Woonkamer make-over: light in my life!

Joepie! Ik hou van elk blogje dat ik op The Life Factory post, maar dit is er toch eentje waar extra liefde in zit. Na een donkere periode bracht ik namelijk letterlijk & figuurlijk terug licht in m’n leven, met een supervette make-over van m’n woonkamer! Eindelijk weer even bezig zijn met stylen, decoreren en tot een kot in de nacht meubelen in elkaar schroeven #goals. 🙏 Kijk je mee naar het resultaat?

Zoals jullie wellicht wel al hebben meegekregen – of niet, all good – ga ik sinds een tijd opnieuw alleen door het leven en dat heeft de nodige emotie met zich meegebracht. Helaas bleef het daar niet bij, want er kwamen ook nog allerlei praktische stappen bij kijken die ik liever even aan snelheid x 100 had doorgespoeld. Maar hey, enkele maanden later ben ik nog steeds alive & kicking en vond ik éindelijk de energie om van mijn huisje echt mijn plekje te maken. Een stek waar ik graag thuiskom, me mezelf voel en niet achtervolgd word door negatieve gedachten. Zoals gezegd: letterlijk maar vooral figuurlijk een donkere periode achterlaten! 🌈

Op een spontane vrijdagavond, na een week lang één muur geverfd te hebben (ik mag niet denken aan het idee dat ik een hele woning zou moeten doen… just nope😬), reed ik richting IKEA om een kast die al lang op de verlanglijst stond. Ik verpatste enkele meubelen, kocht decoratie en kon als De Bijenkorf ambassadrice ook daar nog enkele leuke woonaccessoires uitzoeken. In één dag hard werken, zag m’n woonkamer er niet alleen helemaal anders, maar ook totally me uit!

Dus tijd voor het leukste van een make-over: voor en na foto’s! 🤩

Best een verschil, niet?! Hoe een paar aanpassingen voor een hele andere look kunnen zorgen, da’s wat ik zo leuk vind aan stylings en interieur! Dit is wat ik concreet heb gedaan om tot het resultaat te komen:

 • De tv weggehaald. Die was niet van mij en eigenlijk keek ik er ook quasi nooit naar. Hoppatee, de deur uit! Scheelt direct weer een lelijk zwart vlak tegen de muur.
 • De muur wit geverfd. De eucalyptuskleurige tint was afgebladerd bij het weghalen van de tv en na veel gevloek heb ik de muur gelukkig weer min of meer egaal gekregen. Om een ruim, fris gevoel te behouden, koos ik voor dezelfde ‘kleur’ als op de andere muren: RAL 9010!
 • Een nieuwe kast in huis gehaald. Dit is de IKEA Fjälkinge met 2 lades erin, een rek/kast die ik altijd al heel mooi heb gevonden maar niet per se in m’n interieur paste. Nu ik alle donkere industriële meubels heb verkocht, was dit echt een perfect match!
 • Deco deco deco! Ik zocht m’n kasten uit op zoek naar leuke prulletjes om het rek mee te vullen, ging op enkele mini shopping sprees en sorteerde m’n boeken tot ik tot het resultaat dat er nu staat kwam. En daar ben ik MEGA happy mee!

En nu tijd om de foto’s voor zichzelf te laten spreken (ok, met wat toelichting over waar ik wat vond, want anders vragen jullie het toch – ha)!

De steigerhouten tafel komt van Pure Wood Design en de stoeltjes van o.a. DesignOnline24 en Emob, maar ik weet niet of ze die daar nog verkopen (oud)! De lamp is van Leen Bakker (niet meer te koop).

De rotan fauteuil komt van IKEA (Stockholm 2017) en de meeste manden/plantenstandaarden heb ik daar ook gescoord. De Marokkaanse poef is van House of Khmissa (de webshop lijkt niet meer te bestaan).

It’s in the details! Ik ben al een tijdje verliefd op de Doing Goods vloerkleedjes en accessoires dus ik scoorde dit leuke tijgerhoofd via De Bijenkorf. Het gouden hand is ook van Doing Goods, dat merk is echt één en al leuke hebbedingen! (Plus je zal merken dat ik ‘iets heb’ met handen en hoofden, haha.) De kaars is van H&M, de lamp van Leen Bakker (beiden oude collectie).

