We gaven onze tuin een zomerse make-over!

Wegdromen over mijn perfecte tuin

Als social media strateeg krijg ik weleens cijfertjes onder ogen over welke kanalen dalen in populariteit of juist heel erg boomen, en Pinterest is tegenwoordig één van die laatste. Logisch: in tijden van lockdown doe ik zelf alvast niets liever dan lekker wegdromen en plannen smeden voor wanneer alles weer voorbij is (of toch meer ‘normaal’)! Zo ben ik al een poos aan het dromen van mijn eigen woning en één van de dingen die ik daaraan heel exciting vind, is de tuin. Momenteel heb ik een ieniemienie tuintje waar ik toch een knusse plek van heb weten te maken, maar ik kan niet wachten tot ik datzelfde op veel grotere schaal kan doen. Vandaag neem ik jullie, op vraag van Tuinmaximaal, mee in de tuin van mijn dromen.

De titel van het Pinterestbord rond mijn toekomstige tuin (erin geloven is de eerste stap!) is ‘een dromerige droomtuin‘ en ik denk dat dat goed omvat waar ik naar opzoek ben. Kijk maar mee…

Zoals je ziet, ben ik heel erg fan van knusse tuinen waarin je heerlijk kan vertoeven en een gezellige tijd doorbrengen. Organisch, wild, dromerig en romantisch zijn keywords die er zeker bij passen. Ik houd van tuinen die leven, waarin niet teveel gesnoeid wordt of te strak afgelijnd is. Geef mij maar liever verstopte hoekjes, perkjes, wilde varens, grassen en bloemen in alle kleuren.

Wel wil ik ook een fijne plek om me met vrienden of familie te installeren en tot in de late uurtjes te borrelen, kletsen en lachen. Pergola’s of terrasoverkappingen vind ik daarom dan ook ideaal: die creëren meteen het gevoel van een gezellige hoek waarin je rustig én droog kan zitten. Bovendien kan je zo’n overkapping lekker laten begroeien met wilde planten, druiven of my fave: heerlijk geurende blauwe regen!

We gaven onze tuin een zomerse make-over!
Knusse vibes in mijn eigen tuin

Voor de inrichting ervan zou ik inspiratie opdoen in Ibiza en Marokko: rotan meubels, veel hout, drukke printjes, boho materialen en een heleboel warme kussentjes. Die stijl heb ik nu ook al in m’n tuin – helemaal compleet met lampionnetjes in de lucht gespannen – en vind ik echt het einde.

Om mijn droomtuin af te maken, zijn er nog drie extra elementen die hoog op mijn wishlist staan: een dromerige hangmat die ik tussen hoge bomen kan knopen (treurwilgen, als het even kan), een romantische serre en een buitenvuur of -keuken om lekker bij te barbecueën en aperitieven. Ik vind serres – vooral die waarin je kan zitten – echt het toppunt van romantiek. Die ouderwetse uitstraling, het gevoel van lekker droog te zitten onder het glas en dan lekker plantjes kweken en laten groeien, hemels!

Hetzelfde voor een hoekje waar je lekker rond een vuur kan gaan zitten. Ik heb nu al een buitenhaard en ben daar echt zo blij mee! Maar ook een volledige buitenkeuken zou ik echt zien zitten. Ik ben echt wel een buitenmens (geworden, want vroeger was dat niet zo) en breng de zomers het liefst de hele dag in de zon door. Als dat dan in een fijne tuin kan, maak je van mij een gelukkig persoon!

En jij, heb jij een droomtuin in gedachten? Hoe ziet die eruit?

Geef een antwoord