Wij probeerden HelloFresh uit!

Wij probeerden HelloFresh uit!

Wij probeerden HelloFresh uit!

HelloFresh is jullie vast allemaal wel bekend inmiddels. De bekende dienst die jou wekelijks alle ingrediënten voor een aantal maaltijden bezorgt. Een handige box vol voedingsmiddelen zodat je voor jouw avondeten de deur niet meer uit moet. Arne en ik waren al lang heel benieuwd naar HelloFresh, maar de abonnementsservice waarbij je minimaal 2 weken moet afnemen, schrok ons een beetje af. Tot voor kort, want we probeerden de proefbox uit!

Wij probeerden HelloFresh uit!

Op maandag tussen 17h en 18h, zoals netjes vooraf aangegeven (zowel op de website als via sms, en je kon de uren zelf kiezen!) kwam de koerier met een grote doos. Daarin zaten alle bovenstaande ingrediënten. Dat zijn er genoeg voor drie tweepersoonsmaaltijden. Daarvoor betaalden wij, omdat het een proefbox (met 1 afname maar) was, €39.

Wij probeerden HelloFresh uit!

Bij de ingrediënten krijg je ook fiches waarop staat wat de maaltijden zijn, wat je ervoor extra nodig hebt (ketjap, olijfolie, dat soort dingen!) en hoe je ze stap voor stap bereidt. In een logische volgorde, trouwens! Als extraatje zat er nog een magazine bij en een zakje popcorn met kaneel.

Wij probeerden HelloFresh uit!

Op maandag maakten we een ovenschotel met kabeljauw, aardappelplakjes, spek en prei. Dat was gelijk ook het ‘moeilijkste’ gerecht om klaar te maken en het nam het meeste tijd in beslag. Mede omdat de schotel in de oven moest, natuurlijk. Deze maaltijd is ons zo goed bevallen! Alle instructies waren duidelijk en het bereiden was niet heel ingewikkeld, omdat je gemakkelijk stap voor stap kon werken. Bij de prei en spek was er een lekker sausje dat voor extra smaak zorgde bij het gerecht. De kabeljauw was smaakvol zo uit de oven. Het enige wat ik miste was een scheutje citroen, maar dat voegde ik dan zelf toe.

Wij probeerden HelloFresh uit!

De volgende dag maakten we de tweede moeilijkste schotel: varkensvlees met Oosterse wokgroenten en champignons in een zoetzuur sausje met kardemom en wilde rijst. Wat een lekker gerecht! Ik kon er wel van blijven smullen. Arne en ik kenden allebei kardemom nog niet en we hadden gedeelde meningen: Arne vond het te parfumachtig smaken, ik vond het heerlijk verfrissend. Het gerecht an sich was echter heel erg goed!

Wij probeerden HelloFresh uit!

Het laatste, gemakkelijke, gerecht viel mij persoonlijk een beetje tegen maar Arne was er juist fan van: fettuccine met Turkse peper, geroosterde pompoenpitten, cherrytomaten uit de oven grana padano. Ik vond het persoonlijk een tikkeltje droog (sausjes zijn bij mij onmisbaar) maar de smaak zat wel goed.

Al bij al vonden we de gerechten zeker de moeite waard en zouden we HelloFresh gerust nog eens uitproberen. Wat mij (Frauke) wel op is gevallen, is dat alle gerechten zeker 700 à 800 kcal bevatten. Dat merkte ik ook: een sausje met bloem, flink wat boter, een grote hoeveelheid kaas en pasta, … Erg lekker en restaurant-achtig, maar daardoor wel niet ideaal voor de lijn. Wie weet is een skinny box een suggestie? ;-) De porties waren wel altijd prima voor twee personen. Er bestaat ook een vegetarisch aanbod, daar ben ik ook wel benieuwd naar! Als laatste is het wel belangrijk dat je vooraf even checkt of je wel alle niet-geleverde ingrediënten in huis hebt. Witte- en rodewijnazijn of balsamicoazijn hadden wij bijvoorbeeld niet staan! Maar als je dat weet, vormt het uiteraard geen probleem.

Zouden we HelloFresh opnieuw uitproberen? Waarschijnlijk wel! Alleen zouden we er wel voor kiezen om dat te doen op weken dat we het niet zo druk hebben, want sommige gerechten kosten wel wat tijd en moeite. Oh, en ze leveren flink wat afwas op ;-). Sowieso zouden we dan maar voor 3 gerechten per week (en geen 5, da’s ook een optie) kiezen, want de rest van de week kunnen we voor iets lichter en gemakkelijker gaan. Maar, is HelloFresh goedgekeurd? Zeker weten! En, wat zijn jouw ervaringen?

6 Comments

  1. Elodie_O

    Ik bestel geregeld een veggie box bij Startmat en die zijn volgens mij wel altijd behoorlijk gezond. Veel groenten en weinig vetstof. Ik weet niet hoe het met hun gewone boxen zit, maar ik kan ze zeker aanraden. Hello Fresh heb ik helaas nog niet kunnen testen, omdat ze voorlopig nog niet in Wallonië leveren.

  2. Jana

    Ik zou het heel graag eens willen proberen maar mijn vriend is er helaas niet echt voor gewonnen. Het lijkt mij vooral leuk om nieuwe combinaties en receptjes te leren kennen.

  3. Miriam

    Wat leuk dat jullie dit hebben geprobeerd, ik vroeg me altijd al af of dit wat zou zijn. Het lijkt mijzelf echter niet echt wat, ik lust namelijk heel veel dingen niet haha ;p

Geef een antwoord