Woonkamer make over accessoires

Woonkamer make-over #3: accessoires!

Ken je het gevoel van een dessert eten voordat je aan je diner begint? Zo voelt het ook om in onze woonkamer met accessoires & details bezig te zijn! We hebben nog steeds de langgezochte salontafel niet en stiekem wil ik nog wel wat grotere aanpassingen doen, maar toch dacht ik meer na over de afwerking. Dat is ook gewoon het leukste! Toen Coolgift ons benaderde met de vraag of we items wilden ontvangen voor de website, hebben we dan ook niet getwijfeld en even een fase overgeslagen in onze woonkamer make-over. Dus bij dezen: de accessoires! ;-)

Letterboard love

Woonkamer make over accessoires

Enkele maanden geleden was het enorm hip om van die lichtboxen in huis te halen (en vooral: op Instagram te plaatsen), waar je hele coole quotes op kan samenstellen. Ik kon daar ook niet aan weerstaan, maar ontdekte al snel dat zo’n led wit-met-zwarte lichtbox echt niét paste bij onze gezellige en warme woonkamer. De lichtbox kreeg een plekje in ons kantoor, waar ‘ie met de quote ‘#SUCCES’ perfect staat. En toen kwam de trend van de vintage letterborden! Ook weer voor inspirerende quotes, maar met een zwarte ondergrond en witte letters in een vaak houten of metalen frame. Meer vintage, meer ons!

Via Coolgift ontvingen we bovenstaand letterbord met een eiken frame. Je hebt het in verschillende formaten (25x25cm – dat hebben wij – en 45x30cm) en ook met een witte achtergrond en zwarte letters. Het leek me leuk om zo’n letterbord bij de lijsten links op onze televisiekast te zetten. Dat hoekje naast onze nieuwe fauteuil ziet er nu echt volledig af uit! De quote die we hebben gekozen – ‘Say yes to new adventures’ – is er eentje die bij onze ambities en stijl past en werkt heel inspirerend. De achterkant van het bord is trouwens zwart vilt en de witte plastic lettertjes prop je met hun ‘pinnetjes’ tussen de ribbeltjes. Heel gemakkelijk! Hier zijn we echt superblij mee.

Vintage letterboard

Woonkamer make over nieuwe accesoires

Het is niet meer te verkrijgen en daarom misschien een beetje stom om te laten zien, maar we hebben naast een klein letterboard met houten frame ook een meer vintage letterbord ontvangen. Dat heeft een glanzend metalen frame en is volledig van kunststof, dus zonder vilt. Het ziet er even leuk uit als het andere exemplaar dat we staan hebben — of je meer fan bent van dit letterbord of het andere is dan ook puur persoonlijk! Omdat dit een wat groter letterbord is, hebben we het langs de andere kant van onze televisiekast gezet, bij de Sonos & plantjes. Daar kon nog wel een extra detail bij! De quote die we uitkozen maakt mij elke dag aan het lachen. :)

Travel the world

Als het aan Arne & mij lag, waren we elke dag van het jaar op reis. We love it! Jammer genoeg staat ons aantal vakantiedagen, net als ons budget, dat niet toe. Maar dromen mag! Daarom wilden we al lang een wereldkaart uithangen in onze woning, om eventueel aan te duiden waar we al zijn geweest en toekomstplannen te maken. Mijn eisen waren alleen best streng: het moest vintage ogen, stevig zijn van kwaliteit, mocht niet in kleur zijn, geen simpele poster/papier zijn en het liefste ook op een coole manier op te hangen zijn. Tot nog toe had ik die perfecte wereldkaart niet gevonden!

Maar daar was Coolgift ;-). Ik zag er deze ‘cross stitch world map‘, een wereldkaart op een dikke stof waarop je met garen kan borduren waar je al heen ging. De wereldkaart is perfect van formaat (niet te groot, niet te klein), heel stevig en goed van kwaliteit en leuk afgewerkt. Het stoffen gedeelte steekt tussen twee houten latten die de kaart mooi recht doen vallen en de wereldkaart hang je op met een punaise aan de draad bovenaan. Supermooi! Daarnaast is het ook een wereldkaart zonder kleur (win!) die je eventueel heel persoonlijk kan maken. Omdat ons huidige where-we’ve-been-to-lijstje vrij beperkt is en voornamelijk bestaat uit mini landen, hebben we besloten nog niet te borduren waar we al heen gingen (het zouden net mini stipjes lijken dan). Maar van zodra we eens een groot land hebben bezocht & het borduren dus duidelijk zichtbaar zal zijn, willen we dat zeker uitproberen! (In van die mooie, aardse en neutrale tinten…Aahhh).

Fun with kittens

Dat wij fan zijn van katten, is vast geen geheim. Al een hele tijd speelden we op de gsm een spelletje genaamd ‘Exploding kittens‘, met hele grappige sound effects en illustraties. Op Coolgift ontdekten we dat daar ook een kaartspel van bestaat! Je snapt dat dat ook in ons winkelmandje moest belanden. Het is een héél leuk spel, dat je vlot kan spelen en ook bijvoorbeeld onderweg of op reis.

Clue: je mag de exploding kitten niet trekken uit de stapel kaarten. Door goed na te denken, je tegenspelers in de val te lokken en de juiste kaarten te leggen, kan je dat vermijden. Simpel principe en je hebt het spel dan ook zo onder de knie! Echter gaat het niet vervelen omdat elk spel anders loopt én de kaartjes zelf ook heel leuk zijn. De illustraties en teksten erop zijn namelijk het bekijken waard — zo funny! Het spel duurt gemiddeld 15 minuten & je kan het met 2 tot 5 spelers spelen. Dat laatste is het leukste, dan is het echt een afvalrace naar wie de finale mag spelen :). En okay, dit is misschien geen interieur-item, maar wel een musthave in je woonkamer voor plezier met je gasten!

Qua accessoires zitten we in onze woonkamer nu behoorlijk goed. Zoals al eerder genoemd, is het vooral de salontafel vinden wat een mission impossible blijkt. Hoewel, moeilijk, maar niet onmogelijk! We zetten onze zoektocht verder en houden jullie zeker op de hoogte. ;-) Tot die tijd: wat vinden jullie van deze accessoires? En kenden jullie Coolgift al? xo

3 Comments

  1. Manon

    Oh wat een heerlijke hoekje zo met die landkaart, de stoel en poef. Ik weet meteen iemand voor wie ik de kaart ga kopen! Op de foto vond ik hem zo al geweldig maar dat je hem kunt borduren is helemaal leuk :D Succes met de zoektocht naar de salontafel!

  2. Kim

    Wauw, superleuke accessoires hebben jullie uitgekozen! Het ziet er heel mooi uit allemaal! Wij hebben onze grote muur in de woonkamer trouwens ook net geverfd in dezelfde kleur (Eucalyptus), en hebben nu allerlei koperen accessoires aangekocht omdat ik die heel mooi bij de kleur van de muur vind passen :-) Ik moet ze allemaal nog een mooi plaatsje geven maar heb er al helemaal zin in! Altijd leuk wat verandering en verfrissing in huis!

Geef een antwoord