Zo decoreerde ik de achterkant van een rek

Zo decoreerde ik de achterkant van een rek

Zo decoreerde ik de achterkant van een rek

Zoals jullie in de final reveal van m’n kamer konden zien, staat er vanaf nu een groot rek dwars tegen de muur geplaatst. Superhandig, omdat ik zo een mooi bureau-hoekje heb langs de ene kant en een gangetje voor schoenen en meer langs de andere. Het enige nadeel aan zo’n rek, is dat je het langs beide kanten mooi moet houden. Het schap met mijn administratie werd bijvoorbeeld wat chaotisch langs de achterkant, omdat je daar in allerlei mappen en papieren kijkt. Gelukkig kan je zo’n ‘lelijke’ achterkant heel gemakkelijk verbergen én vrolijk aankleden, zoals ik je in deze post zal laten zien.

Zo decoreerde ik de achterkant van een rek

Wat je nodig hebt, is:

  • iets waarmee je de achterkant van je kast zal bedekken: stof, jute, een stuk tapijt – name it!
  • wol in verschillende vrolijke kleuren én allerlei texturen
  • een luciferdoosje of iets van gelijkaardig formaat
  • naald, draad
  • een schaar

Zo decoreerde ik de achterkant van een rek

Wikkel een royale hoeveelheid wol om de lengte van het luciferdoosje. Probeer de wol steeds evenwijdig met de zijkanten te wikkelen, dus niet van linksboven naar rechtsonder bijvoorbeeld. Wees zeker niet bang om te veel te wikkelen!

Zo decoreerde ik de achterkant van een rek

Daarna schuif je de wol van om het luciferdoosje en behoud je de opening in het midden met je handen. Stop er een stukje wol doorheen en knoop dat dubbel.

Zo decoreerde ik de achterkant van een rek

Nijp nu alle wol mooi bij elkaar en wikkel een stukje wol om de tros heen, zoals je ook hierboven kan zien. Het is belangrijk dat je dat stukje wol flink aanspant en daarna stevig knoopt.

Zo decoreerde ik de achterkant van een rek

Stop nu een schaar in de opening van de wol en knip zo de uiteinden van elkaar. Geef de tassel nog even een touch-up door alle lengtes mooi in model te knippen. Ook het stukje wol dat je om de tros heen knoopte, knip je kort.

Zo decoreerde ik de achterkant van een rek

Herhaal met allerlei soorten wol, voor een heel gevarieerd resultaat.

Zo decoreerde ik de achterkant van een rek

Knoop de uiteinden wol bovenaan vervolgens om een stukje dunne katoendraad. Zo hangt de tassel nu aan de katoendraad vast.

Zo decoreerde ik de achterkant van een rek

Haal een van de twee uiteindes van die draad door een naald en stop die door de stof/jute/… die je op de achterkant van de kast bevestigde (dat kan simpelweg met een lijmpistool, zoals wij deden). Knoop vervolgens de draad vast aan het textiel en knip kort.

Zo decoreerde ik de achterkant van een rek

Dat herhaal je meerdere keren, zodat je een vrolijk geheel van tassels krijgt. Knip ze waar nodig nog wat bij en breng ze in model.

Zo decoreerde ik de achterkant van een rek Zo decoreerde ik de achterkant van een rek

En zò gemakkelijk is het dus om de achterkant van een kast aan te kleden. De administratie is nu niet meer zichtbaar vanuit mijn ‘gangetje’ en die laatstgenoemde heeft gelijk een hele fleurige indruk gekregen. Het contrast van de jute, de verschillende kleuren wol en vooral de verschillende texturen is echt prachtig! Stiekem vind ik de ‘achterkant’ van mijn rek nu zelfs mooier dan die waarlangs je de mappen van de administratie ziet. Maar dat kan ook door een diepliggende haat aan papierwerk komen ;-). Ik ben heel benieuwd naar wat jullie van deze DIY vinden! Have a nice day! xo

9 Comments

Geef een antwoord