Woonkamer make-over #4: een nieuwe salontafel!

Nadat we even geleden onze plannen & ‘lelijke’ woonkamer deelden, startte een make-over serie waarin we de woonkamer onder handen namen. Het begon met een DIY tassel kussen, daarna kwam onze nieuwe fauteuil, we scoorden leuke accessoires en gaven de houten plank een betonlook. Volgende stap: een nieuwe salontafel!

We deelden in de post over dat we ontevreden waren met onze woonkamer alvast wat fijne inspiratie die we opdeden via Pinterest en dankzij de webshop Gigameubel. Daar verkopen ze namelijk heel veel meubelen in onze stijl, een tikkeltje industrieel en heel mooi qua materialen, maar op de foto’s ook altijd lekker inspirerend gestyled. We vinden het dan ook superleuk dat we met Gigameubel konden samenwerken rond deze nieuwe stap naar een perfecte woonkamer: een salontafel scoren! 

En laten we maar meteen met de deur in huis vallen: dit is ze geworden! We wilden graag een lekker stoere, industrieel ogende salontafel die mooi zou staan bij onze zetel en het tapijt. Daarom kozen we voor de ‘barrel’ salontafel bij Gigameubel, een zwarte salontafel die een ton combineert met ‘oud’ hout. Past perfect bij onze eettafel van steigerhout!

Dit is hoe de salontafel op de Gigameubel website was gestyled. Supermooi, niet? Ik was daardoor meteen verkocht en Arne met mij. De combinatie met het leder, de aardse tinten en terracotta en andere zwarte elementen … Gorgeous! Nu beseffen we ook wel dat onze woonkamer er anders uitziet, maar dit is wel een beetje de style waar we heen willen ;-).

 

 

 

 

 

 

 

De salontafel is best groot maar wat voor ons belangrijk was: lager dan de zetel. Tegenwoordig zie je vaak bijzettafeltjes als salontafel en die komen dan hoger dan het zetel zitvlak, wat wij niet zo mooi vinden. Daarom kozen we een wat lager maar breder model.

Cool aan deze salontafel is dat je niet alleen een groot oppervlak bovenop hebt, je kan ook superveel kwijt in de opening! Denk maar aan tijdschriften, boeken, … maar als je dat zou willen kan je er ook een kattennestje van maken of er plaids in opbergen – wat je wil! Spaart ook weer flink wat ruimte uit en het ziet er nog leuk uit ook!

Qua styling moeten we nog even kijken wat leuk staat, maar in ieder geval heb ik er al gezellig wat lekkere kaarsen op gezet (yes! eindelijk weer kaarsjes ‘s avonds ;-)) en een mooi boek van Rens Kroes. Daarnaast nam ik mooie rozen en lelies mee uit de winkel, dus die hebben daar voorlopig ook een plekje gekregen. Het zou wel de bedoeling zijn om in de toekomst qua kleurenpalet wat meer richting de inspiratie van Gigameubel te gaan, dus met leder en terracotta te combineren en de woonkamer wat industriëler te maken. Zo wil ik bijvoorbeeld de okergele kussentjes vervangen door lederen exemplaren.

En … stiekem zou ik nog steeds heel graag een nieuwe televisiekast willen. Ik vind gewoon dat het Besta-meubel, ondanks de make-over, nog steeds heel ‘IKEA’ oogt in onze verder vrij IKEAloze woonkamer (op de fauteuil na, maar die is wel heel cool/design!) Ik ben ook niet zo’n fan van het wit en de breedte van het meubel. Op Gigameubel heb ik al veel door de televisiemeubels gescrold & werd ik verliefd op een aantal exemplaren die bij ons heel leuk zouden staan:

Van links naar rechts & boven naar onder: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Zoals je ziet: veel industrieel, wellicht metaal (eventueel met hout gecombineerd) en het liefste mat zwart of wit. Love it! Ik denk dat dit onze woonkamer een pak mooier & persoonlijker zou maken dan de Besta kastjes. Maar goed, future dreams. ;-) We hebben toch al een mooie salontafel haha! Wat vind jij ervan? Big thanks to Gigameubel om ons een stap in de goede richting te duwen! X

4 Comments

Geef een antwoord