We gaven onze tuin een zomerse make-over!

We gaven onze tuin een zomerse make-over!

Hoe klein en knus ‘ie ook mag zijn, niks gezelliger dan een tuin(tje) of terras waar je ‘s zomers kan genieten van cocktails, een bbq of gewoon het lekkere weertje. Wij gaven onze minituin een maxi make-over en maakten er een superfijne plek van om te vertoeven! Goedgekeurd door vrienden, familie en de poezen, dus tijd om ook aan jullie foto’s te tonen ;-).

We begonnen aan onze tuin te werken toen we besloten deze tuintafel en -stoelen om te ruilen voor een relaxte loungeset van IKEA. We dachten op die manier meer te kunnen genieten van borrels of een snelle hap, want anders moet je meteen zo net ‘aan tafel’ gaan zitten. Toen er ook nog eens buxusrupsen opdoken die de volledige beplanting wegvraten, besloten we meteen een grondige make-over te doen. En daar kwam Pokon op ons pad! Het Nederlandse merk van groene producten (verzorging voor planten, potgrond,… ) benaderde ons om samen de tuin van een nieuwe look te voorzien, waardoor we ‘m in twee weken tijd volledig in het nieuw (of groen, in fact) staken! Vandaag delen we voor- en na foto’s.

We gaven onze tuin een zomerse make-over!

Over onze tuin

We hebben een kleine, ingesloten tuin in deze woning, die op en rond de middag vooral wat zon vangt. Op een trap met betegeld pad na, bestaat de tuin grotendeels uit kiezelsteentjes en perkjes waar eerst de buxussen stonden. Er kijkt één raam van de buren uit op de zijkant van onze tuin (heel vreemd, ja). Het is zeker geen ruime tuin, maar voor een loungeset, barbecue en (veel) groen is er meer dan voldoende plek.

Before & after

Laten we meteen in het leukste van deze make-over duiken: de voor- en na foto’s! Zo heb je meteen een idee van hoeveel er nu wel veranderd is in onze tuin. Eerlijk, we  herkennen ‘m zelf bijna niet meer ;-).

We gaven onze tuin een zomerse make-over!

Het grootste verschil: wat je vanuit onze woonkamer ziet. Een knusse lounge met tapijt (veel prettiger dan kiezelsteentjes aan de voeten!), overdekt door lampjes en afgewerkt met groen.

We gaven onze tuin een zomerse make-over!

Het stukje naast ons trapje. De haard staat perfect in het perkje, waar we bloemen in plantten, en achterin zie je nog een kweekkas waarin we onze AH moestuintjes tot leven proberen te wekken :-).

We gaven onze tuin een zomerse make-over!

De andere kant van het trapje. Ook weer een gezellig perkje met groen, waar we nu een BBQ naast hebben geplaatst. De bank kreeg een nieuwe plek …

We gaven onze tuin een zomerse make-over!

… namelijk voor onze zelfgemaakte wand! We bevestigden daar allerlei kruiden aan in juten hangers en plaatsten de boel vol mooie en kleurrijke planten.

Zo pakten we de make-over aan

Stap één: de kaalgevreten buxussen het huis uitwerken (zonder overal rupsen tegen te komen — ieh!). Stap twee: in die grond nieuwe plantjes zetten en afwerken met schors. We kozen voor lage begroeiing met kleurrijke bloemen, hortensia’s (?) en lavendel. Daaromheen strooiden we schors, niet alleen tegen onkruid maar ook omdat de warme bruine kleur zo gezellig staat.

We gaven onze tuin een zomerse make-over!

(Rosie is ook gek op het schors, ligt zo lekker hè.)

Bij IKEA kochten we een warmhouten loungeset met beige kussens (de Äpplarö serie), die we al snel aanvulden met een gezellige bank waarin we enkele kussens kwijt kunnen. We haalden een méga fijne buitenhaard en onze eerste eigen (Weber) barbecue. Om het afval en tuingerief uit het zicht te houden en meteen ook van die irritante inkijk af te zijn, maakten we zelf een hekje (indien je een DIY wil: shoot!) dat we in een warme tint beitsten. Daar kunnen we nu alles netjes achter kwijt!

