Zalige, romige courgettesoep

Zalige, romige courgettesoep

Zalige, romige courgettesoep

Hi all! Het is echt vreselijk koud buiten en daarbij houdt het ook nog eens niet op met regenen. Dat hoort bij het seizoen en is allemaal prima, zolang je maar warm binnen zit en langs die weg naar de herfstkarakteristieken kijkt ;-). Ik ben vast niet de enige die het echt vreselijk vindt om door de gietende regen te ploeteren en met bevroren handen naar het station te fietsen! Maar, wat wél heel fijn is aan deze tijd van het jaar, is thuiskomen met een kop dampende soep die op je staat te wachten. En een gemakkelijk, snel recept daarvoor vind je in deze blogpost!

Zalige, romige courgettesoep

Voor deze zalige, romige courgettesoep heb je nodig:

  • twee stevige courgettes
  • een grote, gele ui
  • een sjalot
  • een tweetal teentjes knoflook
  • kerriepoeder
  • rozemarijn
  • rode paprikapoeder
  • zwarte peper
  • twee blokjes groentenbouillon

Zalige, romige courgettesoep

Was de courgettes grondig en snijd ze in stukken. Ook de ui, sjalot en knoflook snijd je in stukjes. Vervolgens zet je een diepe kom op het vuur, met een flinke schep kokosolie erin (of olijfolie, zoals je wil!). Bak de knoflook, ui en sjalot glazig en voeg vervolgens de courgette toe. Ook die bak je even mee. Vervolgens verbrokkel je je bouillonblokjes over de groenten en bestrooi je ze met een theelepel kerriepoeder, een flinke scheut rode paprikapoeder en een goede theelepel rozemarijn. Giet daar ongeveer een liter water bij en kruid af met peper.

Zalige, romige courgettesoep

Breng het geheel aan de kook en laat je soep ongeveer drie kwartier sudderen. Bij soep vind ik altijd dat het motto ‘hoe langer, hoe lekkerder’ past, dus wees niet bang om alles lekker te laten doorkoken. Wanneer je courgette uit elkaar valt en de smaak van je soep goed zit, kan je ze van het vuur halen en met een staafmixer pureren. Is het geheel nog net wat te dik? Voeg dan extra water toe en laat nog even pruttelen.

Zalige, romige courgettesoep

Serveer met een klein scheutje room of eventueel zelfs kruidenkaas en een knapperig stuk knäckebröd. Veel herfstiger kan je het niet krijgen! En lekkerder ook niet, want deze soep zou ik gerust elke dag kunnen eten. Stiekem doe ik dat ook gewoon ;-). Eet smakelijk! xo

5 Comments

Laat een antwoord achter aan Mylène Antwoord annuleren