Woonkamer make-over #2: een nieuwe fauteuil!

Woonkamer make-over #2: een nieuwe fauteuil!

Ik neem jullie weer mee in een nieuwe update omtrent onze woonkamer! Even geleden liet ik jullie al onze woonkamer zien, inclusief plannen, inspiratie en struggles. Dankzij jullie tips en advies waren we helemaal geïnspireerd om ermee aan de slag te gaan. In #1 van de make-over serie liet ik jullie dan ook al zien dat we een DIY tassel kussen hadden gemaakt, voor in onze nieuwe fauteuil. Die laat ik vandaag graag van dichterbij zien! Je spot ook in je ooghoek al de nieuwe tint van het hout op de kast, trouwens. ☺️ De woonkamer begint meer en meer de vorm aan te nemen waarvan ik droomde, dus dat is alvast een hele leuke vooruitgang! Ik ben superbenieuwd naar jullie meningen, dus laat ik de nieuwe zetel maar showen!

 Woonkamer make-over #2: een nieuwe fauteuil!

Ta-daaa! Je had ‘m natuurlijk al gezien in de foto bovenaan deze post, maar dit is onze nieuwste aanwinst: de IKEA Stockholm rotan fauteuil! Het is een prachtige, handgemaakte stoel die ontzettend veel karakter heeft (in de mate dat je zoiets van een stoel kan zeggen? haha!). De stoel is aan de lage kant en vooral héél breed (je kan er bijna met twee in), wat ‘m lekker relaxed maakt om in te zitten. Hij kost €149 zonder kussens.

 Woonkamer make-over #2: een nieuwe fauteuil!

Hier zie je een stukje van onze woonkamer, met hoe we de stoel hebben neergezet. Zoals ik in de post over de woonkamer al zei, wilde ik eigenlijk heel graag een lederen vlinderstoel. Leder zou namelijk perfect passen (de cognackleur dan toch) bij de accenten die we al in onze woonkamer hadden. Maar toen beitsten we de houten plank op de tv-kast donkerbruin (‘mahonie’ is de kleur en ik ben er nog steeds niet over uit of ik het leuk vind of toch te rood — ik neig naar dat laatste ;-)) en wist ik: we moeten een lichtere stoel hebben.

Enter IKEA! Grapje, ik wilde eigenlijk zo min mogelijk IKEA in deze woning, zeker omdat ik dus van de vorige fauteuil spijt had. Maar toen viel mijn oog op deze handgemaakte stoel en ik vond ‘m zo leuk! Echt een tikkeltje retro, heel charmant én het leek me ook dat je ‘m supercool kon aankleden. Plus: we hadden al zo’n zalige rotan mand staan (zie je ook op de foto hierboven) dus het materiaal zou zeker matchen met ons huis. Arne was ook meteen overtuigd, dus zo gezegd zo gedaan! En zoals je kan zien past de stoel niet alleen perfect in de hoek, hij sluit ook mooi aan bij de kast, poef, plant en het tapijt. Matchy-matchy! ☺️

 Woonkamer make-over #2: een nieuwe fauteuil!

Qua aankleding van de stoel had ik eigenlijk meteen al beslist dat ik de bijhorende, op maat gemaakte kussens niet wilde. Dat geeft mij zo’n kant-en-klaar gevoel en mist wat persoonlijkheid, vind ik zelf. Daarom kocht ik een groot kussen van 65 op 65 cm met een fijne, linnen witte kussensloop. Daarmee is de stoel bedekt en kan je comfortabel zitten!

 Woonkamer make-over #2: een nieuwe fauteuil!

Over de achterkant van de stoel heb ik vervolgens een zacht schapenvelletje gedrapeerd en uiteráárd moest het DIY tassel kussen ook een plekje krijgen in de zetel. Duh- ik had het ervoor gemaakt! Daar ben ik trouwens ZO blij mee, want het okergeel is echt het perfecte accent. De zetel is nu leuk aangekleed, zit comfortabel én past bij onze vernieuwde woonkamer. Nu nog salontafeltjes vinden en ik kan een complete tour doen ;-)! Hebben jullie tips waar ik die kan vinden? En wat vind je van de nieuwe fauteuil? Bedankt voor het lezen! X

3 Comments

Geef een antwoord