Zo ruim je je schoenen netjes op

Zo ruim je je schoenen netjes op

Zo ruim je je schoenen netjes op

Zoals jullie onderhand wel weten, zijn wij fan van dingen opruimen en organiseren. Zo toonden we eerder onder meer al hoe we onze keuken opgeruimd hadden, en hoe onze walk-in-closet een transformatie onderging. In het verlengde van die walk-in-closet hebben we ook onze schoenen een opruimbeurt gegeven. We laten je zien hoe!

Zo ruim je je schoenen netjes op

Ons appartement telt twee verdiepingen. Tussen numero 1 en 2 is er een heel klein tussenverdiepje, waar de trap toekomt. Een plaatsje dat eigenlijk enerzijds verloren ruimte is (want het is niet dat je daar gaat zitten chillen of werken), maar langs de andere kant ideaal is om dingen op te bergen. Voordat wij hier woonden, hing er een schoenenrek aan de muur. Hoeveel schoenen daarin konden? 4. VIER. Niet echt comfortabel als je weet dat zélfs Arne er meer dan dat heeft! En dus gingen we op zoek naar de ideale manier om veel schoenen op weinig ruimte – en liefst ook nog een beetje mooi – op te ruimen.

Zo ruim je je schoenen netjes op

De ideale combinatie vonden we bij IKEA en Blokker. IKEA heeft hele lichte, witte schoenenrekjes genaamd ‘Sprutt’. Je betaalt €4,99 voor één rekje en het handige is: je kan zoveel rekjes op elkaar stapelen, als je maar wil. Wij kochten nu 3 rekjes die we op elkaar klikten, waardoor we er 9 paar schoenen op kwijt kunnen, en nog eens drie paar eronder. Het rek neemt een minimum aan ruimte in beslag en de meeste schoenen passen er ook perfect tussen qua hoogte. Topding!

Zo ruim je je schoenen netjes op

Een echte logica hebben we niet gestoken in het sorteren van de schoenen. Jullie weten allemaal hoe lang zoiets duurt ;-). Wel hebben we een beetje kuis gehouden in onze schoenenvoorraad, want sommige oude exemplaren mochten nu toch echt eens weg. Al vrees ik dat we binnenkort nog zéker een rekje bij zullen moeten kopen, want ik zit in een schoenenverslavingsfase, whaha.

Zo ruim je je schoenen netjes op

De tweede opbergoplossing, is dit schuin lopend rek van Blokker. Omdat we niets wilden neerzetten dat de doorgang van onze slaapkamer zou blokkeren, moesten we werken met iets dat vrij dicht bij de muur kon staan en het liefst ook in de hoogte kon gaan. Voilà! Niet alleen is het rek praktisch (we kunnen er 8 paar schoenen op kwijt, en nog twee eronder), het staat ook heel mooi. Het blokkeert én onze deur niet, én het andere schoenenrek niet. Daarnaast oogt het licht en verliezen we daardoor geen ruimtegevoel op dit kleine tussenverdiepje.

Zo ruim je je schoenen netjes op

Ons nieuwe schoenenopbergsysteem is echt een grote vooruitgang. Eerder stonden mijn laatste aankopen (en dat waren er een héleboel) altijd uitgestald op m’n kamer, aan m’n spiegel. Je herinnert je ze misschien nog wel van de Snapshots Sunday! Dat was niet alleen heel wanordelijk, het paste ook gewoon niet meer. En dan stonden er in de gang beneden nog wat willekeurige schoenen, en op Arnes kamer, … Nope, het was geen mooi zicht. Maar nu weer wel! We zijn heel blij dat we dit opbergsysteem voor schoenen met jullie konden delen, en hopen dat jullie er wat aan hebben gehad. Succes met organiseren! xo

16 Comments

      1. Arne & Frauke

        Dat is netjes opgeruimd! Maar voor ons zou het veel te onhandig en teveel gedoe zijn om elke keer de schoenen terug in de doos te doen. Ik zie ze na een week al overal liggen! We stallen liever uit! X

  1. veerlez

    Mooi! Ik ben voor mijn nieuwe appartement nog op zoek naar de juiste opbergsystemen. Ik heb momenteel gewoon een billy staan met al mijn schoenen erin, maar die ga ik niet meenemen naar mijn nieuwe huis! Dus ik denk dat het wel iets zal worden in deze stijl! Maar hoe duur was het rek van de Blokker? :)

Geef een antwoord