DIY boho tassel kussen

Woonkamer make-over #1: DIY tassel kussen

Ik liet jullie vorige week de huidige staat van onze woonkamer zien, waarbij ik flink wat heb geklaagd over dat we ze maar niet naar onze smaak krijgen. Naast jullie geweldige tips, gaf ook het schrijven van de post zelf mij zin om met de woonkamer aan de slag te gaan. Zo gezegd zo gedaan! Ik kan al verklappen dat de houten plank op de Besta kastjes onder de tv flink donkerder zijn geworden én de zetel is verhuisd naar onze slaapkamer. Meer zelfs: ik kocht al een nieuw exemplaar! Zodoende heb ik dus flink wat om jullie binnenkort te laten zien, maar we beginnen met een kleine DIY die ik maakte voor de nieuwe zetel: een tassel kussen! Superschattig, mooi en een tikkeltje boho: exact de kant waar we met onze woonkamer mee naartoe willen! ? Wil je weten hoe je zelf zo’n kussen maakt? Check deze DIY!

DIY boho tassel kussen

In de GIF hierboven zie je hoe je gemakkelijk tasseltjes kan maken. Je hebt nodig: een bol wol in een kleur die je mooi vindt (hoe dikker de wol, hoe ‘chubbier’ je tassels zullen worden!) en een plankje met een hoogte tussen de 10 en 15cm (ik gebruikte zo’n broodplankje van IKEA).

  • Wikkel je wol ongeveer 15 keer om het plankje heen. Zorg dat het uiteinde vastzit doordat je het onder de wol wikkelt en probeer zo recht mogelijk te wikkelen. Knip de wol af van de bol.
  • Schuif het pakje wol van het plankje af. Knip een kort stukje wol dat je om het midden van dat trosje legt (zie beeld). Maak een knoop.
  • Vouw, met de knoop bovenaan, je twee nieuw ontstane lussen naar elkaar toe. Neem weer een kort stukje wol. Wikkel het stukje wol, terwijl je het trosje strak trekt, op zo’n centimeter van het uiteinde om het trosje heen. Knoop goed vast.
  • Knip als laatste alle lusjes onderin open en breng de tassel in model door ‘m op gelijke lengte te knippen. Ta-daa!
  • Voor het kussen dat ik decoreerde (50 x 50cm) gebruikte ik 12 tassels.

DIY boho tassel kussen

Met behulp van wit garen en een naald heb ik vervolgens de tassels aan m’n kussensloop bevestigd. Dat deed ik als volgt:

  • Het wit garen door m’n kussensloop heen halen en de naald eraf doen, zodat ik langs beide kanten van het kussen een uiteinde van het garen had.
  • Met de uiteindes van de tassel een knoop om één uiteinde van het wit garen gemaakt.
  • Het wit garen en de uiteinden van de tassel samengelegd en geknoopt, waarbij ik het wit garen extra aanspande.
  • Nog een extra knoop gemaakt en de uiteinden kort geknipt.
  • Dat 12 keer!

DIY boho tassel kussen

Het resultaat is een superleuk kussen dat je zetel meteen opfleurt. De combinatie van de witte linnen kussensloop en de okergele wol vind ik trouwens prachtig, zeker gezien dat ook de tinten van onze woonkamer zijn! Tassels maken mij eigenlijk altijd vrolijk, ze geven zo’n speels maar toch stijlvol effect. Na deze DIY kreeg ik meteen zin om ze ook aan allemaal andere dingen vast te maken haha. Wie weet voor een volgende DIY! ?

Voor nu wil ik jullie graag bedanken voor het lezen én aanraden snel terug te komen naar de website, want er volgt gauw een nieuwe update over de woonkamer! Thanks trouwens voor jullie input op het vorige woonkamer artikel, was erg inspirerend! X

 

3 Comments

Geef een antwoord