Zo organiseer je een avondje wellness thuis!

Zo organiseer je een avondje wellness thuis!

Zo organiseer je een avondje wellness thuis!

Nu ik op mezelf woon en opvalt hoe duur het leven is wanneer je het alleen moet bekostigen (#firstworldproblems), merk ik hoe snel ik bespaar op luxe. TV? Weg ermee! Fancy food? Skip it! Gelukkig nodigt die situatie ook uit om meer van de kleine dingen te genieten, of te kiezen voor betaalbare luxe. Zoals een heerlijk spa moment – maar dan thuis! 🧖‍♀️

Voor deze blogpost werk ik samen met Holland & Barrett, één van mijn favo shop stops voor zalige verzorgingsproducten. Ik word altijd zo zen van de natuurlijke goodies daar – herkenbaar?

💅 Wellness dus. Goed nieuws: met een 7-tal stappen tover jij wat een same old boring avond zou worden, al om in een fantastisch moment voor jezelf. Bovendien heb je maar een handvol items nodig (grote kans zelfs dat je ze al in je badkamerkastje vindt!) om volledig in #offline #selfcare #metime modus te gaan. Ik licht je mijn persoonlijke favoriete routine toe…

Zo organiseer je een avondje wellness thuis!

Classic but gold: gezichtsmaskertjes

Nadat je je meest comfy outfit hebt aangetrokken, make-up hebt verwijderd en het huis omgetoverd hebt in een knusse plek (think: gordijnen toe, zachte verlichting, geurkaarsen aan), is het fijn om te starten met een lekker gezichtsmaskertje. Er bestaan duizend-en-één soorten voor elk huidtype out there en je kan er zelfs zelfs gewoon eentje zelf maken, maar ik zweer eigenlijk altijd bij een klei- of houtskoolmasker. Mijn poriën hebben de neiging vrij snel te verstoppen, met puistjes en zwarte puntjes als gevolg, dus wekelijks probeer ik even de grove middelen in te zetten.

De twee gezichtsmaskers op de foto zijn van De Tuinen (te koop bij Holland & Barrett) en behoren tot mijn favorieten. Ik gebruik ze afwisselend, want ze hebben beiden een ander doel:

  • Het groene kleimasker is het ‘heftigst’ van de twee en ideaal voor een onzuivere huid, bij puistjes en mee-eters. Dankzij de groene leem wordt al het vuil uit je huid gezogen (is even vies als het klinkt) en de tea tree en lavendelolie helpen bij het zuiveren. (Hier te koop.)
  • Het gele kleimasker gebruik ik graag als mijn huid vermoeid of licht geïrriteerd aanvoelt. Het reinigt maar kalmeert ook dankzij de kurkuma, en is wat milder dan het groene kleimasker. (Hier te koop.)

Neem je haar mee

Terwijl je je dan toch relaxed in de sofa neerplant om één van je favo series of films te kijken, een magazine in te duiken of eindelijk nog eens een boek open te slaan, kan je de tijd meteen ook benutten om je lokken even te verwennen. Kies een voedend masker uit – anything will do, ik ben grote fan van Kérastase of Redken verzorging – en breng het aan op vochtig haar. Je zal na het uitspoelen merken dat je haren niet alleen superzacht, maar ook heerlijk glanzend zijn!

Zo organiseer je een avondje wellness thuis!

Bubbels in bad

Nu je zen mode al helemaal geactiveerd is dankzij de maskertjes (waarom niet meteen ook even je handen of voeten meenemen trouwens?), wordt het tijd voor the real deal: een lekker bad. 🛁 Heb je er zelf één, dan mag je je gelukkig prijzen, anders zou ik even vrienden of familie lief aankijken en hun badkamer een avondje ‘lenen’. Dim de lichten, maak het lekker warm en laat maar vollopen! Ik ben groot fan van bruisballen voor dat fijne bubbelbadgevoel en schuimlaagje, maar voeg vaak ook wat (zelfgemaakt! Wie wil een DIY?!) badzout toe. Deze bruisbal vond ik ook bij Holland & Barret en bevat een honey touch voor een gehydrateerd gevoel.

Scrub, scrub, scrub!

Eens je huid er als die van een omaatje uitziet en je lekker loom bent geworden van je badmoment, kan je nog even met een (milde, of grove: waar je zin in hebt!) bodyscrub over je lichaam gaan en zo alle dode huidcellen verwijderen. Stralen zal je! Plus, ik voel me zelf altijd héél erg #clean na zo’n lekkere scrubsessie.

Zo organiseer je een avondje wellness thuis!

Mmmmmmassage

We zijn er bijna! Eens je helemaal schoon uit bad bent gekomen, kan een massageborstel wel eens van pas komen. Je hebt heel wat soorten – dit is bijvoorbeeld een exemplaar dat je éigenlijk in combinatie met cellulitisolie moet gebruiken, en dat speciaal de doorbloeding stimuleert. Kies vooral waar jij behoefte aan hebt, maar all I can say is dat dit de mini-massage een heel erg aanbevolen stap in je at home wellnessroutine is! Je huid zal stevig en opgefrist aanvoelen.

Zo organiseer je een avondje wellness thuis!

Nog even smeren

Voordat je onder je – bij voorkeur krakend vers – donsdeken duikt😴, sluit je je spa-momentje af met een royale laag bodycrème. Gebruik een zeer voedende en lekker geurende crème of boter (ik ben fan van Kneipp en Yves Rocher) voor je lichaam, een fijne olie of serum voor je gelaat, nog wat lotion aan je handen en een likje gel onder je ogen zodat je de volgende dag opstaat als een soft as silk prinses.

My god, zelfs het omschrijven van een wellness at home routine heeft mij al helemaal zen gemaakt (dat, en het maskertje dat ik intussen op heb, ha!). 🙏 Hopelijk kon ik jou ermee inspireren eens een momentje van #metime in je ongetwijfeld drukke planning te proppen en te genieten van het luxegevoel zonder daar de hoofdprijs voor te betalen! Neem jij soms de tijd voor een wellnessmomentje?  

One Comment

  1. Flore.vdk

    Heb net mijn bad laten vollopen, en beleef nu ook volop mijn welness-moment! De DIY met badzout zie ik wek zitten voor mijn volgende Spa-avond 😉

Geef een antwoord