We gaven onze tuin een zomerse make-over!

Met de steun van Pokon gingen we vervolgens planten en decoratie halen. We kozen ervoor het retro bankje in onze tuin vol te zetten met mooie planten in potten, hingen zakken met bloemen aan de muur en het hekje (zo’n leuk concept! Bij Eurotuin gekocht.) en vulden aan met extra groen links en rechts. Een stevig en hip buitentapijt, wat bijzettafeltjes, zachtgele kussentjes, een vogelhuisje, kaarsen én geweldige buitenlampjes zorgen voor de nodige sfeer en gezelligheid.

We gaven onze tuin een zomerse make-over!

Planten (ver)potten

We gaven onze tuin een zomerse make-over!

Van Pokon kregen we enkele fijne producten voor in onze gloednieuwe tuin toegestuurd. Potgrond, kokos potgrond, hydrokorrels en voeding voor de planten: alles om ze een lekker lang en bloeiend leven te bezorgen!

We gaven onze tuin een zomerse make-over!

De meeste planten verpotten we in een grotere pot, zoals je ook op de foto’s hierboven kan zien. De gouden combinatie: een laagje Pokon hydrokorrels om verzuring van de grond (als gevolg van veel vocht) te voorkomen, een dun laagje Pokon bio potgrond voor terras & balkonplanten, plant erin, aanvullen met grond en stevig aandrukken. Wat eerste water eroverheen en you’re all good! Trouwens, ik ben méga fan van de kokos potgrond. Qua effect en werking identiek aan de gewone potgrond, maar qua textuur iets zachter en veel netter in gebruik. Je kan letterlijk een plant verpotten met blote handen, ze even afschudden en daar niks meer van zien. I like!

We gaven onze tuin een zomerse make-over!

We kregen ook een heel handig product toegestuurd voor planten die al een poos in dezelfde pot zitten en wel wat extra voeding kunnen gebruiken: de terras & balkon voedingskegels. Die duw je in de potgrond en activeer je met water. Ze zijn ‘slim’ en geven zo geleidelijk voeding af, waardoor ze wel 180 dagen werken (onder invloed van vocht & temperatuur).

Wil je nu nog meer tips & tricks of tuininspiratie, bekijk dan zeker even de Pokon Insta @Pokon.nl! Het zijn in ieder geval erg fijne (en betaalbare) producten die onze planten lekker verzorgen.

We gaven onze tuin een zomerse make-over!

Onze nieuwe tuin is overigens niet alleen overdag héél gezellig …

We gaven onze tuin een zomerse make-over!

… de kaarsen en lichtjes (check ook de leuke ledlamp van Sostrene Grene!) maken ‘m, samen met de warme en knusse haard, ook ‘s avonds/’s nachts de place to be. ?

Wat vind jij van de make-over van onze tuin?  Heb jij zo’n gezellige plek thuis? En gebruikte je de Pokon producten al? Laat het zeker weten in de comments! XX

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Pokon.

4 Comments

 1. Jessi

  Hoe gezellig! Het lijkt me alleen heel veel werk om je terras in te richten voor je er effectief van kan genieten. Al die spulletjes die niet tegen regen kunnen, moeten toch steeds verhuizen? Zou ik enorm storend vinden :) Ik vind mijn hangmat en kussens op regenachtige dagen (bijna altijd dus haha) opruimen al zo’n gedoe :p

  1. Frauke

   Thanks Jessi! En het is helemaal niet veel werk. Bijna alles blijft buiten staan: de tafeltjes, de planten, de mat (is voor buiten), de lampjes, de kaarsen, de BBQ, de haard … We leggen een zeil over de bank als het gaat regenen en hebben een hoes voor de BBQ, that’s it!! ;-)

 2. Eva

  Ik vind het echt heel mooi en gezellig geworden! :) Ik wil op termijn hier ook een mooie loungeset buiten, maar wij wonen hier nog maar pas en onze tuin is één dorre woestijn momenteel ;-). Eerst maar even binnen alles in orde brengen dus!

Geef een antwoord