Zo organiseerde ik een relaxte high tea!

Let’s have some tea and talk about happy things

Wat voelt het onwennig om na lange tijd opnieuw een post te schrijven voor The Life Factory! Want hoewel ik altijd met veel plezier heb geblogd, dateert de laatste update alweer van een flinke poos geleden. Life got in the way, zal ik maar zeggen. 🙈  Nu ja, niets dat een blogpost vol vrolijke foto’s niet kan goedmaken – toch?! 

Voor mijn verjaardag hostte ik even geleden een high tea, een relaxte namiddag onder vriendinnen vol lekker eten, lekker drinken en lekker veel babbelen. Een perfecte girls night, maar dan op zondagnamiddag dus. 👏

Het leukste aan de high tea vond ik het aankleden van de tafel! Ik ben eigenlijk niet echt losgegaan met decoratie maar heb vooral het eten voor zichzelf laten spreken. First things first. 🥂 Kijk snel mee & ontdek wat er allemaal op tafel stond!

Dit had ik voorzien voor de high tea – beschouw het als een mini checklist als je er zelf eens eentje wil organiseren! 

Hartige hapjes
✨Boterhammetjes met kaas, mayonnaise, sla & komkommer
✨Wraps met mozzarella, rucola, zongedroogde tomaat & groene pesto
✨Wraps met kip kerrie, ananas & sla
✨Boterhammetjes met brie, honing, sla & walnoten

Zoete hapjes
✨Kleffe brownies met pecannoten
✨Easy & quick jamkoekjes
✨Mini-eclairs met crème- en chocoladevulling
✨Macarons
✨Torentjes van poffertjes met aardbei

The healthy touch
✨Fruitsalade met appel, druif, mango, & aardbei

Om te drinken
✨Assortiment van thee — met citroen, suiker, honing
✨Koffie & chocolademelk
✨Rose lemonade (aanrader! Deze is niet alleen héél lekker maar ziet er ook super fancy uit)
✨Homemade citroenlimonade
✨Roze cava – om in het thema te blijven! 🥂

De tafel kleedde ik aan met wegwerpservies gemixt met mijn eigen kommetjes, glazen & bestek. Ik zag deze roze bordjes en matchy bekertjes met kamelen bij Flying Tiger en honestly, I couldn’t resist. Ook de leuke citroenservetjes komen van daar! Bij Action vond ik een perfecte étagaire, de taartstand heb ik bij IKEA gehaald.

Zoals ik al eerder aanhaalde, was dit een heel relaxte high tea. Niet alleen omdat we lekker konden zitten & kletsen, maar ook omdat ik ervoor gekozen heb niet té veel zelf te moeten maken of voorbereiden. Alles is heel toegankelijk! De macarons en éclairs heb ik bijvoorbeeld kant-en-klaar gekocht en ook de fruitsla en poffertjes haalde ik bij mijn geliefde Albert Heijn. De brownies zijn gemaakt met een Dokter Oetker browniemix, gewoon zelf aangevuld met wat pecannoten. Ook de roze cava & limonade waren de perfecte ingrediënten voor m’n high tea die er al van zichzelf lekker fancy uitzagen. Toch geef ik je ook graag enkele mini receptjes mee!

Gemakkelijke jamkoekjes

Nodig voor één batch koekjes:
🍪200 g bloem
🍪75 g zachte boter
🍪60 g fijne kristalsuiker
🍪1 ei
🍪confituur naar keuze, ik nam aalbessenconfituur

Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de bloem met de zachte boter, suiker en één ei. Kneed alles met de hand, je krijgt een relatief droog mengsel dat nét aan mekaar kleeft. Indien te vochtig: voeg meer bloem toe. Neem telkens een schepje van het deeg, rol tot een balletje met je handen en plaats op een ovenschaal met bakpapier. Druk aan met de palm van je hand, zodat je een platte schijf krijgt, en gebruik je duim om een putje in het midden van je koekje te maken. Druk alle eventuele scheurtjes aan tot je een mooi, stevig koekje hebt. Plaats allemaal samen voor 15 à 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin van kleur zijn. Verwarm een paar eetlepels confituur tot vloeibaar en giet in de gaatjes van de koekjes. Laat even afkoelen/opstijven. 


Torentjes van poffertjes

Easy peasy lemon squeezy! Neem poffertjes (een drietal stuks), ontdoe een aardbei van z’n kroontje en plaats alles op mekaar. Zet vast met een leuke satéprikker (deze zijn van Action en Zeeman!). 

Homemade citroenlimonade

Ingrediënten:
🍋 1 kopje citroensap
🍋 1 kopje fijne kristalsuiker
🍋 1 kopje water
🍋 1 liter bruisend water
🍋 ijsblokjes
🍋 munt, citroen & limoen ter garnering

Instructies
Maak een citroensiroop door het citroensap, de kristalsuiker en het water samen in een steelpannetje te verhitten. Roer grondig tot alle suiker is opgelost en je een vloeibare stroop krijgt. Giet deze in een grote limonadehouder of fles. Leng aan met bruisend water en decoreer royaal met ijsblokjes, schijfjes citroen/limoen en verse takjes munt. Het lekkerste na een paar uren, dan is de smaak het beste aanwezig!

It was a par-tea 😉

Iedere keer wanneer ik gasten over de vloer heb gehad, denk ik dat ze me stiekem vervloeken en hopen niet te snel opnieuw bij me langs te komen. Ik kan mijzelf namelijk wel de ‘dieetverpester’ noemen, haha! Ook deze keer gingen alle hapjes, snacks & drankjes vlot naar binnen en bleef ik met een minimale hoeveelheid achter. Die ik – flink tegen mijn zijn, dat snap je wel – de volgende dagen dan maar zelf heb opgegeten!

Ik vond het ontzettend leuk om eens zelf een high tea te organiseren. Ok, no scones were involved, ik had het niet gekund zonder mijn vriend Albert Heijn & de receptjes zijn basic AF — maar maakt dat deze high tea niet juist lekker toegankelijk?! Ik houd ervan om zelf mee aan te schuiven aan tafel, don’t wanna miss the gossip! Mocht jij je door deze blogpost geïnspireerd voelen om zelf een high tea te organiseren, deel gerust je foto’s met #thelifefactory op Instagram! Bedankt voor het lezen! ♡

4 Comments

  1. Teresa

    Hey
    Die high tea ga ik zeker ook eens proberen.
    Boven je eettafel hangt een prachtige lamp. Kan je me zeggen waar je die gekocht hebt of van welk merk die is?
    Bedankt!

Geef een antwoord