uit m’n woonkamer haalde (IKEA Lohals) en de Kottebo manden gemaakt voor de Kallax kast, uit kokospalmblad (oude collectie, niet meer verkrijgbaar). Het kleurenpalet van wit en beige besloot ik op te spicen met oranje/cognac accenten onder de vorm van m’n geliefde Marokkaanse poef (House of Khmissa, inmiddels gesloten) en een terracotta pot met plant.

Het zwarte rolkarretje (Raskog) had ik nog staan en is perfect om m’n bureau-accessoires in te bewaren, maar wil ik eigenlijk nog swappen voor de crèmekleurige variant. Ook de bureaulamp (Ranarp) bestaat in wit dus wil ik nog gaan wisselen. Lekker clean, haha! Maar voor nu vind ik dit ook prima (en mijn portemonnee des te meer 😬).

Voor en na: de make-over van m'n bureau(ruimte)

Wat decoratie betreft, voegde ik nog een paar leuke elementen toe:

  • Een letterbord (via Radbag) dat ik op een kleine schildersezel (Action) plaatste
  • Een vaas (IKEA) met katoentakken, ook zo’n fijn natuurlijk element!
  • Een borduurwerkje met leuke dierlijke touch via Kruidvat (voor maar 3 euro!)
  • Een okergeel fluwelen bakje en gouden blad voor o.a. scharen, potloden en paperclips – via Action
  • Heel wat leuke schrijfwaren/stationery en notitieblokjes via HEMA
Voor en na: de make-over van m'n bureau(ruimte)

Verder heb ik nog wat praktische opbergers voor papierwerk voorzien, zowel een brievenbakje (Kvissle) als lectuurbakken (Tjena). Wat kan ik zeggen, die moeten er ook zijn! Ook staat normaal m’n printer nog in dit hoekje, maar die heb ik voor de foto even verstopt. 🤫

Ik ben zo blij met deze nieuwe ruimte! Niet alleen voelt het heel goed om al m’n rommel eindelijk weggedaan te hebben en te vervangen door een hele stylish hoek, ook heb ik hiermee alweer een stap vooruit gezet in het verwerkingsproces na m’n relatiebreuk. En daar kan ik dan weer fijn over schrijven vanop m’n georganiseerde nieuwe bureautje! 😉

Wat vind jij van deze voor & na? Zou je in zo’n bureauruimte geïnspireerd worden of welke stijl vind jij leuk? Let me know! 🤩

2 Comments

  1. Jessica

    Je mag in mijn appartement anders ook wel eens een make-over komen doen. 😉 Het is heel erg mooi geworden. Rustig maar toch niet té clean.

Geef een antwoord