Vrolijke vriendschapsarmbandjes

Vrolijke vrienschapsarmbandjes

Vrolijke vriendschapsarmbandjes

Weet je nog, in de lagere school? Zelfgevlochten armbandjes waren toen de van het. Het liefste eentje dat je gekregen had van wat je toen wellicht je ‘BFF’ noemde, want het waren natuurlijk vriendschapsarmbandjes. Tegenwoordig zie je de bandjes weer steeds vaker verschijnen, het liefste en masse rondom je pols en gecombineerd met verschillende andere soorten armbandjes. Hoe je zo’n vriendschapsarmbandjes maakt? Gemakkelijk! Kijk maar naar onze DIY.

Vrolijke vriendschapsarmbandjes

Nu ja, onze DIY. Even nuanceren: we hebben het voor een keertje gemakkelijk aangepakt. Bij Action vonden we namelijk kant-en-klaarsetjes om zo’n armbandjes te maken. Die bevatten een schuimwiel, draad, ringetjes en sluitinkjes. In principe kan je dat alles los kopen, al weten we niet gelijk waar je zo’n schuimwiel vindt. Het is ook niet meer dan een sponzen cirkel met daarin 32 sneetjes, dus in principe kan je dat ook gewoon zelf maken!

Vrolijke vriendschapsarmbandjes

Bij het setje zitten ook gelijk de instructies om de armband te maken. Het komt op het volgende neer: je zorgt dat je 8 stroken touw in het midden knoopt en zo dus 16 uiteinden hebt. Die verspreid je over de cirkel en op die manier kan je georganiseerd “vlechten”.

Vrolijke vriendschapsarmbandjes

Dus, je knipt eerst 4 lengtes touw (in 4 verschillende kleuren) af van 2 meter per stuk. Halverwege maak je er een knoop in, zoals je links ziet. Daarna span je de touwen om het wiel, zoals rechts op de foto. Je moet eigenlijk telkens per kleur twee uiteinden spannen, en dat twee keer.

Vrolijke vriendschapsarmbandjes

Links zie je de techniek: je neemt telkens het rechtse uiteinde van de twee stroken en dat verplaats je naar onderen, waar dezelfde kleur zit. Je steekt dat stukje touw dan en steekt het (vanop de foto gezien dan) rechts van diezelfde kleur (dus bijvoorbeeld nummer 4 verplaatsen naar nummer 18 (dezelfde kleur zat op nummer 19 en 20)). Het klinkt een beetje ingewikkeld, maar je hebt het ZO door. En dat herhaal je de hele tijd! Snel zal je zien dat er uit de cirkel een armbandje tevoorschijn komt.

Vrolijke vriendschapsarmbandjes

Na een poosje heb je bijna geen koord meer over en zal je armbandje qua lengte ook perfect zijn. Haal de stukken touw uit het schuimwiel, knoop ze bij elkaar en knip langs beide kanten de uiteinden af. De korte stompjes en het stukje knoop kan je dan met wat sneldrooglijm of een lijmpistool bevestigen aan de uiteindes. Met ringetjes maak je het geheel af: klaar is je armband!

Vrolijke vriendschapsarmbandjes

We kochten twee setjes (elk setje is trouwens goed voor twee armbandjes), een roze en een appelblauwzeegroen. Leuke combinatie, nee? Je kan natuurlijk gek doen met kleurencombinaties of juist kiezen voor één tint, maar de standaard setjes zijn eigenlijk al heel cool.

Vrolijke vriendschapsarmbandjes Vrolijke vriendschapsarmbandjes

Bij elkaar zien de armbandjes er supervrolijk uit en zorgen ze voor prima armcandy. Met nog wat metalen bangles erbij, een leuke horloge en eventueel wat parelarmbandjes heb je gelijk een mooie set. Of je doet de armbandjes cadeau, zoals in die goeie oude tijd. Vriendschapsarmbandjes: we love ’em! En jij?

3 Comments

Geef een antwoord