Oh ja, met dieren en dierenprints heb ik ook iets, haha! Ik maakte een soort thee/snack dienblaadje op met deze superleuke Fabienne Chapot mok. Ook bestelde ik van die leuke kokosnootschaaltjes van HKLiving en de tofste dessertvorkjes (Doing Goods) en theelepeltjes (Urban Nature Culture) ooit! Het flesje is trouwens gemberextract, echt héérlijk om thee mee te maken (van ‘Gimber’).

Ik word zo gelukkig van kleine details en mooi afgewerkte items! Zoals deze leuke hand fotohouder (as I said…) van Doing Goods of de mooie bamboe spiegel van &Kleverig die een lekker ruimtelijk gevoel geeft. De keramieken vaas is trouwens ook van HKLiving.

De wit gespikkelde boekensteun (Urban Nature Culture) is ook zo’n tof detail, of de Wijck kaart van Curaçao. Nog steeds de mooiste plek waar ik ooit kwam, ik verloor er m’n hart!

Nooit handen (Flying Tiger) en inspirerende boeken teveel! #motto

Om alles lekker matchy te maken, stak ik ook m’n kussens in een nieuwe hoes. Ik koos voor een mix van beige tinten en okergeel, maar wel met allemaal verschillende texturen. Op de gele furry na (via La Redoute, oude collectie) komen ze allemaal van bij IKEA!

En om de tour af te maken, nog een kiekje van de andere kant van de woonkamer! Die heb ik (behalve opruimen) niet heel grondig aangepakt, behalve dan dat ik m’n donker industrieel rek heb weggedaan! Wel ben ik van plan om in de toekomst mijn eetkamertafel te verkopen en te vervangen door een rond, wit exemplaar met meteen ook allerlei andere stoelen. Let the saving game begin, haha!

Ik ben héél benieuwd naar wat je van deze make-over vindt! Kan je ‘m wel smaken, of vond je mijn woonkamer eerst leuker? Vind jij het ook zo tof om te stylen en ruimtes opnieuw in te richten? Voelt echt als een nieuw huisje vind ik! Makes me happy. Tijd om in m’n zetel te duiken en te genieten van m’n frisse stekkie!

12 Comments

 1. Elfi

  Ziet er prachtig uit!
  Krijg ik zelf ook kriebels om mn interieur weer eens om te gooien :)
  Blijf je daar wel wonen, of ga je op zoek naar een ander huisje?

 2. Irene

  Ah wat fijn! Het ziet er super mooi uit zo. Ik heb nu ook zin om alles weer te veranderen, al zal mijn vriend daar minder blij mee zijn, haha. Ik gooi om de zoveel tijd alles eens om omdat mij dat altijd nieuwe energie geeft.

 3. Anneleen

  Hoewel ik industrieel echt mooi vind, moet ik zeggen dat ik de after echt nog leuker vind!! Dit heb je echt leuk gedaan en ik snap helemaal dat die een plekje is waar je graag thuiskomt! Echt mooi ! Wij hebben ook net nieuwe eettafel en stoelen en nieuwe zetel gekocht deze zomer en nu alles eindelijk geleverd is ziet alles er ineens veel beter uit 😊 maar als ik dit zie wil ik zelf ook nog meer aanpassen 😅

 4. Marlous

  Ohh wat leuk! Wat fijn dat je er weer een fijne eigen plek van hebt weten te maken. Ik vind die Ikea kast echt super leuk in je woonkamer. Die had ik er op de website nooit uitgepikt, maar jij hebt ‘m echt heel tof gestyled!

 5. Romy

  Wauw, wat is het ontzettend mooi geworden! Ik vind je combinatie met natuurlijke materialen, neutrale tinten en plantjes zo onwijs mooi. En je tafel met stoelen is ook echt heel tof. Zo fijn dat je nu weer echt een fijn plekje voor jezelf hebt!

Geef een antwoord